[fake X’mas giveaway] – Vegetariana

21 Aug 2013, Cristina Mazilu
 

Foarte pe scurt, saptamana asta sarbatorim Craciunul fake in a veggie style.

Pana marti (adica 27 august, la 23:59, ca sa nu avem discutii :)) puteti sa lasati un comentariu in care sa-mi spuneti care este felul vostru preferat vegetarian (ale mele sunt astea). Daca-mi lasati si o scurta reteta, nu ma supar, cuz I always need inspiration.

Miercuri unul dintre voi va primi cartea de mai sus, plina cu retete misto, plus o gramade de tips & tricks despre ce presupune o alimentatie vegetarianta echilibrata.

Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!

Update

Castigatorul ales random este cel de mai jos. Astept datele de contact pe mail sau intr-un direct message :-)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (63)
  1. Alien says:

    Yay! Veggie Christmas. Mazi, you rock!
    Propun bruschetele in trei variante (masline verzi + masline negre, ciuperci + usturoi si smochine + gorgonzola), bineinteles! Ce poate fi mai simplu si mai delicios decat atat?! (Si in acelasi timp, totally failproof!)
    Cat despre reteta, am descoperit’o in suplimentul cu retete vegetariene de la Good Food :D, dar probabil ca stiai deja asta ;;), nu?

  2. Pamela Ignat says:

    Am doua feluri preferate:

    Gustare: paine neagra prajita, unsa cu ulei de masline, acoperita cu patratele de telemea cu verdeata si decorata cu bucatele de castravete, rosie sau ardei.

    Fel principal: mancare de vinete cu dovlecei, rosii pasate, usturoi, cimbru si marar.
    (Reteta: vinetele si dovleceii se taie cubulete se se pun pe foc in putin ulei si s elasa sa scada. Se adauga rosiile pasate din conserva, se razaleste usturoiul in mancare si se adauga cimbrul, mararul, sarea si piperul. Cand te-ai saturat sa astepti in acel miros grozav, stingi focul si servesti cu bucatele de paine direct din oala:)

  3. Ioana says:

    Humus!!! Cu dovleac copt, cu sfecla rosie, cu legume copate sau simplu cu lipie rupta in bucatele, stropita cu ulei de masline si coapta in cuptor :D

  4. Ina says:

    Yuppi:D reteta mea fav. vegana de vara e: vinete in stil vietnamez! Le-am incercat in Vietnam de 2 ani, si de atunci vara e un must have la noi acasa.
    Vinetele se spala, cu o furculita faci cateva gaurici in el, apoi il pui pe grill. Le coacem, apoi le curatama de coaja neagra. Coada o lasam ca sa o putem muta mai usor. Taiem vanata in 2, pe lungime. Apoi preparam un sos din cateva linguri de ulei (ce va place voua..eu folosesc de masline), 2 catei de usturoi, ceapa verde, sare(sau daca va place gustul o lingurita de fish sauce, sos soya poate inlocui sarea).Turnam acest sos peste vinete si le servim calde! Yummi, sper sa-ti placa

  5. Diana says:

    Chiftelute din seminte: miez de migdale, ardei gras, ceapa verde, usturoi, seminte de in, drojdie inactiva, sare, patrunjel, marar, oregano, putin ulei, toate se amesteca si se formeaza chiftelute.

    Sticks-uri de legume cu pateu de naut: boabe de naut bine fierte, zeama de lamaie, seminte de susan, putin ulei, sare, chimen macinat, usturoi si alte condimente in functie de gust – se amesteca in robot.

