Mancarea de-o săptămână încoace, de la Budapesta la Cluj si inapoi la Bucuresti

20 Aug 2009, Cristina Mazilu

Cum spuneam, m-am intors. Ce am evitat cu eleganta sa menţionez e ca m-am intors cu ceva kilograme in plus. Cam multe pentru gustul meu, dar zic ca a meritat :)) Iata de ce:

gulas, legume coapte, tocanita de ciuperci (plus naiba mai stie ce era in ultima tavă)

fripturi de porc. muuulte fripturi de porc
tocana de chestii (did I mention ca nu doar am mancat, dar am si baut, deci cateva blackouts sunt rezonabile? :))

pui, piept de pui, diverse de pui

porcoşenii (cu ceapă)
cartofi cu ceapă

frigăruio clătită uriasă

Iar când am ajuns în Szentendre, un mic orăşel lângă Budapesta, în comitatul Pest, am fost la restaurantul Kereskedohaz, unde, la recomandarea lui Mimo, am incercat piept de raţă rose cu varză roşie călită cu vişine confiate, piure de cartofi cu praz şi sos de cafea cu extract de carne.urmat apoi de sufle de ciocolată, aromat cu măsline negre şi şerbet de fructe de pădure
plus un duo de spumă de ciocolată albă şi spumă de ciocolată neagră, cu fructe exotice şi vişine marinate în vin de Porto.
Încă ceva ce merită menţionat este oprirea la restaurantul Baracca din Cluj. Nu stiu daca am povestit de el, dar cand am fost acum cateva luni la TIFF am fost foarte impresionată – începând cu busuiocul proaspăt din ghivecele de pe fiecare masă, continuând cu meniul bine gândit, şi terminand cu amenajarea. Cireaşa de pe cârciumă e citatul din Ferran Adrià care te întâmpină la uşă. Pentru cunoscători. Tura asta am încercat risotto cu ciuperci de pădure, orez sălbatic, rucola şi parmezan
pizza şi penne cu dovlecei şi creveţi
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
  1. Oana says:

    cate bunatati…yamiii!

  2. Numai bunatati! Merita kilogramele in plus!

  3. Mazilique says:

    asa ma gandeam si eu :)
    btw, sa stii ca vroiam ca la intoarcere sa trec prin arad, ca sa-mi cumpar forma de aia de nuci :p
    da’ n-am mai apucat :(

  4. Teo says:

    Baracca rules, e un loc unde chiar intalnesti arta culinara. Mi se pare cam ciudat ca nu au totusi si vinuri romanesti. Cel putin eu nu am vazut…Si pacat ca e cam scump (avand in vedere ca nu te poti abtine sa comanzi doar un singur fel :P)

  5. Mazilique says:

    eu am comparat preturile cu cele din bucuresti. sunt aceleasi ca la orice restaurant italienesc – in unele cazuri chiar mai mici – dar diferenta de mancare/prezentare/servicii sunt imense. deci merita every penny :)

    cat despre vinuri, sa stii ca acum aveau must :p

  6. Anonymous says:

    Sunt frumoase pozele dar oare traim pentru a manca? si a merge la restaurant cu blitzul in dinti, pentru a imortaliza aceste mancaruri- frumoase intr-adevar- ca si cum ar fi mai mult decat sunt? Iata o tema de reflectie, poate merita sa mergem intr-un oras si pentru alt scop decat MANCAREA. Mi se pare un scop destul de limitat, mancam ,iar mancam si apoi ne trezim cu artere ingrosate, colesterol cat cuprinde iar la 30 de ani descoperim deja probleme cardiace…

  7. Anonymous says:

    Nu stiu daca exista bunatati care sa merite kilograme in plus, cum spune bucatar maniac. Adica merita sa arati tu insuti ca o…fleica?

  8. Mazilique says:

    eu nu folosesc blitzul niciodata :)

Raspunde la Anonymous
Follow on Instagram