JW Steakhouse @ Marriott

21 May 2011, Cristina Mazilu

Unele restaurante sunt atat de bune incat te lasa cu sechele. Mai ca nu stiu daca sa ma bucur sau ma ma apuce disperarea si plansul cu sughitzuri :)) Yeah, I get emotional cand e vorba de mancare exceptionala.

Joi am fost invitata de Nicu, executive chef la Marriott, la o masa la Steakhouse, noul restaurant de la etajul 1 (in locul fostului Cupola). Si cum mesele cele mai bune se impart cu prietenii, s-au adunat in jurul fripturii si Marius, Florin, Monica & Madalin. Ne-a acompaniat la masa si Manafu, caruia cred ca si acum ii mai tziuie urechile dupa ce ne-a ascultat delirul foodie despre fripturi, cutite, stele Michelin, Angus, Kobe, sare de mare, carne de crab, gratare din roca vulcanica si alte balarii :))

Dupa ce am ajuns ne-am facut pofta cu un mint-julep. Surpriza n-a fost doar in pahar, dupa cum se vede :)

Photobucket

Apoi Nicu ne-a facut o plimbare prin restaurant si ne-a parcat in bucatarie, unde ne-a facut cunostinta cu Black Angus-ul USDA Choice…

Photobucket

..de care apoi a avut grija cu dexteritate, cat noi i-am suflat in ceafa si l-am asasinat cu tzacanitul orchestrei de Canon & Nikon.

Photobucket
Photobucket
Asa ca ne-a scos si-un tomahawk dintr-un frigider, ca sa ne invetze minte :))
Photobucket

Apoi ni s-au insirat in fata cele mai bune cut-uri, de la fillet la rib eye, la new york strip si tomahawk, marmorate si maturate cum trebuie.
Photobucket

Care au intrat la broilerul super-smecher, la o temperatura de 650C.

Photobucket
Photobucket

Nu mult timp, cam cat imi ia mie sa beau un pahar de prosecco rece. Adica rapid, desigur :)
Photobucket

…pentru ca noi am votat in unanimitate medium-rare, and it was perfection on a plate – crusta cu textura buna, carne suculenta, care mai avea putin si se topea.
Photobucket

Tura viitoare o sa incerc rare, iar the next timp black & blue. Sa stim o treaba :)

De notat e si rasfatul cu Maryland lumb crab cakes, bine pudrate cu Old Bay Spice, langa sos tartar

Photobucket

Ba si niste calamari crocanti care au disparut in no time, pentru ca eu si cu Madalin am avut o treaba cu ei, de n-au mai apucat sa ajunga pe masa.
Photobucket

Dar asta nu inseamna ca n-a fost dezmatul suficient. N-au mai intrat la pozat onion rings, salatele, deserturile absolut fabuloase (reteta de bread pudding o gasiti la Nicu pe blog ;)

Photobucket

Doua zile dupa asta n-am mai putut manca nimic. Initial pentru ca eram satulaaa, apoi pentru ca eram nervoasa :)) Once you go JWS, you can’t go back. Probabil ca I’ll need therapy ca sa mai pot intra in alt steakhouse vreodata :))

Cand o sa-l vedeti pe domnul din imagine, sa stiti ca el e responsabil!

Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. nwradu says:

    Daca ai ocazia sa incerci o friptura de vita la Argentine in mall-ul din Baneasa, ultimul restaurant la etaj, sunt curios care e mai buna.

  2. Mazilique says:

    sa stii ca am prejudecati cand vine vorba de mall-food. ce vita folosesc acolo?

  3. Chef Chilly says:

    I’m hurt, HURT I tell you! Sa va distrati asa fara mine :((

  4. nwradu says:

    @Mazilique: da, Argentine e plasat in mall, dar sus acolo sunt mult mai aranjate si nu arata a fast-food. Asta are chiar canapele pe care stai, iar la servire iti vine carnea pe o plita incinsa si ti-o mai lasa asa pe masa, in caz ca vrei sa se mai faca.

    Ei zic ca ar fi chiar vita argentiniana, de unde si numele restaurantului.

    Carnea a fost foarte buna, asta nu neg, la fel ca una mancata in Spania la niste restaurante de la ei care se laudau ca o aduc tot din Argentina.

    http://www.nwradu.ro/2011/03/o-friptura-buna-de-vita-la-argentine/

  5. Solene says:

    La Osho ai fost? Sunt curioasa si eu sa aflu care e mai bun!

  6. Mazilique says:

    pai vita angus de la osho e crescuta-n covasna. probabil ca o sa ajung acolo, da’ nu ma grabesc..

  7. Anonymous says:

    “Once you go JWS, you can’t go back”

    Foarte misto pozele si prezentarea. Dar la partea de final din care am dat citatul de mai sus ar trebui sa te intreb daca sigur te mai intorci. Pentru ca n-ai scris si cat costa o masa acolo.. :)

  8. Mazilique says:

    @anonim – ah, e scump cu spume :))))))
    da’ merita efortul, once in a while.

  9. Zazuza says:

    draga Mazi… io nu mai am cuvinte! dar clar stiu unde o sa sarbatorim o anumita zi de nastere ;). fenks, dear >:D<!

  10. Mazilique says:

    @zazuza – clar vreau sa fiu invitata la ziua aia de nastere :)))))

  11. rita sordida says:

    unde au disparut pozele? :(

  12. Anonymous says:

    Buna,

    Ai putea te rog sa mentionezi cum poate fi friptura de vita? Rare este in sange, apoi medium rare, apoi…?
    Blue ce inseamna?

    Mersi

  13. blue – are o crusta la suprafata, dar carnea este in sange

    rare – in sange

    urmatoarele etape sunt medium rare, medium si bine facut

Raspunde la Mazilique
Follow on Instagram