  6. tcm says:

    Hello
    Carte pe care o pui la bataie mi se pare a fi un fel de Biblie a vegetarianului. Iar eu chiar fac parte din congregatie!!! E clar ca imi vin in minte tot felul de combinatii ca sa te dau pe spate. Incerc sa-mi pastrez decenta, sa fiu sincera si sa nu ma ia delirul.
    Lucrurile stau asa:
    Locul I – FALAFEL: respect reteta clasica – naut lasat la inmuiat o noapte, susan, patrunjel, 2 linguri faina, un pic de praf de copt, ceapa, usturoi, ulei masline, condimente. Contributia mea se refera la semintele de floarea soarelui pe care le las la inmuiat ca si nautul. Rezultatul? Deliciu curat: chiftele gustoase si pufoase.
    Locul II – DROB CU NUCA: un amestec format din nuca macinata, cartofi fierti si ceapa in proportii egale. La astea se adauga o felie de paine inmuiata in apa, un ou (sau fulgi de ovaz), verdeata, condimente. Merita incercat!!
    Locul III – TARTA CU CIUPERCI: un aluat clasic de tarta (unt, faina – dublul cantitatii de unt, un ou, un praf de sare, ceva apa) tapetat cu ciuperci champignon calite cu ceapa si usturoi si diverse tipuri de branza din care nu pre-mi place sa lipseasca un pic de mucegai. Daca mai am si un fir de praz pe care sa-l maruntesc si sa-l arunc peste tarta e perfect!
    Multumesc pentru atentie
    Claudia T

  7. Gabriela Popa says:

    Reteta mea preferata este Salata de naut cu patrunjel.Este delicioasa, satioasa, sanatoasa si rapid de facut.
    250 g naut fiert
    o legatura patrunjel
    o ceapa
    3 rosii medii
    o lingura zeama de lamaie
    4 linguri ulei de masline
    sare si piper
    Pofta buna!

  8. Rall says:

    Waaaa…guacamole…avocado copt optim, branzica de tara sfaramata fara sfiala intre degete, usturoi pisat si intins bine intre lama cutitului si tocator, o rosie taiata in patratele ce amintesc de foaia de matematica si … daaa … ardeiul iute murat si zeama aferenta. This made my day … glorious!

  9. Anca says:

    Ooo, am cautat sa iau cartea asta de pe Elefant, dar e epuizata la furnizor, asa ca neaparat ma inscriu si eu in concurs ca proaspata vegetariana full time de cateva luni :P

    Retete preferate: salata cu naut (rosii, castraveti, boabe de naut fierte, patrunjel, suc lamaie, ceapa si ce mai vrei tu), salata de morcovi cruzi (morcovi dati pe razatoare cu suc de lamaie, usturoi, piper, sare) – merge foarte bine cu cartofi prajiti :) Dovlecei si vinete taiate felii si coapte pe gratar cu otet balsamic, mujdei de usturoi si ulei masline; avocado cu lamaie, piper, sare si ulei de masline; imambayildi sau vinete impanate; paste proaspete cu brocoli si putin parmezan si ar mai fi, dar ma opresc aici :)

    Ah, si inghetate din fructe facuta dintr-o cutie de iaurt grecesc 10%, 1 lingura miere si fructe zdrobite in blender (afine, zmeura sau mure, etc) – simplu si bun.

  10. angela says:

    Am si eu doua retete preferate: Naut crocant si Pancakes cu porumb si patrunjel.
    Retetele le-am luat de pe site-ul Laurei Adamache.

  11. Irina says:

    Sunt foarte, FOARTE multe retete vegetariene care imi plac la nebunie, insa cred ca preferata mea e SALATA DE BROCCOLI. Se prepara in 2 timpi si 3 miscari cam asa:
    Se ia broccoli, se spala si se separa in buchetele mai mici, se adauga ceapa rosie taiata rondele si stafide. Separat, se face un dressing din 200 ml iaurt, 2 linguri de miere si o lingura otet din fructe, care se toarne deasupra. Peste salata se presara seminte de in sau de floarea soarelui.

    Am pus-o si pe blog, cu tot cu poze si instructiuni :) : http://dietica.ro/salata-de-broccoli/

  12. Aurelia Dumitru says:

    Well, vinete cu maioneza,humus, mancare de ardei copti cu sos de rosii si mamaliga…gata, ca mi-am facut pofta singura…

  13. PERSEPHONE says:

    Buna.

