Scones cu feta, masline si rosii uscate la soare

26 May 2011, Cristina Mazilu

Foarte de Mediterana as zice. Probabil ca am dor de duca. Cu siguranta :))

Pentru toata treaba asta se amesteca intr-un bol 350g de faina, 2 lingurite de praf de copt, putina sare, 50g de unt taiat cubulete si 1 lingura de ulei de masline extravirgin. Cand amestecul arata ca niste firmituri se mai arunca 1 mana de masline, fara samburi si taiate-n doua, o alta de rosii uscate, de asemenea taiate, 100g de cubulete de feta si 300ml de lapte. O sa se obtina un amestec foarte lipicios, asa ca tratati-l cu multa faina. Taiati din el bucati rotunde cu ajutorul unui pahar, asezati-le intr-o tava, pe o foaie de copt si bagati-le la cuptorul incins la 180C vreo 20 de minute. Sa fie rumene si aromate :)

tips and tricks

 

Parerea mea – ca sa nu va mai chinuiti cu decupatul de cerculete, umpleti cu aluat niste forme de briose, nu inainte de a le unge cu putin ulei. Am incercat eu si merge ;)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. d-na mama says:

    ce-mi plac sugestiile tale care incep cu “nu va chinuiti cu…” urmate de o solutie pe cat de simpla pe atat de eficienta. good work, good recipe <3

  2. faci schimb cu niste tapas? :D

  3. Mazilique says:

    daca dai si-un spritz, ma bag ;)

  4. Mazilique says:

    am zis sa nu-mi fortzez norocul :))
    oricum.. spritz e un termen general :p

Raspunde la Mazilique
Follow on Instagram