Escargots à la Bourguignonne

01 Mar 2012, Cristina Mazilu

Suna complicat doar pentru cei care nu stiu franceza (eu inclusiv). Altfel toata treaba e simpla, singurul aspect care mai poate ridica probleme e sa faci rost de melci. In cel mai rau caz, astepti o ploaie :))

Dar acestea fiind rezolvate, se procedeaza in felul urmator: se aliniaza carcaletii, unt, niste catei de usturoi, 1 ceapa mare si vreo 2 legaturi de patrunjel tocate.
Untul se amesteca cu verdeturile, ceapa si usturoiul, plus ceva sare si piper.
Melcii se asaza intr-un vas special (cum sunt cele Emil Henry, de gasit la Kitchen Shop), li se trage niste unt aromat in cap si se dau la cuptorul incins timp de vreo 10-15 minute.
Cand sunt gata, se mananca cu pofta si cu bagheta proaspata si crocanta (as vota cu cea de la Rue du Pain).
In episodul viitor (daca imi dovedesc lenea), povestesc si cum am emulat reteta de melci manastiresti de la Escargot Bistro (sper sa ma mai primeasca acolo dupa ce o sa vada atrocitatea :p)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Roxana says:

    pai si de unde iau eu melci? altii decat aia de dupa ploaie…

  2. Anonymous says:

    parere de incepator,dar ‘telegent:
    -cei inaite de a ploa
    -cei din timpul ploii,daca respectiva dureaza
    hai ca am idei,nu

  3. Kivi Kola says:

    Singura ocazie in care am mancat melci, respectivele taratoare au fost culese de catre maica-mea, dupa ploaie, din gradina bunicii. Am facut o oala intreaga (nu aveam nici ustensilele necesare, nici vase potrivite) si ne-am strambat pe rand in timp ce ne straduiam sa-i tragem pe micii ticalosi afara din cochilie.
    A fost o zi memorabila si ma tot intreb de ce nu am repetat-o pana acum.

    Multumesc pentru aduceri aminte! :)

Raspunde la Anonymous
Follow on Instagram