    Ma bucur ca s-a gandit cineva sa puna la bataie aceasta carte. E minunata. Am rasfoit-o si eu la cineva, dar nu mai este in stoc :)

    Sunt vegetariana, so, mancarurile mele oricum sunt preferate, altfel nu le-as face :))

    Prefer simplitatea pentru ca imi ofera timp. Asa ca, iubesc mango-ul, piersicile zemoase, zmeura sexy :) Smochinele apetisante si care te poarta in paradis.
    Dintre legume: rontaitul patrunjelului( radacina) proaspat scos din pamant, dovleacul taiat felii si pus pe o foaie de copt, la cuptor, cartofii dulci la cuptor, salata tabouleh.
    Apoi, laptele de susan preparat cu putina miere si pudra de roscove, banana pisata pana la finete si amestecata cu scortisoara( putina), un deliciu :)

    Supa crema din telina, morcov, patrunjel- radacina, dovlecel si gulie( toate 10 min la abur)presarata cu busuioc proaspat.

    Sa avem pofta. :)) De concurs, bineinteles.

  14. lore says:

    Printre cele mai bune chestii vegetariene se numara Gratinul de pastarnac yumyum.
    Reteta aici: http://www.feastingathome.com/2012/11/parsnip-gratin-with-gruyere-and-thyme.html

    Si mai e asta, undeva pe locul doi http://gourmandeinthekitchen.com/2012/pea-herbed-goat-cheese-tart-recipe/.
    :)

  15. Unknown says:

    Ah, veggies my love … de capatai la mine acasa sunt urmatoarele: ciorba de rosii cu orez, bors de sfecla, maioneza de avocado, spanac cu orez, vinete prajite cu parmezan si conopida gratinata. Pe astea le mancam en-gros si nu ne saturam, de ani buni ;)
    Elena Stan

  16. Andrea says:

    Mie cel mai mult imi plac tartele cu legume. Se face un aluat cu care se tapeteaza vasul de iena, se adauga legume taiate nu foarte marunt, amestecate cu condimente, se acopera cu smantana vegetala amestecata cu oua batute si se baga la cuptor.

  17. Ada Haralambie says:

    Reteta mea vegetariana preferata este:

    Tian de legume-un acordeon format din felii de dovlecei, vinete, rosii, ardei,cartofi, pus pe bucati de ceapa si usturoi inmuiate in ulei de masline. Se condimenteaza cu sare,piper si crengute de cimbru. La sfarsit,se presara parmezan si se mai lasa 5 minute in cuptor la rumenit.

    Pofta buna! :)

    Ada

  18. Ally says:

    Cartea asta va fi o revelatie! :)
    Cred ca cea mai simpla reteta vegetariana (sint intotdeauna contra-timp) dar si una dintre cele mai gustoase (pt. gurmanda din mine) e cea cu dovlecei prajiti cu rosii, un pic de ardei iute si, la final un pic de mozzarella cu busuioc… Yummy! Exista si o varianta la cuptor cu oua si smantana, dar pt. mine e prea mult :)

  19. Alida says:

    Desi in toti cei 27 de ani ai mei am iubit porcul si derivatele sale si am dezvoltat o relatie mai mult decat eficienta, acum vreo 6 luni am gustat pentru prima oara o salata de vinete preparata in stil libanez. Si am adorat-o. Apoi am pus-o pe mama sa-mi faca si pe stil romanesc (care pana atunci era bleah pt mine) si de atunci nu ma mai satur de salata de vinete. O prefer cu bagheta cu susan de la Mega sau cu paine proaspata de la Auchan. Cum toti ma stiu ca nu ma omor cu legumele, deja se fac pariuri pentru varsta la care voi gusta si-mi va si placea o rosie, un dovlecel sau un ardei.
    In afara de recent descoperita salata de vinete, imi place f mult hummusul incropit de mine dupa o reteta de a lui Adi Hadean. O conserva de naut, 2 linguri cu semi-varf de pasta de tahini, vreo 3-4-5 catei de usturoi (the more, the merrier) 2 linguri zdravene de iaurt de oaie si capra sau grecesc cu 10% grasime, putin ulei de masline si zeama de la jumate de lamaie sau mai mult (totul e ochiometric la mine). Totul blenduit, adaugam sumac sau boia si samburi de seminte in loc de muguri de pin. As manca pana as exploda.Saru’mana pentru masa!

