Paste cu un fel de pesto rosso
15 Apr 2010, Cristina Mazilu
Cum eu adoooor pastele si le-as manca si la micul dejun, daca n-as avea un pic de bun simt vizavi de oamenii care ar trebui sa ma suporte mirosind a usturoi toata ziua (ca doar ce paste-s alea fara usturoi :)), am continuat experimentele.
Tot in seria as manca oricand, oriunde, oricat se numara si pomodori secchi, asa ca plecand de aici am facut un fel de pesto rosso – care de fapt nu are mai nimic de-a face cu cel traditional, facut cu rosii, migdale, un pic de busuioc, usturoi, parmezan si ulei de masline. In primul rand eu am uitat complet de parmezan, dar am pus intr-un robot/blender tot ce mi-a trecut mie prin cap ca ar fi bun si am gasit prin frigider: rosiile uscate (si cateva linguri din uleiul in care stateau), ardei iute uscat, seminte de cedru siberian (seamana cu cele de pin), patrunjel, usturoi si inca niste ulei de masline extravirgin. I gave it a mix si gata :)
De data asta am incercat un alt tip de paste, less classic – am gasit la Mega Image niste paste grecesti, intr-o punguta mica cu eticheta “paste tip cous cous” – asta pentru ca au o forma oarecum asemanatoare. Cert e ca sunt ca niste bilute, very very cute si acum au trecut in topul preferintelor (de asemenea, mai erau si “paste tip orez” – adica aveau forma aia de bob, very funny).
Desigur, totul a fost gata in nu mai mult de 15 minute – cat pastele au fiert, eu am mixat pesto-wannabe-ul, am amestecat apoi una cu alta si gataaaa. Pentru ca pastele astea au pastrat umiditatea intr-un mod genial, au fost la fel de bune si a doua zi (slurp) and this coming from me, o persoana care nu prea apreciaza leftovers.
De data asta am incercat un alt tip de paste, less classic – am gasit la Mega Image niste paste grecesti, intr-o punguta mica cu eticheta “paste tip cous cous” – asta pentru ca au o forma oarecum asemanatoare. Cert e ca sunt ca niste bilute, very very cute si acum au trecut in topul preferintelor (de asemenea, mai erau si “paste tip orez” – adica aveau forma aia de bob, very funny).
Desigur, totul a fost gata in nu mai mult de 15 minute – cat pastele au fiert, eu am mixat pesto-wannabe-ul, am amestecat apoi una cu alta si gataaaa. Pentru ca pastele astea au pastrat umiditatea intr-un mod genial, au fost la fel de bune si a doua zi (slurp) and this coming from me, o persoana care nu prea apreciaza leftovers.
sint impresionat de cit usturoi ai pus…;) ti-e teama de vampiri, or what?
:))) nici macar.. n-am nicio scuza :p
mi-au sarit in ochi semintele de cedru siberian si nu mai vad nimic acum … de unde l-ai luat?
sa nu ma trimiti in siberia ca nu ma duc :))
ki life :)
Israeli couscous e asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Couscous
Daca va place textura,puteti sa incercati asta http://www.foodnetwork.ca/recipes/Side/Rice-Grain/recipe.html?dishid=5932
Nota: Timpul de fierbere din reteta nu mi se pare suficient. Gustati dupa 15 minute si mai lasati sa fiarba pana cand va convine consistenta.
Vai, sunt atat de dragute pastele astea.. Si sunt total de acord cu cantitatea de usturoi.. the more the merrier :-)) de unde ai achizitionat vasele acelea minunate? parca iti fac pofta mai mare..si totusi ai impresia ca mananci mai putin! the good way!
n-am mai fost demult pe acolo. o sa dau o tura.
thanks.
am incercat astazi 2 tipuri de pesto dupa ideile tale, si sunt tare incantata! merci!
De fapt cous cous-ul este o mancare traditionala ungureasca (sau mai bine zis o mancare traditionala dintr-o groaza de tari- printre care Ungaria si Grecia) care se prepara in urmatorul fel: se incinge un pic de unt in tigaie, se aruca cous cous peste el si se amesteca pana se rumeneste usor. Apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana s-a absorbit toata apa (la sfarsit ele ies moi). recomandarea mea este sa le pui un pic de arpagic, niste coriandru (preferabil frunze, daca nu pisat) si chimen. Merge pe langa friptura sau simplu. Este iam iam :D
Unde gasesc in Bucuresti aceste seminte de cedru siberian? Multumesc
@catalin – eu le-am luat de la Ki Life, piata Amzei