Chez Mazilique

Beer & bites (2)

Încep prin a vă spune că nu e cazul să faceți mișto de freza mea, am râs deja suficient pe acestă temă :-))

Acum că am stabilit asta, să trecem la ceva de mâncare – unul dintre felurile mele

KOFTE ADANA CU SOS DE TAHINA VERDE

INGREDIENTE
20 de minute, 2 porții

    • 300g carne de vită adana, tocată
    • 30g semințe de pin, plus extra pentru servit
    • 1 ceapă albă
    • 1 lingură de sumac
    • 150ml tahini
    • 150ml apă
    • 70ml zeamă de lămâie
    • 2 căței de usturoi
    • 2 legaturi de pătrunjel
    • 3 linguri de ulei de măsline
    • 1 lingură de semințe de rodii
    • sare și piper proaspăt râșnit

 
Amestecă carnea de vită (pe care, pentru simplificarea vieții, am cumpărat-o gata pregătită pentru a fi făcută kebab) (little did they know că eu aveam alte planuri :p) cu semințele de pin.

După care, formează koftele (sau mai bine să le zicem chiftele, nu? :-) și lasă-le la rece cât pregătești restul ingredientelor.

Pentru ceapa cu sumac, curăță și taie ceapa in felii. Pune-o într-un bol, adaugă o linguriță de ulei de măsline, una de zeamă de lămâie, puțină sare și lingura de sumac. Amestecă.


Pentru sosul de tahina, pune într-un blender tahina, apa, restul de suc de lămâie, usturoiul și frunzele de pătrunjel. Amestecă bine, până ce ingredientele se transformă într-un sos omogen.

Scoate chiftelele de la rece, și într-o tigaie încăpătoare, încinge uleiul rămas. Prăjește chiftele timp de 7-8 minute, până ce se rumenesc pe toate părțile.


Servește-le împreună cu două linguri de sos de tahina și ceapa cu sumac amestecată cu câteva semințe de rodie și câteva frunze de pătrunjel. Și o bere lângă.
 

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.