  20. Anamaria says:

    Salata de vinete oricând si la orice ora ( neaparat cu pâine proaspata), mâncare de mazare cu marar, salata de ardei copti si hummus. Merge uneori si o iahnie de fasole.

  21. Cristina Balaban says:

    Retele mele preferate sunt ardeii umpluti cu orez si ciuperci, cu sos de rosii deasupra si bagati la cuptor, dar si vinetele la cuptor, cu sos de rosii si mozarella.

  22. Gloria Cristina says:

    Favourite vegetarian dish ever:
    FALAFEL!
    Sunt innebunita dupa falafel, ma refer cum il prepar eu acasa, cumparat gata facut nu m-a dat pe spate.
    Eu urmez intocmai reteta aceasta: http://www.culinar.ro/retete/aperitive/aperitive-cu-oua/falafel-sihab—chiftelute-naut/96/8/7498/

    E o reteta mult apreciata pe forum la culinar.ro

    Urmarind pe blog ceea ce iti place sa mananci, bag mana in foc ca si tie iti va placea de numa’ falafelul facut dupa reteta de mai sus.

    O zi faina,
    Gloria

  23. Solo says:

    Hmmm… Great idea! Am mai multe retete preferate printre care se numara:
    SALSA DE FASOLE cu polenta la gratar si iaurt cremos, combinatie ce merge perfect in zilele calduroase de vara.
    ‘PIZZA QUINOA’ cu migdale crocante, inca un fel preparat in graba insa care a iesit bestial.
    SPAGHETE CU SOS DE AVOCADO si rosii trase la tigaie cu otet balsamic si zahar caramelizat.
    SALATA DE ‘TON’ din migdale hidratate si alge, salata pe care am mancat-o in toate combinatiile posibile.
    TOCANITA DE SEITAN caramelizat cu unt de arahide si vinete.
    Toate retetele au fost pregatite in graba insa au iesit niste mese demne de MasterChef. :)) Retetele vor aparea pe noul meu blog in septembrie.

  24. Cristina says:

    Imi plac foarte mult chiftelutele de linte. Lintea fiarta si pasata se amesteca cu morcov ras si ceapa tocata marunt. Se pune putin ulei şi mirodenii orientale: seminte chimion si boabe de coriandru macinate, sare si piper. Se amesteca toate si apoi se modeleaya chiftelutele. Se pun la cuptor si gata!

  25. Elena Musat says:

    un deliciu pasta de usturoi, busuioc, maioneza light (adaugi un cartof la maioneza clasica), alune de padure prajite, ulei masline. blend. se maninca cu aproape orice :D

    foarte rapide si satioase chifle cu branza si patrunjel – pui la dospit o coca din: faina, lapte, ulei, apa, sare, zahar, ou,drojdie. formezi gogosele pe care le umpli cu o pasta din branza, iaurt si patrunjel (or whatever) dai la cuptor si in 20 de min maninci de nu te mai opresti :)

    si da! mi-ar placea sa castig eu cartea pentru ca o sa o si folosesc :)

  26. Vali says:

    Pentru tine, iubitoarea de carbohidrati ;), am o reteta vegetariana care, intamplator, este si preferata mea:
    http://www.eatingwell.com/recipes/zucchini_fennel_bean_pasta.html
    E absolut delicioasa!

  27. Fasole fiarta cumujdei de usturoi. As putea manca un lighean.

  28. Dana Nastase says:

    O reteta favorita din atatea!!!! Cel mai mult imi place nautul,il iubesc.O salata fantastica din dovleac placintar copt cu un pic de sare,piper,ulei de masline ,taiat cubulete.Se amesteca cu naut fiert ,cativa catzei de usturoi zdrobiti,cateva linguri de seminte de canepa si masline naturale din acelea uscate ,yammy! O bunatate!

  29. Andreea Ada says:

    Am descoperit de curand “betisoare crocante de zuchin” cu mujdei. Reteta o gasiti pe blogul andie.ro! Sunt speechless!

