Salata bulgur. mar. telina. rodie. patrunjel. menta. alune. de.padure

10 Apr 2013, Cristina Mazilu

Ajung la redactie si-i zic colegei de banca:

– Uite ce salata am facut!
– Sexy! Da’ tot cred ca esti o dubioasa o.O

Asta pentru ca lately n-am mai venit la birou cu bacon in geanta, si recenta mea inclinatie catre mancare sanatoasa, care inca nu am descoperit de unde mi se trage, e confusing pentru toata lumea.

Salata pentru derutat colegii carnivori s-a intamplat dupa cum urmeaza: am pus 150g de bulgur intr-un castron, am turnat putina apa fierbinte deasupra (nu prea multa, ca iese terci) si l-am lasat acoperit cat mi-am vazut de restul.

Adica:
– am feliat 3 tulpini de telina 
– am taiat 1 mar in bastonase (si l-am stropit cu putina zeama de lamaie, ca sa nu oxideze)
– am scos semintele dintr-o rodie
– am taiat marunt frunzele de la 1 mana de menta
– am tocat 1 legatura de patrunjel
– am maruntit 1 pumn de alune de padure
Apoi am amestecat in bulgur cu o furculita, ca sa fluff it up, si am aruncat deasupra toate cele de mai sus.

Dressingul s-a intamplat intr-un borcan in care am turnat zeama de la jumatate de lamaie, tot atata ulei de masline extravirgin, putina sare, piper proaspat rasnit si 1 lingurita de fulgi de ardei iute (tot din Sri Lanka) (wink*wink), care pot fi inlocuiti cu niste pudra de ardei cayenne sau orice alta chestie iute (in cazul in care si voi sunteti pe tripul asta picant din care eu n-o sa mai ies niciodata).

La final, mi s-a parut ca putin chimion e tot ce ii mai lipsea pentru some extra flavour.

Acestea fiind zise, promit sa-mi revizuiesc comportamentul si sa revin cu ceva carne :))

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. ANCA says:

    nu m-am uitat de catva timp pe blog
    m-au fascinat pozele, deosebite,plaacute ochiului
    am sa-mi fac timp si pentru citit
    multam

  2. ma bucur c-ai gasit ceva ce-ti place :-)

  3. Anonymous says:

    am inteles aluzia, se termina proviziile si e cazul sa mai merg pe insula :))

    pra

  4. io shen sharpness, you haz it ;-)

  5. Anonymous says:

    has it and uses it (cu un pic de frica) :))))))

    pra

  6. omfg, told you i’m slow – deci n-ai de ce sa pleci nicaieri, ca anu’ asta ai de unde sa provide niste ardei iute :D

  7. Anonymous says:

    Mazi…mai pune si ceva carnita pe aici…eu stau vis-a-vis de Obor si as face ceva picant…lipicos…cu semine…ceva ce nu am mancat pana acum…
    Thanks….Flo

  8. pai si ai gatit toate retetele cu carne de pe blog so far? :D

  9. Ariel says:

    Am și eu o întrebare, că nu prea le am cu bucătăria și nici nu am mai auzit prin părțile astea de … bulgur.

    E grâu ce seamănă cu cus-cus nefiert ? BULGÚR s. n. (Reg.) Grâu măcinat mare, râșnit sau pisat; crupe de grâu. ♦ Mâncare gătită din acest grâu. – Din tc. bulgur. (dexonline(

  10. Elisabeta S. says:

    Asta e cus cus,nu bulgur!

Raspunde la Cristina Mazilu
Follow on Instagram