Chez Mazilique

Meet Mazilique

mazilique

Photo – Oltin Dogaru for Harper’s BAZAAR

Lover. Carbs eater. Prosecco drinker. Loud laugher. Car singer. Poppy fields admirer. Quixotic. Wanderluster. Procrastinator at Mazilique Studio. Wannabe believer in happy endings.

CINE SUNT

Sunt Cristina Mazilu, am 31 de ani, sunt cel mai fericita in piete si aeroporturi si cred ca patrunjelul, usturoiul si ardeiul iute sunt sfanta treime.

Cand totusi nu sunt in piete sau aeroporturi, cu o valiza de patrunjel si mancand usturoi cu ardei iute, lucrez la BBC Good Food Romania, unde sunt publisher. Sa zicem ca asta inseamna un redactor-sef ceva mai pretentios. In fiecare zi am de-a face cu retete (in total sunt cateva sute pe luna), testez ingrediente noi si intalnesc oameni la fel de pasionati de mancare ca si mine. Da, chiar am un job minunat. Yes, I would kill me to have it too.

CE-AM MAI FACUT

Intotdeauna am vrut sa fiu jurnalist, dar nu ca sa incerc noile meniuri din restaurante, ci visam sa fiu corespondent de razboi (simt deja cum iti dai ochii peste cap. e ok, si eu fac la fel acum). La 16 ani m-am angajat la radio si timp de doi ani am facut emisiuni de mare angajament, in care punem cam ce muzica ma taia capul (erau matinaluri de weekend, cand sefii mei dormeau. ha!), pentru ca oricum nu ma asculta probabil decat mama si prietenul meu din liceu. Noroc ca am plecat la facultate (jurnalism, desigur) si n-a mai trebuit sa ma trezesc la 5 dimineata.

In vara dintre anul I si II de facultate am facut un stagiu de practica la Mediafax (de unde n-am mai vrut sa plec), asa ca in anul II m-au angajat ca reporter in departamentul Life (ceea ce inseamna Cultura, Media, Divertisment). Domeniile de care ma ocupam erau muzica (totul si orice – de la Festivalul Enescu la Metallica, de la Opera Nationala la Wu Tang Klan si Placebo), artele plastice (muzee, galerii de arta & such) si activitatea institutelor culturale straine.

Pe scurt, asta a insemnat ca timp de vreo 5 ani am vazut cele mai misto spectacole din tara, am fost la cele mai tari concerte si am cunoscut oameni absolut fascinanti. Am luat micul dejun cu Francis Ford Coppola, am stat intr-o cabina de machiaj cu Alanis Morisette, i-am intrebat pe cei de la The Killers daca sunt human sau dancer (n-a ras nimeni – ce surpriza), am vorbit la telefon cu Jean Michel Jarre (dupa ce in copilarie adormeam pe muzica lui), am fost in juriul Eurovision Junior (oh, you don’t wanna know!), am dat peste Shakira la o terasa, l-am luat la intrebari pe Nigel Kennedy si as putea continua, dar o sa para ca ma laud. (Ceea ce si fac – doar aveam 20 de ani si cel mai misto job din lume!).

CUM M-AM APUCAT DE GATIT

Dar cum, pana la urma, chiar si de cele mai misto lucruri te plictisesti de moarte, asa s-a intamplat si cu my glamouros dream job. Si-n februarie 2009, de la prea multa blazare, m-am apucat de gatit. Scanteia s-a aprins dupa o seara in care am gatit pentru prieteni – lor le-a placut ce-au mancat, iar mie mi s-a umplut inima de bucurie. Asa ca am repetat. Blogul l-am deschis cateva zile mai tarziu. A urmat un an in care am invatat sa gatesc. N-o mai facusem pana atunci, dar am recuperat repede. In februarie 2010 am primit postul de redactor-sef la BBC Good Food Romania. Vrei calule ovaz caramel sarat, terina de foie gras si giant tiger prawns?

CE-A URMAT

Zile pline, noi prieteni, bucurii si experiente memorabile, kilograme in plus si fericirea ca fac doar ceea ce-mi place. Iar pentru toate astea sunt extrem de recunoscatoare.

//

Mai ai intrebari? Vezi FAQ

Share on Tumblr

Insta Moments

  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
  • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio