Cum am devenit bucatar
…mult mai simplu decat credeam. De fapt, complicat a fost pana aici ;)
Pai eram prin primavara, la birou, cand am primit un newsletter de la THR care anuntau deschiderea unui nou curs de formare pentru bucatari. I-am aratat colegei mele, Ana, si cateva ore mai tarziu m-a inscris la scoala. Si uite asa am ajuns din nou intr-o banca, raspunzand “prezent” la strigarea catalogului :))
A durat cam 6 luni si a insumat vreo 720 de ore impartite in teorie, practica in bucataria scoala si practica in restaurant. Punctul culminant cu deznodamant included a fost saptamana trecuta: luni am avut examenul scris, iar marti pe cel practic.
Intre timp am invatat multe lucruri noi, am inteles pe pielea mea ce inseamna sa fii bucatar si ce inseamna sa lucrezi intr-o bucatarie de restaurant. Evident, n-are legatura cu mesele pe care le facem acasa, pentru prieteni. Dar ingredientul comun e aceeasi pasiune.
Nu va mai povestesc cat de tare m-a distrat atmosfera de examen scris – nu mai experimentasem din astea de mult, la fel nici emotiile gen “daca ma intreaba despre… si nu stiu?” :)) Dar tin sa mentionez ca pe biletelul pe care l-am tras la examenul practic erau trecute doua feluri de mancare: conopida gratinata si crap parizian cu legume. Asa ca asta am executat…
Mi-am adus toate jucariile de acasa (nu pentru ca nu le gaseam in bucataria scoala, dar pentru ca sunt un control freak care a venit inclusiv cu uleiul de masline aromat si cu condimentele Nomu)…
si m-am pus pe treaba (nu radeti de coif, ca-i obligatoriu :))
Ceva timp mai tarziu, din convectomat a iesit conopida gratinata
si apoi am executat rapid si pestele cu legume.
In final, comisia ne-a evaluat “lucrarile”, inclusiv o fisa tehnologica care prezenta toate ingredientele si etapele pregatirii.
Am luat 10!
PS – cum am sarbatorit in weekend la Escargot Bistro, va povestesc maine ;)
10 CU FELICITARI SI DE LA MINE!
Felicitari! Iti sta bine, asa concentrata… iar coiful – pai Chef Mazilique, nu? Desi parca exista si alte forme.. sunt in functie de “gradul” bucatarului?
Cea mai tare poza e cu coiful… Fooaarte tare! Bravo si felicitari!
@foodshots – exista si alte variante. eu l-am ales pe asta pentru ca era mai mic :p nu prea le suport :)))
@gabi – multumesc!
cine eeste THR?
De fapt, de control-freak ce esti ai venit cu propriul tocator :))). Wise decision, si-acum imi aduc aminte “instrumentarul” d-acolo…
@anonim – thr = tourism, hotel and restaurant consulting group. ei tin cursurile de formare de bucatar, printre altele.
@jollyca – mda ;)
wow! congrats :)
Ma mir ca nu trebuie sa porti si hair net…la noi e obligatoriu ca sa nu-ti intre parul in ochi. Nu se accepta cozi la spate :(
Ce fain pare cursul.
Felicitari!
Dear Mazi, mii de felicitari si de la mine! Stiam eu ca o sa fie ceva mai mult decat un blog atunci cand te-am cunoscut. Sper sa ai in continuare timp sa pui retete pe blog.
Cu drag,
Roxy
@deea – mercic. and bleaks. hair nets =))
@andreea t – multumesc!
@roxy – hei! mercic mult. sigur o sa-mi fac timp ;)
Felicitari Mazi,pentru calificare.
O meserie in plus nu strica niciodata.
Acum mai raman doar tresele si apoi
stelele. :)
Mi se pare mie sau ai slabit ?
vreau si eu reteta de conopida gratinata daca se poate, pare yummy…
Felicitari si la cat mai multe realizari !!!
mazi, felicitari…I am huge fan…de fapt tu esti motivul principal pentru care am inceput blogul meu. te astept in vizita pe la mine…
Felicitari! M-ar interesa si pe mine un astfel de curs. Nu lucrez in domeniu dar ma pasioneaza arta asta:)
Poti sa imi dai amanunte unde ai facut si ce curs mai exact?
Multumesc mult si bafta in continuare!
Laura
felicitari, mazi!!! nu pot sa cred ca ti-ai si farfurii de acasa! deschide-ti un bistro!
te rog, te rog, posteaza o poza si cu peruca si coiful de la mine!
@andra – sa stii ca varianta porno-star-chef mi-a trecut prin minte.. :))