Ardei cu branza de capra

23 Jul 2013, Cristina Mazilu

Chestia asta super simpla, care e gata in 3 minute, s-a intamplat in episodul doi al seriei italian brunch, editia de iulie (dezmatul de luna trecuta a fost consemnat aici).

Cum tema secundara a petrecerii a fost “minim efort”, tot ce a trebuit sa fac in cazul de fata a fost sa spal 1 ardei, sa-l tai in bucati, peste care apoi sa trantesc cate 1 felie de branza Dolce Capra di Ovaro, si, dupa caz, 1 lingura de pesto sau 1 file de ansoa infasurat in jurul unei capere.

Branza asta de capra nou descoperita este una semi-maturata, cu aroma caracteristica, dar delicata, si cred ca se preteaza la o gramada de combinatii interesante.

Pentru restul rasfatului & all the other goodies, ne mai citim si zilele urmatoare, cuz now I’m busy reparand 6 prize arse din cele 7 pe care le am in casa. Domestic bliss, I haz it. 

Pana atunci, sa stiti ca azi e ultima zi for the Moleskine giveaway, so let there be a cheesy playlist, nu doar felii de ardei.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Cristi says:

    Giro d’Italia 2013:

    – Jeaneee, hai ca-ti spun eu cum se face branza asta Dolce Capra di Ovaro.
    – Manolo, suntem in etapa de catarare, iar batalia finala va fi intre Chris Froome si Alberto Contador. Eu as paria insa pe Contador.
    – Jeane, pentru un kg de branza Dolce Capra di Ovaro se folosesc cam 10 litri de lapte de capra, proaspat. O lingura cu varf de sare de bucatarie, cheag natural (un complex de enzime produse de stomacul animalelor)si un aditiv alimentar E235 petru tratarea suprafetei, cunoscut si sub denumirea de natamicina. Jeane, dupa ce pui chegul in lapte, il lasi la prins cam juma de zi. Dupa ce s-a prins pui o cana de 1 litru de apa fiarta peste el pentru a se separa mai usor zarul si a se scurge mai bine prin tifon. Se amesteca bine, astfel incat apa calda sa ajunga peste tot si apoi pui compozitia la scurs. Intre timp, pana se scurge branzica, Jeaneee, tu-i vezi pe Quintana si Sagan cum vin din urma? In fine, punem branzica scursa la fiert impreuna cu un litru de lapte proaspat si incepem sa mestecam pana se branzeste si laptele asta. Repede, repede, turnam compozitia si o nivelam frumos. Pare o masa cam balonata, dar cand se raceste se intareste si isi revine. O dam la rece pana a doua zi si in final se pune la uscat imediat ce se acopera cu un strat fin de natamicina.

    Pofta buna Jeane!
    -Manolo, gata ai terminat cu branza? S-a terminat si etapa asta din Giro d’Italia. De cand cu blogurile astea nu-ti mai place telemeaua din Obor.
    -Hai Jeane ca nu e chiar asa! Cine a castigat, tot Contador?

  2. Anonymous says:

    Buna Cristina,

    I sooo love articolul tau & all, sunt o mare impatimita a branzei, nascuta si crescuta in Ardeal. Nu am incercat pana acum branza de capra, dar cred ca este intr-adevar un bliss de total pleasure! Despre cu aroma caracteristica, dar delicata nu stiu ce sa spun, mi-e teama sa incerc, dar am sa merg pe mana ta totusi, iti urmaresc posturile si sunt uimita de unde ai atata energie dupa ce te-ai fatzait ca un titirez on speed prin bucatarie.

    Poza arata delicious, o sa try si eu si revin cu impressions.
    Papa, chusschuss!

Comenteaza
Follow on Instagram