Pasta pie

17 Jun 2009, Cristina Mazilu

(se pare ca tot de placinte ma tin -promit ca pregatesc o serie de healthy food, da’ nu chiar acum :))

Pasta pie e o idee care mi-a venit cand stateam la rand la supermarket – cum ma plictiseam eu la Mega Image asteptand sa ajung la casa, vad langa mine un stand cu reviste si vreo cinci carti, dintre care vrei trei de Jamie Oliver. Pun mana pe una, o deschid, vad o poza… da’ nu am timp sa aprofundez, ca tre’ sa-mi platesc cumparaturile.

Asa ca am ramas cu o idee pe care am pus-o in practica cum m-a dus capul. Practic e vorba despre niste paste cu sos ragú with a twist.

Cat am pus la fiert o cutie de rigatoni Barilla, intr-o tigaie am calit in ulei de masline extravirgin niste ceapa verde, peste care am pus apoi carne tocata de vita.
Doua minute mai tarziu am adaugat si sosul de rosii, peste care am pus usturoi (tot verde, ca se strica-n frigider :P), am amestecat si am lasat sa simmer.
Intre timp, pastele au fiert. Le-am scos si le-am scurs de apa, am luat o forma de prajitura cu fundul detasabil si am uns-o cu unt. In ea am asezat apoi pastele, dupa cum se vede. Poate pare complicat, dar de fapt nu a fost. In plus, nici nu a durat mult.
Cand am umplut tava, am inceput sa umplu si pastele ca niste tuburi cu carnea de vita in sos de rosii care intre timp era gata.

Pam-pam
Acestea fiind zise, am pus peste niste felii din ceea ce aia de la Mega Image au vandut sub eticheta de mozzarela, but let’s be reasonable, era orice altceva, si am bagat la cuptor… …cam zece minute, ca sa scot apoi the most beautiful pasta pie

Din care s-a taiat ca din tort si s-a mancat in disperare. Uuugh

Now this is what I call a proper pie :))

Tags,
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (21)
  1. c1ufulete says:

    oh you`re killing me, gatesc cu prima ocazie, dupa ce oi termina cu bacu, ca prea ma faci sa salivez :))

  2. Adriana says:

    Dumnezeule, in ce fel arata asta… Salivez pe tastatura :D Si m-am hotarat, asta fac maine seara…
    10x bunch

  3. jane says:

    sa stii ca eu sunt o fata inteligenta, cu un vocabular dezvoltat. insa atunci cand intru aici la tine, totul se rezuma la: “wow, ce bine arata! vreau si eu!” sau variatii pe aceeasi tema…
    arata absolut bestial!

  4. martisor says:

    OMG, cati carbohidrati!! promit sa nu mananc niciodata asa ceva :D

  5. Mazilique says:

    @c1ufulete – bafta la examen
    @Adriana – bafta-n bucatarie :p
    @jane – not to worry. i mean, it’s food. what else is there to say decat ca e yumm sau nu? :)
    @martisor – n-ai cum sa nu mananci niciodata. ca iti trebuie energie din ceva. and carbs – oricat i-as urî si eu, la randul meu – make our brains work ;) sad, i know

  6. Bianca says:

    looks yummy! Imi dai si mie un buton de pus pi site? Sar’na!

  7. Micuta Zana says:

    Deci arata bestial! Voi incerca si eu asa ceva si te tin la curent cum imi iese. Oare pe o scara de la 1 la 10 cat de ciudata voi fi daca vin cu asa ceva la munca si incep sa impart tuturor?

  8. Mazilique says:

    nu mai ciudata decat mine, care noaptea la 12 sun la usile prietenilor sa le dau tarte asu mai stiu eu ce :p

  9. Micuta Zana says:

    Partea tragica din toata povestea asta este ca eu sunt la regim si inca vreo doua luni nu am voie nici sa gust asa ceva :)) asa ca gatesc intens pentru toti cei dragi si ii cred pe cuvant cand imi zic ca e bunbunbun! altfel, eu raman cu privitul. cred, de fapt, ca asta e motivul pentru care am inceput sa gatesc: if you can’t eat it, cook it!

  10. Mazilique says:

    i hear you! eu n-am mancat nimic din dulciurile facute la street delivery :))

    dar cum ziceam, soonish o sa incep cu retzetele fresh & healthy (and low carb ;)

  11. Micuta Zana says:

    Mai, am cercetat si eu internetul, dar retetele alea healthy parca nu au niciun farmec!

    Astept sa ma convingi tu :P

  12. Mazi, daca prietenii nu-s prietenosi cand le bati la usa cu tarta in mana, iti dau adresa mea, draga mea, sunt oricand dispusa sa incerc o tarta de orice fel ar fi ea! :)

    Arata fabulos, voi incerca si asta cu proxima ocazie!

  13. copolovici says:

    Killer pie, dude! Păcat că n-ai strecurat ceva ierburi proaspete în “almost bolognese”-ul cu carne de vită. Măcar câteva frunze de busuioc rupeau locul :) Sau o lingură de pesto roşu…mmm…. Uite, îţi las nişte farfalle cu viţel de lapte, drept premiu pentru plăcintuţă :) http://www.copolovici.ro/blog/2009/03/22/farfalle-cu-vitel/

  14. Mazilique says:

    @copolovici – am strecurat, but i forgot to mention. credeam ca-i de la sine inteles :P

  15. copolovici says:

    Eh…pentru noi, cei privilegiaţi, atinşi de bunăvoinţa Marelui Bucătar :) Dar oamenii nu ştiu. Oamenii vor să gătească, nu doar să saliveze. Şi dacă noi nu le spunem, e posibil să le iasă ceva ce nu le va plăcea, deci să se descurajeze rapid pe teme (false) de “n-am talent”, “nu mă pricep”, “e greu”.

    Eu unul sunt convins că oamenii trebuie să intre în bucătărie din dragoste pentru ei înşişi, pentru cei apropiaţi, pentru copii şi alţi oameni pe care-i iubesc. Nu ca să-şi surprindă, neapărat, semenii. EU cred foart emult în asta, deci în nevoia de amănunte. Iartă-mi divagaţia pseudofilosofică :)

  16. L. says:

    cam cita carne ai pus acolo?
    p.s. arata exceptional!

  17. Mazilique says:

    vreo 300 de grame?
    pui si tu cam cat vrei samananci :p

  18. Amalia says:

    Excelenta reteta , eu nu ma dau in vant dupa paste dar sotul meu da … am salvat-o si o sa o incerc si eu! Felicitari pentru blog , imi place retetele si descrierea lor :)

  19. Mazilique says:

    heh, si totusi ai in headerul blogului o fotografie cu paste fff frumoasa :p

  20. Amalia says:

    Scuze, imi plac retetele :) fotografia nu-mi apartine … deh dc as avea un aparat profesional ar fi super … al meu e mic si amarat a costat vreo 100 de euro …incerc sa fac si eu ce pot :p

  21. Trebuie sa incerc si eu reteta aceasta macar o data!

Raspunde la Bianca
Follow on Instagram