Chef de viata (II)

27 Aug 2012, Cristina Mazilu
Acum aproape o luna povesteam cum sta treaba cu cheful de viata. Ca nu e acolo tot timpul, da’ pentru momente din astea exista solutii. De la alea scumpe, care implica mile aeriene si carduri pline, la alea moka, cum ar fi mutatul mobilei prin casa (I actually did that acum o saptamana si ceva, iar acum canapeaua sta cu fata la rafturile cu carti. Deci si eu ma holbez la cotoarele colorate, ca n-am televizor – thank god. Asa ca am descoperit o carte de Salman Rushdie pe care nu stiam c-o am. And what a lovely-looovely surprise that was!).

Dar derapez. Deeeeci, ce vroiam sa povestesc e ca acum cateva saptamani, cei de la Prigat m-au suspectat ca as avea niste chef de viata. Si m-au rugat sa ma joc de-a cocktailurile.

          “Da’ eu nu stiu sa fac cocktailuri”
          “Lasa, ca stim ca-ti place viata” (si shaorma cu de toate – n.r.)
          “Ah, bine. Da’ eu nu stiu sa fac cocktailuri”
          “Tu vino si o sa ne distram”
          “o_O”

Asa se face ca, intr-o seara, la nici doua zile dupa cea mai crunta mahmureala a sezonului primavara-vara 2012, m-am trezit la aceasta petrecere cu chef de viata, in fata unei mese pline cu gin, vodca, tequila, rom, whiskey si alte bunatati care mentin ficatul antrenat. Si un frigider plin de cutii si sticle cu Prigat de toate felurile si in toate pozitiile. Iar eu mi-am luat in serios rolul de bartender for a night, asa ca m-am imbracat cu o rochie really (but really!) skanky (de asta nici n-o sa vedeti poze, trebuia sa fi fost acolo, doh :)) si am inceput sa torn diverse in pahare cu o siguranta de parca chiar stiam ce fac. Nu stiu pe cati am reusesc sa pacalesc, dar sigur si-au amintit de mine a doua zi dimineata, cand cautau ibuprofen.

Ce-am retinut eu din toata povestea asta? Ca atunci cand aveam 18 ani trebuia sa lucrez in bar, nu la radio. Acum as fi putut impresiona betivii oamenii pe James Bond cu skill-urile mele de shaken, not stirred.

Dar acum, cateva saptamani mai tarziu, frigiderul meu are 21 de sticle cu diferite procentaje de alcool, un six-pack de bere, un Prigat de merisoare si unul de mere (ambele vor sfarsi inecate in vodca). Ce pot sa zic.. my fridge likes to party like it’s 2008 (adica inainte sa ma apuc de gatit).

Ce mai fac ca sa nu mi se duca naibii cheful de viata? Multi kilometri, citesc Lolita, beau gin tonic intr-un bar din Brasov (care nu stiu cum se numeste, dar cred ca-i mai bine sa avem o aventura anonima), mojito si alte mimoze la Simbio, vreau sa merg la concertu’ RHCP (are cineva bilete?!), pregatesc o petrecere pentru sambata si un roadtrip pentru duminica. Fingers crossed.

PS – poza de mai sus am facut-o azi dimineata pe pervazul de la birou. daca cineva intreaba, in pahar era doar suc, k?

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. plastic says:

    sa nu incerci in exces solutia cu mobila, it might turn against you! (din experienta dixit)

  2. cappyananas says:

    prigatul este viata si viata e prigat

  3. valerie says:

    ah..chef de viata…ce frumos :)

    si apropo de Lolita si Salman Rushdie ce carti mai citeste mazilique? mereu am fost curioasa ce ascunde biblioteca aia ..in afara decarti de bucate :)

  4. @valerie – asta ar merita un post separat. nu pentru ca citesc mult sau cine stie ce, ci pentru ca i *heart* books. anul asta, din ce am citit pana acum, cel mai mult mi-a placut “Freedom” de Franzen. Mai am pe rol “Corrections”, tot de Franzen, si “The Great Gatsby”, ca sunt cam in urma cu some classics :-)

  5. Anonymous says:

    Hei , urmaresc de ceva vreme blogul asta si ma pot declara fana. Am o intrebare , cam fara legatura cu postarea asta dar ma bantuie de ceva timp: Cum de nu te ingrasi mancand ataaaaatea chestii?!
    …e serioasa treaba!

  6. Anonymous says:

    s-o spunem si p-aea dreapta si bautura ingrasa,nu ca ar insemna bai asta
    sac!

Raspunde la cappyananas
Follow on Instagram