[giveaway] Fake X’mas

24 Jun 2013, Cristina Mazilu

Undeva pe la inceput de ianuarie m-a lovit melancolia post-jumari cand mi-am dat seama ca ziua mea a trecut, la fel si toti mosii, impreuna cu revelionu’ si ce alte distractii din astea au fost inlantuite in perioada noiembrie-decembrie. Ceea ce inseamna ca s-a sfarsit si cu seria de cadouri, fundite, goodie bags. Si ma gandeam ca viata e pustiu.

On an actually related note, inainte de Craciun, am facut la birou un schimb de cadouri dubioase cu colegii. Si cand zic dubioase, e pentru ca asta a fost chiar tema. Eu am primit (pe langa un coffee maker pe care-l pui la bricheta de la masina – thanks, dearest o.O) un ceas cu alarma care se aprinde-n culorile curcubeului. One way or another (aveti rabdare, ca any minute now o sa reusesc sa ajung si la subiectul postului), ceasul a ajuns in dormitor, in incerarea mea de a merge dimineata la sala folosind toate tziuitoarele disponibile prin casa. Deci am fixat ceasul sa sune la 7:00 si, de prin februarie, in fiecare zi el suna sa ma trezeasca. Ce-i drept, la ora 7:00 seara, cuz I’m not that tech savvy. Or that bright. Ma rog. Si suna cu – atentie! – melodia de la “Jingle Bells”. Motiv pentru care, de fiecare data cand ma gasesc pe acasa la ora aia, ma umfla rasul. Si ori de cate ori ma gandesc sa scot naibii alarma aia, mi se pare prea funny sa renunt la ea.

Eh, si in seara asta, la auz de colinde, mi-am dat seama ca mai sunt 6 luni pana la Craciun. Si de ce sa nu sarbatorim mai devreme? (Eu de ceva timp ma tot gandesc sa-mi serbez ziua si pe 23 mai cand fac X ani si jumatate, ca prea sunt invidioasa pe cei care pot sa tina petreceri in aer liber, iar eu nici macar pe partie nu pot sa dau un vin fiert la apres ski, ca inca nu e deschis sezonul. maxim mi-ar iesi un chef sub umbrele pentru burnita de toamna).

Sau, mai exact, sa nu sarbatorim nimic, dar sa se lase cu cado’. Incepand de azi, in fiecare saptamana pana la Craciun, o serie de cadouri.

Deschidem lista cu ceva ce mi-e la indemana (deh, e 25 iunie fara 15 minute, can’t be too resourceful la ora asta). Saptamana asta, sub fake bradul de la Chez Mazilique se intampla trei cadouri de Fake X’mas: trei carti Best of Good Food – Cele mai delicioase gratare (ca tot e momentul, si tot mai laudam mai jos ca omg, ce prostie am mai facut) si trei sortzuri de bucatarie Good Food. Am si eu combo-ul in cauza, asa ca garantez pentru el ;-)

So, cine vrea fake cado’ (but oh, so real) de fake Craciun, sa lase un comentariu mai jos. Ca sa nu fie cu blank, let me know ce reteta ati gatit din Good Food si v-a placut. Eu, cand tocmai ma apucasem de gatit si renuntasem sa mai cumpar fashion magazines (mi-am dat seama ca sunt o cauza pierduta – nu se prinde nimic de mine) si le schimbasem pe Good Food, m-am indragostit de reteta asta.

Deci, game on? Ia agatati mai jos niste globuri cu sclipici si beteala :)) De azi si pana martea viitoare, cand anunt castigatorii.

UPDATE: Avem castigatori! Care va gasiti pe lista, dati un mail cu datele de contact, ca sa va pot trimite toate alea :-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (61)
  1. Irina Visan says:

    Piure de radacinoase – delicios, n-a mai ajuns side dish, a fost mancat ca atare si o reteta de brownies delicioase

  2. Oana B says:

    La cat de cald e acum in casa (e-on-ul s-a avariat si A/C-ul e mort de ceva vreme…..de pe cand noi dormeam dusi….), la ora asta, cand Alex bea din biberon la lumina lanternei, tot ce imi pot aduce aminte sunt bauturile racoroase propuse in revista! Cu gandul la ele…….noapte buna!