  30. Ana B says:

    Hey,

    Super carte, de ea sa am parte. Reteta mea veggie pe care vreau sa o impartasesc este descoperita din intamplare cu ingrediente gasite intr-o zi prin frigider. Un avocado copt bine si facut pasta fina, o rosie medie taiata cuburi, o salota maruntita, o legatura mare de patrunjel taiat marunt si jumatate de lamaine mica stoarsa peste. Este delicios si pana la un punct seamana cu guacamole.

  31. Delia says:

    Mhmm.. Primul dish vegetarian care imi vine in cap este: Crochete (indiene) din linte rosie, cu coriandru, arahide si chimen 300 g linte roşie (coapte in cuptor, nu prajite!). Un deliciu, I tell you!

  32. Anonymous says:

    Super carte!
    Cel mai mult si mai mult imi plac dulciurile vegane :
    Prin urmare cred ca preferatele mele sunt trufele raw vegane :-)
    Reteta
    -unt de cocos
    -unt de cacao(sau si mai bine lichior de cacao)
    -cateva linguri de parf de cacao raw
    -miere dupa gust
    (cantitatile sunt dupa posibilitati :-)
    pupici!

  33. Alina says:

    Hei!
    Am multe retete vegane si vegetariene pe care le prefer, insa intotdeauna poftesc la soba noodles, pe care dupa ce le fierb le amestec bine cu alge hidratate.. muuultee, buchetele de brocoli oparit un minut, doua, totul asezonat cu sare, ulei de susan si seminte de susan. Dupa chef mai pun si turmeric.

  34. Beatrice G. says:

    Cred ca dulciurile vegane sunt cele mai blende :-)
    Cu constiiinta si cu silueta!
    Deci uite o reteta de trufe delicioase
    -lichior de cacao
    -ulei de cocos
    -cacao pudra si miere dupa gust
    -la sfarsit s imbraca in cacao, fulgi de migdale sau nuca

  35. Rall says:

    Sa nu uitam de clasicele rosii/ardei umplute/i cu orez si ciuperci, ciuperci suculente la gratar. Drob vegetal cu multe chestii verzi pe dinauntru (ceapa, verdeata, stevie, spanac) si…ooo daaa…niste branza tare :) O face mama de sarbatori…and i miss it…

  36. Liliana Munteanu says:

    Eu am mesterit un fel de mancare cu parfum asiatic pe care il ador:salau in sos curry. Trag in tigaie (in putin ulei de susan)seminte de mustar si de chimion pana incep sa pocmeasca, apoi usturoi, 3,4 pastai de cardamon, o steluta de anason, cativa fulgi de chili. Adaug fasii de salau, lapte de cocos si praf de curry. Tin pe foc cateva minute pana se patrunde pestele. E o mancare cremoasa, colorata, aromata si gustoasa. La desert: o cutie de cottage cheese cu 3 linguri de iaurt cremos, mixate in blender pana amestecul devine onctuos, la care adaug coaja rasa de la o lamaie si 2 linguri de zeama de lamaie. amestecul il pun in frigider pentru cateva ore. Inainte de servire pun la fundul cupei sau paharului o baza crocanta de biscuiti din cereale faramitati, trasi putin in unt si raciti. E in desert racoros, leger si foarte parfumat

  37. The very basic: rosii coapte pe gratar cu usturoi! Sa fie si salata de vinete cu ceapa si muraturi cu paine. Vegetarian am zis :)

  38. Liliana says:

    Daca tot vorbim de retete vegetariene, atunci…Tofu Burger FTW!
    Si, fiindca ma simt generoasa asta seara, iti voi da si reteta :) Site-ul de pe care am luat-o is truly inspiring, deci uite inca un plus. http://www.thelittleteochew.com/2011/08/homemade-tofu-burger.html

  39. emilie.veres says:

    Nu ma pot deprinde de cuptor si pentru asta reinventez in functie de ingredientele ce le am..tarte, dulciuri din seminte pe care le procesez putin. reteta mea e cea bazata pe ce simti ca e ok sa pui si sa dea bine :)

  40. Rall says:

    Zacusca rules them all!!

