Istanbul: I’m gonna make you a kebab you can’t refuse

26 Apr 2012, Cristina Mazilu

Asa sta treaba la Durumzade. Am mai scris despre kebabul de acolo in toamna lui 2010, cand am dat prima oara peste el, in urma unei plimbari de vreo juma’ de ora prin ploaie, rascolind stradutele dintre Istiklal si Tarlabasi, in cautarea celui-mai-bun-kebab-adana-ever. Si l-am gasit. Si acum m-am intors. De multe ori. Tot nu m-am saturat.

Asa ca it’s a must sa cauti carciuma mica din Kamer Hatun Caddesi No.26/A. Acolo o sa gasesti un gratar incins, pe care se perpelesc tepusele cu kebab din carne tocata de vita (poti sa alegi si alte feluri, dar eu iau tot timpul Adana). Cand e gata, carnea e impaturita in lavash (lipie ovala, frecata cu un sos de ardei gras rosu si un amestec de condimente – face toata diferenta daca e sa te gandesti la celelate kebab-uri, majoritatea in foi tari si uscate). Nu o sa gasesti ketchup si maioneza in toata treaba asta, dar carnea suculenta e impaturita in lavash impreuna cu patrunjel tocat, ceapa tavalita prin sumac si rosii. Si ardei iute. Si fix nu-i mai trebuie nimic.

Acum scuzati pozele de mai jos, da-mi tremura mana in asteptare :))

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. jollyca says:

    Cine pune maioneza si ketchup in kepab merita impuscat in genunchi, lasat sa moara in soare apoi readus la viata ca sa fie batut bine.

  2. Mazilique says:

    imi place cum gandesti :))

  3. alex says:

    Arata super! Dar ia si tu un aparat foto dupe tine! Fa niste poze ca lumea!

  4. Anca says:

    Bai deci Istanbulul asta pe care il descrii tu trebuie sa il vad si eu ca nu seamana cu ala din amintirile mele! & maybe it’s me, but I dig the instagrams :D!

  5. pansy says:

    I like’it !impuscatul in genunchi imi displace,thousand islands nu cred ca e vinovat,ca de acolo cred ca vine amestecul,ca orice modernizare,de la americani,1900,chit ca la noi e mai neamestecat.Poate si la ei.

  6. Mazilique says:

    @anca – sa stii ca si eu am avut experiente mai proaste. important e sa perseverezi :p

    @pansy – omfg, tocmai mi-am adus aminte traducerea sosului “thousand islands” gasita intr-un meniu – “1000 de rochii insulare” :))))))))

  7. Maxxine says:

    God bless you pentru recomandarea de kebab! Si mie mi-a tremurat mana. de mai multe ori. :)

Raspunde la Mazilique
Follow on Instagram