Muschi de porc cu sos de hribi

02 Jun 2011, Cristina Mazilu
Aroma asta de hribi e una care-mi place tare – fie langa fripturi, in paste, risotto sau pur si simplu pe paine. Dar inspirata de un post citit acum mult timp pe Foodie.ro, am executat cele de mai jos.

Am luat un muschi de porc, l-am taiat in medalioane late cam cat trei degete…

Photobucket

Si le-am pus la rumenit in tigaia in care am incins o lingura de ulei. Cam 5 minute pe fiecare parte. Nu-i prea putin, ca vrei sa ramana frageda carnea, deci nu exagera cu prajeala. Cand ai terminat, pune-le la odihnit intr-o caserola acoperita vreo 20j de minute, cat faci sosul. Nu trebuie sa le mananci imediat – daca ai bagat cutzitu’ s-au scurs toate sucurile si-i cam mare pacat.

PhotobucketPentru sos, am taiat marunt o ceapa, pe care am prajit-o pana s-a caramelizat…

Photobucket

…apoi am adaugat o mana de hribi pe care ii lasasem la rehidratat in apa calda.

Photobucket
Dupa ce i-am perpelit putin si pe astia, am turnat in tigaie apa in care au stat (si care acum avea aroma puternica de hribi) si am lasat sosul sa se reduca. La final am adaugat si cateva linguri de smantana de gatit (din aia lichida). Ceva frumos. Si bun!
Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. catalina says:

    honey, nu inteleg faza asta cu “5 minute pe fiecare parte”, zau!

    adica, e totusi porc. e suficient daca sta cinci minute pe dos si cinci pe fata, adica zece in total?

    parca nici puiul nu l-as lasa doar zece minute in tigaie…

    ce zici?

  2. Florin says:

    bai, de cand ma chinui sa postez si eu treaba asta, mai ales ca am prestat-o de multe ori… :))
    btw, la Flavors Bible spune ca maghiranul potenteaza gustul de ciuperci, asa ca eu am pus de fiecare data cate o lingura, doua, sa fie :)

  3. catalina, 5 minute e destul daca tigaia e bine incinsa. pink it’s the right colour for pork :)

    io-l fac cam la fel daca-s hribii uscati. dar daca-s proaspeti elimin ceapa si bag muuuult usturoi. muhaaaaahaa:))

    cam ca aici: http://wineandknives.blogspot.com/2011/01/hribi-cu-unt-usturoi-si-ulei-de-trufe.html

  4. catalina says:

    ok, i’ll take your word for it! :D
    si hribi de unde cumpar?

  5. mai bine nu ma crede pe cuvant, incearca sa vezi cum iti iese:D

    hribi proaspeti gasesti sigur la auchan iar uscati sau congelati cam pe la orice hypermarket.

  6. vera says:

    Mazi – si nici 1 strop de vinutz in sos? De loc, de loc? si un prafushor de cimbru?
    Io incerc…

  7. crisdunne says:

    Ma innebuniti cu hribii vostri!:)
    1. Imi plac foarte mult, dar sa dea naiba daca am gasit vreodata hribi proaspeti in vreun market
    2. din disperare, am cumparat hribi si galbiori uscati, i-am rehidratat etc etc… n-am putut sa scot nisipul din ei! si sa-mi crontzane prin dinti…nu prea-mi place…
    Deci?

  8. Silvia says:

    n-am vazut in viata mea hribi proaspeti in Auchan, si frecventez des :(

  9. la ala din militari, la departamentul de legume e o vitrina alba cu o usa, unde are salate la punga gata taiate si ciuperci proaspete.

  10. Anonymous says:

    “o mana de hribi pe care ii lasasem la rehidratat in apa calda” …
    cine a spus ceva de hribi proaspeti ???

    btw.: padurile din Ro sunt full de hribi … toamna.

Raspunde la vera
Follow on Instagram