Paste cu creveti si rosii uscate // Reteta pentru un weekend minunat

03 Aug 2009, Cristina Mazilu

Foarte simplu – am adunat cateva dintre ingredientele mele preferate. Nu aveam cum sa gresesc :)

Am pornit de la paste (I’m the carbs lover freak, remember?) si peste am pus tot ce mi s-a parut mai bun. E atat de simplu de facut si in final atat de bun, incat asta am gatit vineri, sambata si duminica :)) Si o sa mai fac si maine si poimaine (azi incerc sa merg la o cârciumă, ca oamenii normali :)) pentru ca, la fel ca toate obsesiile, si asta trebuie intertinuta.

Deci pastele. Simplu-simplu-simplu, easy-peasy-lemon-squeezy, practic e mancare pentru retarzi :)) In plus, pentru neinitiati arata fancy, complicat si pretentios, asa ca poti sa show off *insert here evil laughter mwahahah*

1. se merge la supermarket.
se cumpara:

1.1 paste
1.2 ulei de masline
1.3 ustoroi
1.4 rosii cherry
1.5 pomodori secchi (rosii uscate)
1.6 creveti decorticati
1.7 ardei iute
1.8 busuioc
1.9 patrunjel

2. se merge acasa

2.1 se pun pastele la fiert in apa cu sare – intre 7 si 11 minute, in functie de ce ai cumparat, apoi se scurg
2.2 in alta oala pui apa la fiert. cand a dat in clocot, arunci acolo crevetii decorticati. ii lasi sa fiarba un minut or so si ii scoti, ca daca stau mai mult se chircesc si se intaresc – not cool
2.3 intre timp, se iau vreo trei linguri de ulei, se pun intr-o cratita sau ceva si se incalzeste pe o flacara medie. apoi se adauga usturoiul taiat marunt (cantitate direct proportionala cu cat de aromat vrei sa fie) si, if you fancy, ardei iute. se tine pe foc pana incepe sa se agite situatia (nu vrei sa arzi usturoiul, ca se face amar).

daca ti se pare complicat, poti sa cumperi de la Mega Image sau de la o delicaterie ulei de masline aromat cu usturoi uscat. nu e chiar acelasi lucru, da’ asta meriti daca esti lenes :)) si tot de acolo poti sa cumperi si o râşniţă cu peperoncini uscati. schemă ;)

2.4 speli rosiile cherry si le tai in doua, trei, patru whatever
2.5 deschizi borcanul de rosii uscate, iei de acolo cate vrei si le tai bucaţi/ făşii
2.6 rupi cateva frunze de Busuioc
2.7 si cateva de patrunjel (nu obligatoriu, da’ mie-mi place)
2.8. se amesteca toata treaba

Pam-pam – you’ve now got the perfect delicious pasta. Mai pui niste piper proaspăt râşnit, un pahar de prosecco langa (Fry, you were right. ff bun) si poti sa incepi să stuff your face. Eu asa am facut :))

Evident, avem si nivelul doi de fancyness. Daca esti a food aficionado ca mine (ca sa nu zic crazy eater), o sa incerci si varianta cu spaghetti negre (cu cerneala de sepia) si creveti jumbo.

Desigur, avem si varianta nr. 3, doar pentru a few chosen ones, cand pastele se mananca pe balconul unei case conspirative ;)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (25)
  1. mimo says:

    mimo saliveaza ca un purcel la birou. there it is, am zis-o.

  2. dragos says:

    number 2 is my favourite. io mai fac si cu bucatini si servesc cu recas, de obicei :-)

  3. Mazilique says:

    @mimo – you’re in the circle of love, food and disfunction now, so you shouldn’t worry – you will be fed again :P

    @dragos – la nr. 3 s-a baut recas ;) cat despre bucatini, nu m-au inspirat niciodata. da’ mai insist.

  4. Mazilique says:

    @dragos – tu de unde cumperi paste negre? ca eu n-am gasit tura asta decat spaghetti, care nu pot sa spun ca-s preferatele mele..