  3. Anonymous says:

    Am ochit o reteta de tort cu blaturi in culorile curcubeului. Inca nu am ajuns sa il fac, dar e pe lista. M-am gandit sa ii tin si eu fiicei mele o fake petrecere de ziua ei tocmai pentru ca si ea e nascuta in Decembrie si prea mi se pare ca sunt toate deodata atunci.

    http://www.goodfood.ro/revista/a-aparut-good-food-de-mai-editie-speciala-dedicata-copiilor.html asta e tortul si daca o sa imi iasa si mie la fel de frumos, zau ca o sa spun un yes din toata inima :D

  4. Anonymous says:

    Mi-am semnat comentariul anonim de mai sus dar s-a pierdut pe drum. Mihaela S.

  5. Alex B says:

    Pui cu rozmarin, rosii si masline negre, dar extra spicy :). Pe caldura asta e perfect. Optional asortat cu tortillas facute in casa sau cu un couscous.

  6. Anonymous says:

    Tiramisu. Cu rom. Anca D.

  7. Laura Frunza says:

    Una din retetele mele preferate din Good Food, un numar mai vechi, e o bagheta la gratar, cu mozarella bagata in crestaturi si apoi pusa in folie.

  8. Lora says:

    Imi amintesc cand mi-am cumparat prima data wok-ul,prima reteta incercata a fost una gasita in revista GoodFood,ou cu leguma in stil turcesc.A fost foarte spicy si aromat,perfect:)

  9. viatainroz says:

    Parfait de banane si alune caramelizate … ma recoreste in zilele astea calduroase. imi place la nebunie

  10. - -rxndr! says:

    Mmm ultima oară am făcut tartă cu fructe cu cremă de vanilie. M-am dat tare gospodina si in loc sa fac o tartă mare si frumoasă am făcut vreo 25 mici mici mici. Am crezut că nu mai ies din bucătărie. Needless to say, aveam cel mai fain frigider. Cu prăjituri înșirate pe două rafturi :))

  11. Niste muffins cu mac si lamaie

  12. Ami says:

    Eu am gatit costite de porc lipicioase si au devenit “reteta casei” :)
    Si cand am timp si rabdare organizez cate-un brunch cu oua Benedict dupa reteta din Good Food. Miam-miam!

  13. Daniela Diamandescu says:

    Ca tot e cald afara experimentez cu inghetata de iaurt si capsune si o nebunie de parfait cu zmeura….

  14. Buna,

    eu am incercat un tort picant cu zmeura. (linkul aici http://www.goodfood.ro/reteta/tort-picant-de-zmeura-166948.html)
    Cu toate ca mai picant a fost pretul zmeurei … :)
    Tortul a fost inctedibil de bun, la stilizare trebuie sa mai lucrez putin, next time. Iar sarbatorita a fost suprinsa de rabdarea mea de a face tortul in loc sa cumpar unul de la o cofetarie. Pupici. Alexandra Cristea (big fan of yours)

  15. mihaela says:

    hmmm..din good food am tot gatit, insa hitul a fost o prajitura cu lime si rom, racoritoare si aromata, pe care am pregatit-o pentru diverse ocazii, pentru prieteni si familie.

    apoi, m-am indragostit iremediabil de reteta asta http://chez.mazilique.ro/2009/04/perfection-i-haz-it-chocolate-chip.html

    pe care o repet ori de cate ori am ocazia si cu care mi-am innebunit prietenii si colegii de la job :)

  16. Cama says:

    cartofi copti cu crusta de mustar. Pentru ca imi plac retetele “nonconformiste”, adica ce nu am mancat facut de mama :)

  17. Cumpar revista in fiecare luna si nu imi amintesc sa fi trecut luna fara se incerc macar o reteta noua din ea. Din cate am incercat preferatele mele au fost: supa thai de dovleac, briosele cu praz, aripioare si the sinful focaccia :)

  18. Mihaela C. says:

    tartele cu mure(zmeura) si crema de vanilie:)

  19. Adriana H. says:

    Rulourile cu bacon ,carnati si prune au fost delicioase.

