Happy b-day to me sau Pork fest
23 Nov 2010, Cristina Mazilu
Azi e ziua mea, dar pentru ca asta e o saptamana extra-aglomerata, am sarbatorit (a se citi “am mancat”) ceva mai devreme. Adica sambata au trecut pe la mine cativa prieteni apropiati si nevinovati, care nu aveau nicio idee ce-i asteapta.
Dar sa ma explic: se da contextul in care eu sunt superprinsa cu diverse proiecte, plus predarea revistei si sunt obosita pe(ste) masura si fara niciun pic de timp sau inspiratie. Astfel ca nu stiam ce sa gatesc de ziua mea. La un moment dat chiar m-am gandit ca o shaorma la farfurie de la Dristor n-ar fi o alegere chiar asa proasta :)) deci atat de grava e situatia. Asa ca, dupa ceva dezbateri in bucatarie si in forul interior, am hotaratun meniu simplu si cinstit… cu porc. Ca sa nu para asa grobian, am zis ca-i comfort food :))
Am inceput oarecum decent, cu o paine neagra cu seminte, un platouas cu branza, mezeluri si muraturi picante de la Saschiz luate de la de la Bacania Veche, plus ceva ridichi si ceapa verde.
I-am ametit apoi cu prima transa din productia 2010 a vinului lu’ domnu’ tata, pentru ca apoi sa le dau la temelie cu un ….tananana…. picior de porc copt incet vreo 7-8 ore (adica l-am pus in cuptor si am plecat de acasa sa-mi rezolv treburile :p). Sa ne intelegem – nu aveti un punct de referinta asa ca poate nu va dati seama de proportiile problemei – porcul asta are 6 kile!
S-a mancat cu varza acra calita si muraturi :))
Cu toate bunele intentii, am bagat la inaintare si un pui copt cu legume, dar n-a prezentat interes pentru nimeni… sa fim seriosi :))
In final, pozele demonstreaza ca am facut si-o tarta cu mere – simple yummy food pan’ la capat! :)
S-a mancat cu varza acra calita si muraturi :))
Cu toate bunele intentii, am bagat la inaintare si un pui copt cu legume, dar n-a prezentat interes pentru nimeni… sa fim seriosi :))
In final, pozele demonstreaza ca am facut si-o tarta cu mere – simple yummy food pan’ la capat! :)
La multi ani si sa ai parte numai de lucruri frumoase!
La multi ani cat mai fericti si frumosi!
Sa ti se indeplineasca toate dorintele!
@camelia, drlyana – multumesc mult, asa sa fie :)
la multi ani! :)keep up with the good work! btw…very nice the new http://www.goodfood.ro! chiar ma intrebam de ce nu arata mai mult ca cel britanic, iar acum sunt aproape identice. love them :D
oi, doamne!!!
sa-ti dea dumnezeu sanatate, ca mult bine ne mai faci!
@dana – multumesc. ma bucur ca-ti place the new GF :)
@marius – asa sa fie, dragule. plus ca io zic ca daca ajungeai sambata la locul faptei, acum erai vindecat :D
la multi ani inca o data! si felicitari pt elle. te-am citit!:) esti o mandrete de fata!
La multi ani si la cat mai multe “porcarii”!
lma mazi si love u, u give me porc <3
La multi ani!
Aaaaah, porc… Ai facut ce visez de ani de zile! Porc aniversar! Excelent!
La multi ani, sa traiesti, sa-nfloresti si sa gatesti o suta de ani! Musai cu porc, macar din cind in cind…
eu inafara de ceea ce stiu deja c-o sa-ti iau din Medina, din astea competitive d’ale burtii, cum vad mereu la tine si (har Domnului, bafta pe capul meu sa descopar asa o minune de om si pravalie) Marius, nu stiu sa aduc si sa fac… poate ca niste borcanele de Harissa tunisiana, sa aveti si voi la camari, pentru zile reci (aici inca avem zile de maneca scurta, sa stii, iar neste zapauci se scaldau zilele trecute in garla mediterana), sa combinati cu o tarie de pruna, netomnita, trasa de doua ori, ca la vreo 50 de focuri, si niste muraturi in saramura cum se fac la Moldova, impreuna cu niste carnati adevarati de la Marius din galantar si niste garnita… ahhh, vise gastronomice romanesti, cu crantanit de nisip rosiatic intre dinti cand se starneste mizeria de ghibli, vantul fierbinte de sahara… uneori nici nu stiti ce bine-i acasa cu prieteni.
La Multi Ani inca odata, puiule, sa ai parte de tot ce-i mai frumos, mai bun si mai drept pe lumea asta, si sa nu-ti pierzi niciodata aplombul, vioiciunea, sprinteneala, sclipirile si pofta de a rade, de toti si toate, de tine-ntai si mai ‘nainte, ca sa ramai mereu proaspata si aproape-coapta.
Te-mbratiseaza Sayid Tufav.
La multi ani, Mazi! Multa fericire si bucate bune pe masa!
La multi ani Mazi! Yum, yum mancarea!
La multi ani cu mii si mii de bucurii!
La multi ani si multa sanatate!
La multi ani cu multa sanatate!
La multi, multi ani, cu multa sanatate si cat mai multe inspiratie!
@zana zorilor – multumesc mult! *mazi roseste*
@le blog piquant – asa o sa fie :))
@cookie – lotz of luv and porc 2 u!
@mada – multumesc
@ionuka – glad u like porcul aniversar :)) multumesc tare
@tufav – speechless :x da’ vorbim noi cand te intorci ;)
@roxy, @patri, @andreea t, @vdaiana,@ana, @madamelechef – multumesc tare, fetelor :x
la multi ani, faini si cu spor, la multi ani, tie si blogului tau; cresteti asa frumos amandoi; pana ta aluneca asa frumos pe taste, aparatul tau clipeste atat de potrivit pentru ochii nostri; astept clipa unui 8-9D, sa-mi faca si un transfer olfactiv.
am hotarat : la multi ani
Mi-e dor de porc cu varză călită și murături, mâncam doar la bunica… Simplu și cinstit, cum zici, dar meniul asta e așa de pur românesc prin uz și prin conexiunile sentimentale, încât e special pentru noi toți. E o alegere foarte originală.
La mulți ani!
La multi ani, doamna, am simtit de la 10 mii de km departare o vibratie speciala, din moment ce am venit fuga la blog sa vad cat las la cuptor briosele cu whisky(a caror reteta de la tine am invatat-o)!
numai bine,
(cuvant de verificare godstop, iti spun eu ca e ceva!)
La multi aaaaani! La cat mai multe bunataturi (I mean both food and other stuff :D)! Porcul ala arata…colosal :)) Dar mie mai tare imi fac cu ochiul muraturile (crazy, I know!) ^_^
La Multi Ani iti urez din Bucataria lui Vlad. Multa sanatate si bucurii.
http://bucataria-lui-vlad.blogspot.com/