Fajita strikes back: cu porc!

23 May 2011, Cristina Mazilu

Pai mi-a placut asa mult prima data, ca a trebuit sa repet. Asa ca am facut fajita cu porc dupa cum urmeaza.

In prima faza am pus-o de-o marinada: 1 ceapa taiata marunt + 3 catei de usturoi la fel de tocati + 1 lingurita de sare + 1 lingurita de zahar + 1/2 lingurita de paprika afumata (merge si boia, da’ o sa-i lipseasca extra aroma asta..) + 1/2 lingurita chimion macinat + 1/2 lingurita piper macinat
Photobucket
La asta se adauga: 100 ml de ulei de masline, 75ml de zeama de lamaie (sau lime, desigur), 4 linguri de otet de vin, un pahar de bere si cam 1 kilogram de carne de porc taiata in fasii. Desigur, cantitatile pot fi modificate dupa gust, chef, vremea de afara etc :)) Carnea ar fi bine sa stea la marinat macar 1 ora. Peste noapte ar fi ceva frumos..
Photobucket
Dupa care se scoate si se pune-n tigaie sau pe grill alaturi de felii de ceapa si de ardei. In 5-7 minute e gata :)
Photobucket
Nu mai ramane decat sa umpli foile de tortilla cu cele de mai sus, plus ce-ti mai trece prin cap: guacamole, salata, legume proaspete, verdeturi. Nu uita de ardei iute ;) Unora le place si cu smantana :)
Cat priveste “asamblarea”, ia uitati mai jos ce dexteritate are Chef Chilly :)
Photobucket
Photobucket
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Chef Chilly says:

    Si ce buna a fost, maica! Cand ne mai faci? Ne e foooame!!!

  2. Adina says:

    In tigaie ai pus ulei?

  3. Mazilique says:

    nu cred c-am mai pus. doar ce era din marinada :)

  4. adina says:

    am pus carnea la marinat acum :)
    tu ai pus toata zeama de la marinada in tigaie cu carnea si legumele?
    vreau sa-mi iasa perfect:)

Raspunde la Adina
Follow on Instagram