  41. | says:

    Retete preferate in functie de sezon:
    Vara – Imam Baialdi
    Toamna – ardei kapia copti pe plita; dupa decojire se umplu cu branza de capra, putin usturoi, cimbru si se lasa in cuptor pana aroma umple bucataria
    Iarna – salata de cartofi cu sos de mustar si ierburi
    Primavara – salata din spanac mic, stevie frageda, macris si seminte de canepa.

    Mihaela Z.

  42. daniela diamandescu says:

    Hummus home made cu suc de lime si portocala, stropit cu fulgi de chilli si ormat cu rosii uscate on ulei fe masline si rozmarin…era sa uit de mugurii de pin presarati pe deasupra

  43. beatrice says:

    Buna,

    Imi plac foarte mult supele iar preferata mea e supa crema de linte
    (reteta:
    Un morcov mai mare, un pastarnac, o jumatate de telina si o ceapa mare se taie cubulete. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de orez /masline/ floarea-soarelui si se prajesc legumele (se poate adauga si o lingura de chimen la sfarsit). Intre timp se pun la fiert si 4-5 cani de apa cu putina sare.

    Cand legumele s-au rumenit un pic, se masoara o cana de linte rosie. Se pun legumele in apa care fierbe si tot acolo se toarna si lintea. Vreo 10-15 minute mai tarziu (cand legumele se fierb si lintea se umfla), se ia oala de pe foc si pune in functiune blenderul vertical pana ce supa se face cremoasa.

    Se pot adauga: ardei iute si patrunjel, usturoi, rosii etc. Poate fi aromata cu ghimbir ras, acrita cu lamaie sau otet.
    Se poate manca si cu crutoane sau grisine.)

  44. Catalina says:

    Mie imi place foarte mult ramenul cu miso si legume. Uneori si un cu un ou fiert. Cam asa ceva, http://www.kissthecook.ro/?p=9496

    :D

  45. Irina says:

    Wow, e greu de ales ceva… as zice ca pe primul loc se afla Fake lasagna cu legume la gratar (http://www.happycooks.ro/fake-lasagna-cu-legume-la-gratar). First runner up: http://www.happycooks.ro/salata-de-avocado-cu-rosii

  46. Anca says:

    Dovlecel copt , blenduit cu iaurt mar ras si multa scortisoara .
    Autumn is comming :)

  47. maria molnar says:

    super idee!
    uite cateva retete favorite vegetarine care merg prin bucutaria mea:
    1. dovlecel scobit umplut cu legume (ardei,rosii, miezul de la o vanata, proumb), la cuptor.
    2. salata de avocado cu rosii proaspete si castraveti cuburi si salata creata (optional) asezonata cu otet balsamic si ulei de masline
    3. bruschette din paine integrala cu seminte de in, cu felii de avocado, baby spinach si rosii uscate la soare (iar uleiul aromat din rosiile uscate la soare drept topping)
    hmmm. acum voi fugi acasa sa mananac una dintre aceste bunanati ca tare foame mi s-a facut gandidu-ma la ele :))

  48. Carmen says:

    1. aperitiv caise la gratar cu branza de capra. reteta am gasit-o aici: http://alexjuncu.ro/category/aperitive
    2. supa crema de linte rosie http://www.youtube.com/watch?v=NXl_9nHSnuA , se face in 10 min. eu adaug si un mix de condimente turcesti.
    3. cheese fondue. nu stiu cum ar fi in romana, reteta o am dintr-o carte, un link asemanator http://food52.com/recipes/9554-michael-field-s-fondue

  49. Despina says:

    Pentru mic dejun ar fi bruschetele cu rosii, ulei de masline, putin usturoi zdrobit si sters de paine si gorgonzola sau a doua varianta: pasta de masline cu ulei de masline, patrunjel tocat, zeama de lamaie si optional un vcatel de usturoi.
    Si cum nu puteam lasa desertul la o parte, preferatele mele sunt pastele fierte cu putin unt topit,doua linguri de miere, nuca macinata sau mac, dupa gust, si un mix cat mai variat de fructe uscate: stafide(lasate in prealabil la inmuiat in rom),curmale, prune, caise si migdale faramitate. Yumm rau de tot!

