Blueberry crumble
19 Aug 2011, Cristina Mazilu
Dementa s-a declansat weekendul trecut, cand Alina m-a umplut de afine, zmeura si mure.
Si prima chestie pe care am facut-o a fost sa amestec, din ochi si dupa gust, afinele cu zahar si niste nuca macinata (ii da o textura misto si o aroma mai bidimensionala, asa :)). Iar pentru ca in frigider mai aveam putin aluat de tarta, l-am scos si l-am dat pe razatoare. Afinele le-am pus in niste boluri mici, am presarat aluatul deasupra plus niste zahar amestecat cu scortisoara (gata mixat de cei de la Nomu).
N-am mai facut decat sa le bag in cuptorul incins la 180C si sa le scot dupa vreo 20-30 de minute, cand deja se rumenisera si spumegau mov :))
Apoi mi-a parut rau ca am facut doua doua portii, deci weekendul asta e rematch!
si cat m-am straduit cu tine, copilule; sa nu uitam, aceste produse sunt derivate ale afinatei, zmeuratei…. de ce sa ne departam atat de mult ?
Cum sa nu-mi placa! imi place tare… sa inteleg ca ti-a placut Blueberry crumble-ul meu? ;)
@antonina – al tau era?! the lovely! mi-a placut schema cu nuca ;)
done! si gatitul, si infulecatul! bun a fost! ps: Tata lu’ Mazi, cata dreptate aveti! suntem o gashca de denaturati aici la fiica Dvs pe site :))))))))
Mazi, uite, se deschide o chestie noo, acu dadui de dinsa, pare sympathique:
http://www.facebook.com/#!/pages/Bacania-COCO/254821201206830
Bacania COCO, pe str. Dionisie Lupu, abia astept. Nu ca tradez pe M de la BV, da incerc si altceva. Sa vedem, nu?
desigur!
de unde ai luat vasele acelea in care ai facut? caut de mult timp si n-am gasit nicaieri.
merci
@adina – de la daiso. vezi aici unde-s magazinele :) http://www.daiso.ro/magazine.php
@mazi,m-am produs cu reteta ( burguni…..bla,bla,bla )
ce savuroasa,ce de gust bun !
arata obraznic pozele astea! ai murdarit noul aragaz?!
hehe, nu. s-a intamplat in cuptor, sub supraveghere :p