  20. rox206 says:

    Salted Caramel Chocolate Cake – divin!

  21. Cristina says:

    Tartarul de telina si pastrav afumat e in topul preferintelor si preparatelor la fiecare petrecere, fie ca e XMas, Paste, zi de nastere sau doar o adunare cu prietenii :-)
    http://www.goodfood.ro/reteta/tartar-de-telina-cu-pastrav-afumat-1664.html

  22. Adriana Z says:

    De Craciun am facut o prajitura cu mascarpone si lime din editia de Best of … success urias fiind un desert acrisor, deloc gretos.

  23. Anonymous says:

    Eu am incercat doar muffin cu lamaie. Nu mi-au iesit din prima….dar mai incerc.

    Andreea M.

  24. Anonymous says:

    Am convins baietii sa manance verzituri dupa ce am incercat reteta cu spanac si cartofi dulci.
    Ana

  25. Ada B says:

    Tort de morcovi cu dulceata de morcovi, dintr-un GF de acum vreo 2 ani.. adevarat ca am inlocuit dulceata de morcovi cu dulceata de gutui facuta de bunica mea.. a mers perfect. By the way, din reteta lipseau vreo 4 oua :-) noroc ca m-am prins la timp. Mi-a placut mult si l-am repetat de o multime de ori!

  26. Piure de conopida cu parmezan dintr-un numar de iarna. Atat de bun a fost incat nu numai ca prietenele invitate la cina au lins farfuriile, dar una dintre ele, total anti housework, l-a pregatit a doua zi :)

  27. Mic dejun ingenios- chifla, somon si ou, foarte bun!

  28. bogdan says:

    tartă cu fructe cu cremă de vanilie

  29. Unt cu ciuperci. Am citit de el la tine pe blog si pe urma l-am gasit intr-o revista de Craciun mai veche :) Mi-am adus aminte de tine si a fost musai sa-l fac. Sa mai zic ca-l adoram? :))

  30. amalia g says:

    Kisir kisir kisir! Happy fake x’mas, everyone!

  31. Mihaela says:

    Supa de rosii.

    Am mancat supa asta in State si ma leaga amintiri frumoase si haioase, iar cand am dat de reteta in revista Good Food mi-am zis ca trebuie sa o incerc. De atunci mi-o gatesc foarte des…..

  32. Daniela says:

    Sunt innebunita dupa cartofii copti cu crusta de mustar.

  33. Paula P. says:

    Cele mai ispititoare, cele mai diavolesti COASTE DE PORC LIPICIOASE…

    coca cola isi face treaba…cu rabdare timp de 3h

    un best of si un must have al tuturor petrecerilor in aer liber!

  34. Irina S. says:

    Fritatta cu spanac si dovlecei. Asta pentru a salva niste dovlecei tristi care se stafideau in frigider. Delicioasa! Irina S.

  35. Eliza says:

    Era o reteta de raw truffles. But i’m mostly commenting to say that, for like half this post, am crezut ca you were giving away the alarm clock :)))))

  36. Elena says:

    Prima reteta incercata a fost briose cu dovlecei.Au iesit neasteptat de bune, pufoase usor umede si foarte parfumate.

  37. lore says:

    well, pot doar sa iti spun ca reteta pentru sirop de soc mi-a schimbat viata:)

  38. nea'Mielu says:

    au fost intr-un numar niste retete indiene… am incercat cateva din alea.

  39. titirez says:

    Good Food a fost descoperirea mamei, apoi a mea. I-am furat pe rand toate revistele cumparate. Acum le cumpar eu si i le imprumut din cand in cand. :) Acestea fiind zise, lista cu “ce am gatit” si mi-a placut e foarte lunga. In Good Food am descoperit quiche-ul, tartele, aluatul dulce de biscuiti, ruladele…Reteta de care m-am indragostit si care are pus un semn in revista (pentru verificarea temperaturii la acre trebuie coapta) este un quiche cu ceapa lipicioasa si cheddar.