  5. jane says:

    poza 3 e superba. privirea-ti ramane fixata pe ea si nu se mai da dusa. :)

  6. sweet IQ says:

    Intrebare: unde se gaseste busuioc, menta, rozmarin sau cimbru proaspete, in ghiveci? As vrea si eu macar pe final de vara (simtiti in aer, seara?)

  7. Mazilique says:

    @sweet IQ – la mine pe pervaz

    le-am pus prin martie si au crescut destul de repede.

    altfel, mai gasesti de cumparat la kaufland si mega image, from time to time, dar slabutza oferta :-/

  8. sweet IQ says:

    Mersic. La tine pe pervaz nu vin (desi arata tare bine…dar e si folosit cu folos!), dar voi mai incerca la mine la Mega (unde au disparut lately).
    Si la anu’ promit sa plantez si eu!
    Si daca tot ma aflu aici, shrimpii tot de la mega i-ai luat?
    Fiindca steak-ul Le Boucher a fost o idee excelenta! (sunt un ucenic zelos si tacut…)

  9. Mazilique says:

    shrimpii i-am luat de la Metro, da’ sigur se gasesc si pe la Mega Image ;)
    ma bucur ca a iesit friptura de vita. keep me posted daca faci pastele, eu sunt inca super hyped about it

  10. dragos says:

    @mazi de la mega-ul de la eminescu. Am luat toate cele 5 cutii, acum vreo cateva luni :D

  11. Mazilique says:

    @dragos – hahahah. am fost inclusiv azi la mega image-ul ala. am gasit orice altceva, desigur.

  12. Alexa says:

    Ah ce bine arata pastele negre cu creveti :X

  13. hainefaine says:

    Sunt super geloasa pe priveliste. Exactly my kinda view. Trebuie sa incerc si eu reteta ta, desi ma cam tem de ‘shrimpi’. Am cumparat decorticati de la Real, am incercat sa-i fierb 2 min. si apoi i-am aruncat intr-o tigaie cu ulei de masline, usturoi si ierburi. Au iesit elastici :(

    Rox

  14. Mazilique says:

    pai dupa ce i-ai fiert puteai doar sa-i amesteci cu ulei aromat cu ierburi si usturoi, sa skip prajirea ;)

  15. ultima poza ii totala! peisaj urban si mancarea cu vinul pe pervaz… super!

  16. BB says:

    Crevetii ies to die for daca ii imbraci usor in ulei de masline, torni niste usturoi pisat peste ei si pui tot maglavaisul intr-o tava la cuptor, cu grija sa fie intr-un singur strat, sa nu se certe crevete cu crevete. Temperatura mare, soc termic, adica o crusta minunata pe bietele crustacee. Trust me, I’m living in the lobster and shrimp country, aka Canada.

  17. Mazilique says:

    ahaa, deci acolo tre’ sa ma mut! :))
    thanks for the tip ;)

  18. Doina says:

    Astazi reperat spaghetti cu sepie la Mega din Iancu de Hunedoara – repede, ca erau mai multe pachete :))

  19. Anonymous says:

    Nu-nteleg de ce scrieti intr-o “tocana” de limba romana, fiarta-n “sos” anglo-american” ieftin!? Nu sant puritan dar suna ridicol! E ca si cum a-ti face niste tagliatelle de casa cu Ketchup…

  20. Anonymous says:

    ” ..a-ti face…” este voluntar, pentru un gust amar!

  21. Mazilique says:

    gata, am primit mesajul. depasim momentul? e asa de plin internetul de bloguri de gospodine – move along! :)

  22. Culinar says:

    Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe blogul tau la retete. Viziteaza-ma si pe mine, daca vrei.

  23. Anonymous says:

    Tocmai ce am facut super pastele astea si trebuie sa recunosc ca sunt ceva fin…chiar daca mi au iesit atat de picante ca nici dupa o ora ochii nu mi au revenit pe orbite, reteta e mega! Multu, mazi!

Raspunde la Doina
Follow on Instagram