Chez Mazilique

Meet Mazilique

mazilique

Photo – Oltin Dogaru for Harper’s BAZAAR

Lover. Carbs eater. Prosecco drinker. Loud laugher. Car singer. Poppy fields admirer. Quixotic. Wanderluster. Procrastinator at Mazilique Studio. Wannabe believer in happy endings.

CINE SUNT

Sunt Cristina Mazilu, am 31 de ani, sunt cel mai fericita in piete si aeroporturi si cred ca patrunjelul, usturoiul si ardeiul iute sunt sfanta treime.

Cand totusi nu sunt in piete sau aeroporturi, cu o valiza de patrunjel si mancand usturoi cu ardei iute, lucrez la BBC Good Food Romania, unde sunt publisher. Sa zicem ca asta inseamna un redactor-sef ceva mai pretentios. In fiecare zi am de-a face cu retete (in total sunt cateva sute pe luna), testez ingrediente noi si intalnesc oameni la fel de pasionati de mancare ca si mine. Da, chiar am un job minunat. Yes, I would kill me to have it too.

CE-AM MAI FACUT

Intotdeauna am vrut sa fiu jurnalist, dar nu ca sa incerc noile meniuri din restaurante, ci visam sa fiu corespondent de razboi (simt deja cum iti dai ochii peste cap. e ok, si eu fac la fel acum). La 16 ani m-am angajat la radio si timp de doi ani am facut emisiuni de mare angajament, in care punem cam ce muzica ma taia capul (erau matinaluri de weekend, cand sefii mei dormeau. ha!), pentru ca oricum nu ma asculta probabil decat mama si prietenul meu din liceu. Noroc ca am plecat la facultate (jurnalism, desigur) si n-a mai trebuit sa ma trezesc la 5 dimineata.

In vara dintre anul I si II de facultate am facut un stagiu de practica la Mediafax (de unde n-am mai vrut sa plec), asa ca in anul II m-au angajat ca reporter in departamentul Life (ceea ce inseamna Cultura, Media, Divertisment). Domeniile de care ma ocupam erau muzica (totul si orice – de la Festivalul Enescu la Metallica, de la Opera Nationala la Wu Tang Klan si Placebo), artele plastice (muzee, galerii de arta & such) si activitatea institutelor culturale straine.

Pe scurt, asta a insemnat ca timp de vreo 5 ani am vazut cele mai misto spectacole din tara, am fost la cele mai tari concerte si am cunoscut oameni absolut fascinanti. Am luat micul dejun cu Francis Ford Coppola, am stat intr-o cabina de machiaj cu Alanis Morisette, i-am intrebat pe cei de la The Killers daca sunt human sau dancer (n-a ras nimeni – ce surpriza), am vorbit la telefon cu Jean Michel Jarre (dupa ce in copilarie adormeam pe muzica lui), am fost in juriul Eurovision Junior (oh, you don’t wanna know!), am dat peste Shakira la o terasa, l-am luat la intrebari pe Nigel Kennedy si as putea continua, dar o sa para ca ma laud. (Ceea ce si fac – doar aveam 20 de ani si cel mai misto job din lume!).

CUM M-AM APUCAT DE GATIT

Dar cum, pana la urma, chiar si de cele mai misto lucruri te plictisesti de moarte, asa s-a intamplat si cu my glamouros dream job. Si-n februarie 2009, de la prea multa blazare, m-am apucat de gatit. Scanteia s-a aprins dupa o seara in care am gatit pentru prieteni – lor le-a placut ce-au mancat, iar mie mi s-a umplut inima de bucurie. Asa ca am repetat. Blogul l-am deschis cateva zile mai tarziu. A urmat un an in care am invatat sa gatesc. N-o mai facusem pana atunci, dar am recuperat repede. In februarie 2010 am primit postul de redactor-sef la BBC Good Food Romania. Vrei calule ovaz caramel sarat, terina de foie gras si giant tiger prawns?

CE-A URMAT

Zile pline, noi prieteni, bucurii si experiente memorabile, kilograme in plus si fericirea ca fac doar ceea ce-mi place. Iar pentru toate astea sunt extrem de recunoscatoare.

//

Mai ai intrebari? Vezi FAQ

Share on Tumblr

Insta Moments

  • summer skeeter
  • Instagram Image
  • I see sea snails in my future
  • Weekend snuggles, as seen by  @anamorodan - #repost
・・・
Brunch cu Mazetta si Lumi 💙 - @mazilique @mazilique_studio
  • New toys and weekend cravings ・・・#ihavenoideawhatimdoing #watercolor #donut
  • I need this
・・・
#Repost @reneredzepinoma ・・・
Ben, who used to work with us at Noma and MAD, just released the first issue of his new print magazine @faremag  Fare explores food culture and history in cities- the first issue is on Istanbul, and it's filled with inspiring pictures and stories. Congrats, @benmervis ! Find it here: www.faremag.com
  • #Summer essentials: vanilla days and blueberry nights

Link in profile
  • Nu-mi dau seama ce e mai rău - poze cu mâncare, cu cățelul sau cu mâzgâlelile
  • now let it go
//
(apparently I found a new hobby - #watercolor doodles)