  40. Am încercat foarte multe reţete din revistele Good Food, însă cea mai mândră am fost de cheescake-ul cu portocale şi rodie. Deeelicios. :)

  41. Raluca Tanasescu says:

    Crostini cu tartar de somon afumat, numai bune pe caldurile astea pentru o cina rapida http://www.goodfood.ro/reteta/crostini-cu-tartar-de-somon-afumat-203901.html

  42. Ralu says:

    in ultima perioada am gatit de aici:
    http://www.goodfood.ro/articol/5-feluri-cu-dovlecei.html

    …toate variantele. Maxim de bune toate :)

  43. CorinaOltean says:

    Cel mai des am facut tortul cu ciocolata si earl grey, prietenul meu il iubeste. N-a iesit din prima, dar am perseverat:)
    Iar de pe blogul tau cel mai mare succes l-am avut facand pentru prieteni fajitas cu guacamole. In 5 minute au disparut de pe masa si toata era greasy and smiling:)

  44. denisa says:

    trufe de cioco cu chilli – yummy!

  45. Alexandra N. says:

    Pai in principiu…eu mi am scos separat intr-un word toate retetele care-mi plac, insa sunt f basic..gen cum sa faci aluat de tarta..ptr ca imi place la nebunie sa gatesc…dupa x ani de lesinat pe la birou cu excel-uri si multe alte rahaturi, mi am dat seama ca, pan’ la urma, asta-i pasiunea mea..mancarea :)dar am luat-o de la zero..n a avut cine sa ma invete; sunt entry level si mi e un pic teama sa incerc chestii delicioase de teama ca le voi busi…whatever…imi doresc f mult un sort good food..si chiar daca am facut doar aluat, tot e ceva…:)sper ca next time sa pot face ceva mai sofisticat…

  46. Daniela Marian says:

    O delicioasa inghetata de iaurt si capsune.

  47. Am gatit niste “chiftelute” vegetale (cu dovlecel si ou) pe care le-am mancat cu sos dulce de chilli. Cam greasy pentru preferintele mele dar delicioaaaase :)

  48. merryjo says:

    Tried and loved…fructe de vara la cuptor,all juicy and colorful:)

  49. Irina says:

    Gratin de cartofi si spanac cu peste (somon :D) Mi-am amintit cu placere de ea si am gatit-o chiar astazi. Here it goes: http://www.happycooks.ro/gratin-de-cartofi-si-spanac-cu-somon

  50. Anca S says:

    In mod frecvent pregatesc o varianta de tiramisu cu low calories, dintr-un numar mai vechi GF

  51. Denisa Radu says:

    De fiecare data cand vreau sa mai gatesc cate ceva mai deosebit apelez la Good Food. Cea mai recenta reteta probata este placinta de cirese http://www.goodfood.ro/reteta/placinta-de-cirese-141.html, care a iesit delicioasa si nu a rezistat decat vreo doua ore :P
    Denisa Radu

  52. Ina says:

    Reteta de cheesecake cu aroma de citrice e my all time fav din Good Food, si e si perfecta pentru vara (chiar daca afara sunt numai 21 de grade, si bate vantul ca nebunu’)

  53. anda bercea says:

    Mi-ati facut o pofta la BBQ Party de pateu cu busuioc, vin si stafide incat a trebuit neaparat sa il incerc! si a iesit super, a fost laudat de toata lumea :)http://www.goodfood.ro/reteta/pate-aromat-cu-busuioc-vin-si-stafide-102565.html

  54. Madalina C says:

    Eu am facut din cartea best of GoodFood cu deserturi prajitura cu zmeura de pe coperta si acum mi se cere la fiecare intalnire cate una. De fiecare data nu mai ramane nimic. Sa nu mai zic de Pavlova cu fructe de padure ca initial mi-era cam frica sa o fac pentru ca tot auzisem ca bezeaua e greu de facut, dar dupa prima incercare a iesit minunat si acum e un desert super frecvent.

  55. Alexandra Popescu says:

    Supa de dovleac, linte si lapte de cocos. Yum, yum!

  56. Tort cu ananas din Best of Good Food… Si cartofii la cuptor.. Yummy!

Raspunde la Anonymous
Follow on Instagram