  50. Oana Carstea says:

    Reteta vegetariana pe care as manca-o si la desert este tabouleh sau mai bine zis salata de patrunjel (i love patrunjel), cu rosii, bulgur si sos de rodie si hai fie si 2 fire de ceapa verde (chiar daca nu e printre legumele mele preferate trebuie sa recunosc ca fara parca n-are gust :)). :)

  51. Alexandra says:

    Supa de linte, hummus si falafel cu seminte de susan ;-)

  52. emilia says:

    Eu sunt o carnivora :) dar mi-am propus sa o las un pic mai moale :) la cap asta sunt inca novice, humus, falafel, toate chestiile arabesti fara carne s la loc de cinste.

  53. Andreea Retezeanu says:

    Ciorba de loboda, ciorba de fasole, iahnie de fasole, ardei umpluti, salata de vinete, placinta cu mere, salam de biscuiti…:)…toate si multe altele, sunt atat de bune! :)

  54. Domna says:

    top 5 foods în orice sezon:
    1. salată de rucola cu semințe de floarea soarelui/rodie și suc de lămâie,
    2. gazpacho cu ierburi mediteraneene proaspete,
    3. guacamole,
    4. humus
    5. tofu scramble.

    pentru zile mai speciale am tot încercat și paraîncercat aceste rețete, care au avut succes de fiecare dată:
    1. salată de pepene roșu: salată de pepene roşu (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153002295175133&set=a.230419695132.280972.228071765132&type=3&theater)- mai simplu și mai bun de atât, nu știu.
    2. tofu pot pie (http://www.svr.ro/ce-sa-mananc/retete/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=67&func=detail&id=92)- merită efortul
    3. red onion & chilli bhajis with mint & garlic raita (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/335606/red-onion-and-chilli-bhajis-with-mint-and-garlic-r)- ceva simplu, rapid și delicios.
    4. vegan veggie burgers (http://www.vega-licious.com/vegan-veggie-burger-recipe-soy-wheat-and-fat-free/)- mai ales buni a doua zi
    5. năut copt (http://redchillies.us/2009/09/21/spicy-oven-roasted-chickpeas-garbanzo-beans-for-tt/)- înlocuiește popcornul, e chiar de 10 ori mai bun. nu prea mă satur, aș mânca încontinuu:)
    6. raw coconut cake (http://elated.co.za/raw-chocolate-coconut-cream-torte/) – MEGA succes, mai ales vara
    7. no bake cookies (http://www.peta.org/living/vegetarian-living/delicious-vegan-no-bake-cookies.aspx)- guiltiest pleasure

  55. De cand am descoperit spaghetele de cartof dulce,i-as tot manca :) Am facut o salata coreana vegetariana,tare mult mi-a mai placut. Aici e si poza http://mitinitta.blogspot.ro/2012/06/salata-coreana-korean-noodles-salad.html

    Ingrediente:
    100 gr spaghete din cartof dulce
    2 linguri de sos de soia
    1/4 lingurita de ulei de susan
    1 lingurita de otet balsamic
    1 lingura fulgi de ardei iute gochugaru (sau dupa gust)
    2 castraveti,taiati betigase
    4 ridichi,taiate betigase
    1 morcov,taiat betigase
    1-2 cepe verzi

    Mod de preparare:
    Spaghetele din cartof dulce se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se clatesc cu apa rece si apoi se vor scurge.
    Legumele se vor taia julienne (betigase),taiate astfel sunt spefice bucatariei coreene.
    Se pun spaghetele si legumele intr-un bol si se adauga sosul de soia,uleiul de susan si otetul balsamic.Se presara gochugaru. Se serveste rece.

  56. Anonymous says:

    paste cu dovlecei si rosii cherry si humus

    adrian iordanescu

  57. Broccoli tras in unt, cu chilli si usturoi, pure yummyness

  58. Ada says:

    lista e lunga dar sa o rezumam la un rotund 3: salata de vinete, hummus si supa tom kha cu legume.
    Ada

  59. Mihai C. says:

    Rasol de fasole cu mujdei de usturoi.

Follow on Instagram