Somon cu rozmarin, lamaie si capere

02 Feb 2010, Cristina Mazilu

Din seria busy-busy-lazy-bee (care se pare ca nu se mai termina :)), but I’m pretty much enjoying it), I give you somonul care nu doar ca se face singur, dar mai e si foarte aromat, plus light & healthy si plin de Omega-3, proteine si vitamina D si alte lucruri minunate care-ti fac creierii sa pedaleze. E chiar mai simplu decat statul la coada la fast (junk) food :)

Se ia un file (doua, trei etc) somon, se aseaza pe o folie de aluminiu, se sareaza si se pipereaza. Daca ti se pare ca rozmarinul face casa buna cu pestele (sincer, eu inca nu m-am decis), presari niste frunze tocate marunt.
Apoi asezi desupra cateva felii de lamaie si presari cateva capere. Impachetezi folia de aluminiu peste somon si bagi la cuptor vreo 15 minute, la foc potrivit (ce-mi place termenul asta – il folosesc de fiecare data cand nici mie nu mi-e foarte clar ce-am facut :)). Nici nu e nevoie sa folosesti ulei, pentru ca somonul e oricum un peste gras.Asta-i tot, you have dinner on a plate, chiar mai repede decat ar fi durat sa bagi semipreparate la microunde ;)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (12)
  1. Cristi says:

    Atentie la somonul din magazinele romanesti. N-ai vrea sa stii prin cite a trecut ca sa ajunga in magazinele romanesti, cum a fost crescut si, mai ales, cu ce.
    E bine sa intrebi mereu de unde e somonul pe care-l cumperi si cum a fost crescut si unde.
    Ca TOT somonul de magazin e farmed, nu wild caught, din pacate.
    E aceeasi treaba ca la pui, porci, sint ferme de somon, si unele sint absolut from hell.

  2. Rin Tin Tin says:

    Cred ca e totusi o mica diferenta intre somon si porc, oricum ar fi crescuti, Cristi :)

  3. Cristi says:

    @Rin Tin Tin – esti optimist(a). Nu stiu pe ce te bazezi sind spui “cred”…
    Atentie mare, nu e de joaca.

  4. Andreea says:

    Gata, ma apuc sa ma documentez despre achizitia somonului. Dar reusiti sa si obtineti niste informatii relevante de la cei din magazin? Ca eu in afara de acvacultura/ pescuit si eventual tara de origine, daca scrie pe eticheta respectiva, nu i-am vazut sa stie/spuna.

  5. linx says:

    m-ati convins si speriat in acelas timp, eu deja mi-am pus cativa somontei in acvariu si le-am explicat ca voi merge pe principiul pur romanesc, inregistrat si la osim, daca nu ma insel : “eu va cresc, eu va omor” si adaug eu acum in gand ca am sa-i si mananc

  6. Zuzu says:

    Tine-o tot asa si nu numai ca blogul tau va deveni biblia mea culinara, dar in scurt timp eu voi fi Julie si tu Julia pe care o sa o admir din umbra si a carei retete o sa incep sa le pun in practica hihihih

    Zuzu

  7. ADAM says:

    Da, pe ce sa ne bazam cand cumparam somon?
    Aaaaaaaaaaa, si i-am dat o replica bucatarului flegmatico-cinic :).

  8. linx says:

    cand cumparam somon trebuie sa ne bazam pe banii din poseta, respectiv card, pe o foame maaaare si nu in ultimul rand pe o pofta teribila de partener(a)

  9. Buna,

    Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-retete-mancare.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

    pasiunea de a gati!
    Adrian T

  10. Anonymous says:

    bine, si de unde sa ne cumparam somon ? sa presupunem ca locuim in Bucuresti :)

Raspunde la Rin Tin Tin
Follow on Instagram