Salată de paste cu sfeclă și ierburi aromatice

21 Jan 2019, Misha

Sfecla roșie a fost pentru mine mult timp un no-no clar. Se poate să mi se fi tras de la sucurile de sfeclă pe care mă chinuiam să le beau în facultate, când aflasem eu că sunt super sănătoase și merită să te chinui să le bei pentru beneficiile lor miraculoase, desigur. Well, după ce am cunoscut-o pe colega mea, Simona, care ar mânca sfecla roșie cu tot cu coajă, am încercat sa îi mai dau și eu o șansă. Sigur, a ajutat și faptul că m-am mai deschis la minte și am învățat că niște sare, puțină aciditate și ceva combinații de ierburi aromatice sau condimente pot schimba, ba chiar îmbunătăți orice ingredient. Eh, și uite așa am ajuns la situația de mai jos, de care s-au bucurat toate fetele de la Mazilique Studio, și cu siguranță o să le placă și altor critici de sfeclă roșie :)

INGREDIENTE
3 porții, 30 minute

    • 120g paste (eu am folosit orichette)
    • 300g sfeclă
    • 10g frunze de mentă proaspătă
    • 10g pătrunjel (aprox. jumătate de legătură)
    • ½ ardei jalapeno
    • ½ lămâie
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 1 lingură fistic, tocat
    • sare și piper

Încinge cuptorul la 180°C.

Taie sfecla în bucăți de dimensiuni relativ egale, întinde-o uniform pe o tavă tapetată cu hartie de copt și dă-o la cuptor timp de 15 minute.

Între timp, pune o oală cu apă sărată la fiert. Când dă în clocot, adaugă pastele și fierbe-le 10 minute (sau timpul inscripționat pe pachetul tău de paste).

Toacă mărunt menta, pătrunjelul și ardeiul jalapeno. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie.

Scoate sfecla din cuptor și scurge pastele după ce acestea s-au fiert. Pune-le într-un castron și amestecă-le împreună cu menta, pătrunjelul, ardeiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Nu uita să adaugi sare și piper proaspăt râșnit.

Înainte de a servi, presară deasupra fisticul tocat.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Adina says:

    Chiar sunt intr-o perioada in care incerc sa integrez, in felurite forme, sfecla rosie in meniurile mele. Nu imi displacea pana acum, doar ca am neglijat-o. Multumim pentru reteta!

  2. andra says:

    imi ploua-n gura! arata delicios!

  3. Elena says:

    Geniala reteta, multumesc pentru postare :D

Comenteaza
Follow on Instagram