Salata de vara cu naut
12 Jun 2013, Cristina Mazilu
Aseara planuiam o supradoza de cirese, comme d’habitude, cuz it’s that time of the year (da, stiu, imi bat joc de limba romana. let’s all move on already :)), doar ca I got a little sidetracked citind comentariile de la postarea cu THE foccacia. Asa ca a durat fix 7 minute sa:
- las laptopul
- ma ridic de pe canapea
- merg in bucatarie
- deschid un sertar
- iau 1 conserva de naut
- deschid frigiderul
- scot 5 rosii cherry, 3 castraveti mici si 1 ceapa rosie
- tai ceapa marunt, o arunc intr-un bol
- storc peste ea zeama de la 1 lamaie (ii mai taie din duritate cat timp eu ma ocup de restul ingredientelor)
- curat castravetii, ii tai cubulete, ii pun peste ceapa
- spal rosiile, le tai in sferturi, in castron si ele
- iau 2 legaturi de patrunjel, care ma asteptau casually pe blatul din bucatarie, si le toc marunt
- patrunjelul tocat sfarseste tot in castron
- la fel si nautul din conserva, dar dupa ce l-am clatit putin (habar n-am de ce fac asta, ca doar nu-i murdar :)))
- peste toate astea s-au intamplat: fleur de sel (ca sarea normala nu ne mai place, ‘ati ai dracu’), piper proaspat rasnit, putina pudra de ardei cayenne (nici de ardei iute nu te mai saturi), 1 catel de usturoi trecut prin presa (pai ce, asta putea sa lipseasca de la petrecere?! ma mir ca nu si-a adus mai mult frati) si chimion
- un strop de ulei de masline extravirgin
- o amestecatura cu simt de raspundere
Dinner was served.
Apoi am luat-o de la capat cu ciresele mele.
Ce delicatese!:)
Super bun! Mai ales daca a durat doar 7 minute :D
Ador cum scrii :)
and it all was…wait for it…LEGENDARY!!! imi ploua’n gura!
Congrats!
I sooo love your romengleza :))…your cooking is a way of living..mixed with prosecco = bliss. Amin! :)))
P.S Cold Prosecco
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Super combinatie! Am tot inceput sa fac bucatele tale! Aseara am facut aceasta salata delicioasa! Un succes!