Cuscus cu de toate

08 Aug 2012, Cristina Mazilu
Vara, cand nu mai intri in bucatarie si in niciun caz nu te atingi de cuptor, ajungi sa mananci o singura chestie. Si aici fiecare e cu fixatia lui: rosii cu branza, pepene rosu, gazpacho, nectarine. Eu vara asta intai am abuzat de cirese, iar acum nu pot sa renunt la cuscus. Tot mai des mi se intampla sa execut cate un castron generos, in care pun de toate.

Cat timp 60-100g de cuscus (depinde cat de foame imi e) sta la muiat in supa de legume/pui/apa fierbinte impreuna cu o mana de stafide, ma ocup de restul. Tai in cuburi toate legumele pe care le gasesc in frigider. 1 rosie, 2 castraveti, cateva fire de ceapa verde, 1 ardei, 2-3 legaturi de patrunjel. Intre timp, cuscusul s-a umflat, asa ca-l rascolesc c-o furculita (niciodata cu lingura). Arunc legumele peste el. Storc 1 lamaie. Stropesc cu ulei de masline. Uneori pun ardei iute, alteori amestec 1 lingura de harissa. Hai si niste dukkah cu sumac si fistic de la Nomu. Un pic de chimion. Amestec.

De altfel, cam tot ce-mi mai cade in mana s-ar putea sa sfarseasca tot in castronul de cuscus: caise deshidratate, usturoi, rosii uscate, dovlecei, masline, menta, seminte de pin, naut, broccoli. Oricat de multe tampenii adaugam, mie tot bun mi se parea, de am crezut ca am luat-o razna de la caldura. Asa ca am testat si pe colegii de la birou, care nu doar au zis ca e bun, dar au si mancat. Asta inseamna ori ca au stat si ei prea mult in soare, ori ca i-a batut aerul conditionat in cap, ori le e foarte frica de mine si de ardeiul iute pe care-l folosesc in exces. Sau chiar e bun?

Voi cu ce exagerati vara asta?
(and also – cred ca asta e prima poza facuta cu DSLR-ul in a while. sa tot fie >juma’ de an!)UPDATE: de incercat si cuscusul de primavara

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (15)
  1. Fixatia mea e pe rosii cu orice, imi plac foarte mult rosiile si le consum chiar si numai pe ele. De preferat cu cas usor sarat. Am sa fac si eu cus cus, uitasem ca am in dulap, de aia sunt bune blogurile, te mai inspiri :P

  2. vera says:

    Brinza de capra cu rosii, usturoi, olive oil, Finn Crisps.
    La fel ca cus-cusul tau, dar cu quinoa. Si fara nimic dulce inauntru, formule mai spre tabouleh.
    Rosii cu ardei coptzi (da, stiu!), usturoi, avocado, ulei extravergin, patrunjel.
    Etc.

  3. Bianqua says:

    Gazpacho cu pepene roșu. I’m hoocked in it :)

    http://www.bianqua.blogspot.com

  4. maria cu palaria says:

    combat cu tine – cuscus cu diverse, si salata de pui la gratar, patrunjel si rosii

  5. SMLXL says:

    Eu abuzez cu buna stiinta de pepene rosu ( lubenitza , lebenitza etc) si culmea mai tot timpul seara tarziu, deci va puteti inchipui unde isi perinda subsemnata poponetzul de 3 ori pe noapte. Puparea si la cat mai mult cush culcush.

    http://shopsmlxl.blogspot.ro/

  6. Grim says:

    Pepene roşu rece cu pâine caldă :|.

  7. Antonia says:

    Nu arata foarte incantator insa sper sa fie mai gustoasa decat arata, multumim pentru reteta.

  8. De 3 zile mananc in fiecare zi asta…si tot nu m-am saturat! Now I get it :D

  9. Ana says:

    De-abia astept sa exagerez la vara cu ardei, rosii proaspete si zmeura :-) Iar despre cus-cus, este alegerea perfecta pentru cand ti-e lene, mai ales ca merge combinat cu aproape orice.

  10. Roxel says:

    de unde luam harissa the real deal?

  11. @roxel – mai gaseam pe la Carrefour, dar n-am mai fost de mult sa caut

  12. Maia says:

    Buna. Imi spui te rog ce cuscus folosesti de regula? Vad de mai multe feluri prin magazine si nu imi dau seama care se preteaza mai bine. Multumesc

Raspunde la SMLXL
Follow on Instagram