[fake X’mas giveaway] – 5 cutite Fiskars Edge

06 Nov 2013, Cristina Mazilu
Stiti cutitele astea super-awesome de la Fiskars? Eu le folosesc de aproape un an (dupa cum se poate vedea aici sau aici) si sunt foarte multumita de ele.

Asa ca saptamana asta puteti primi de la Fake Moșu’ un bloc de 5 cutite Fiskars Edge:

  • pentru taiat si curatat legume
  • zmitat pentru rosii si alte asemenea
  • santoku
  • chef’s knife
  • cutit pentru taiat paine

Sunt foarte comode la manevrat, invelisul le sporeste durabilitatea si face curatarea mai usoara (cu toate ca merg spalate si la masina de vase, unlike others – trust me, I’ve tried si am stricat un set de cutite acum vreo doi ani). Plus ca arata foarte cool (au fost concepute de designerul danez Tobias Wandrup, care lucreaza pentru Fiskars inca din anii ’90, iar premiul Red Dot nu e strain de el ;-)

With no further ado, ca sa castigati blocul de cutite trebuie sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Care a fost cea mai complicata chestie pe care a trebuit sa o taiati? (in bucatarie, ca nu intra la socoteala tevile, placile de faianta sau alte chestii dubioase :)) Eu, de exemplu, m-am chinuit destul de mult cand am facut prima data pui ballotine – practic a trebuit sa dezosez un pui intreg, dar in asa fel incat acesta sa ramana intr-o singura bucata (check the link). Nici la filetatul pestelui nu pot sa spun ca sunt specialista, iar cand am de taiat mai multe de o ceapa plang cu sughituri. Voi?

Astept raspunsurile pana marti, 12 noiembrie, la ora 23:59. Castigatorul va fi ales random si anuntat miercuri – cunoasteti deja modelul :-)

Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!

Update

Castigatorul e cel de mai jos. Il invit sa-mi dea un mail cu datele de contact, ca sa poata intra in posesia premiului. Toodles!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (313)
  1. :)) un ananas maricel asa si un pic deshidratat. am zis ca precis toti vecinii au aflat macar o injuratura noua :))

  2. ciprian_fd says:

    Nuca de cocos, greu de taiat, greu de spart si parca nici un cutit nu e bun niciodata pentru taiat ceapa solzisori :)

  3. Unknown says:

    este, intotdeauna, o lupta seculara sa tai dovleacul placintar! dar intotdeauna merita. :)

  4. Papillon says:

    Cred ca cel mai mult m-am chinuit cu dovlecii pentru placinta. Poate nici nu i-am ales eu pe cei mai cooperanti, cert e ca aveau coaja foarte tare si i-am taiat cu chiu si vai.

  5. @io-n dusul tau – now you’ have to share it with the group! :))
    @ciprian – daca e bine ascutit, sa stii ca se poate. da’ e putin de lucrat la tehnica ;-)
    @unknown – lasa totusi un nume. daca castigi, tre’ sa te identificam cumva :-)

  6. Lux says:

    Eu la ananas mă chinui veșnic. Deși știu tehnica, de fiecare dată tot stau cu youtubeul deschis să mă prind ce fac eu prost și tot mă extenueaza operațiunea :))

  7. tarsi says:

    un pui in bucatile clasice; mereu il transform in ceva zdrentuit :D

  8. o scroafa – dar deja cred ca stii povestea :D

  9. Aurelia Dumitru says:

    Wow, ce premiu frumos!
    Ma chinui sa tai orice (mai ales carne) atunci cand cutitele nu taie! Am incercat mai multe variante si marci, dar nu am gasit “the perfect one”, sper sa fie acestea!

  10. @wine and knives – hehe, de neuitat. de asta am si specificat ca in bucatarie – imi era frica sa nu vina lumea cu povesti despre soacre si sefi :))))

  11. Monica says:

    Un dovleac! Mereu imi dau batai de cap si imi chem sotul in ajutor, imi plac mult tartele cu dovleac, placinta de dovleac, dar cand ma gandesc ca va trebui sa tai si sa curat dovleacul, ma ingrozesc!

  12. Nicolle32 says:

    Cel mai greu pielea si grasimea de pe o bucata de carne de vita! m am chinuit o gramada, imi venea sa dau cu ea de pamant! nu aveam nici cutitul f bine ascutit si am stat atata ca ma durea si spatele…pana la urma, n am reusit s-o indepartez pe toata, am taiat-o si am pus o pe gratar; evident a iesit o talpa de cauciuc…:)

  13. Georgiana says:

    Peste si o rata, a meritat, rezultatul final a fost delicious :)

  14. Catalina says:

    N-o copiez pe io-n Dushu tau! dar tot la ananas m-am impotmolit si eu. Pentru ca m-am ambitionat sa-l tai asa: http://www.youtube.com/watch?v=sTjlkEC54Yc

  15. Constant mă chinuie peștii și varza, nu că ar fi greu, ci că dureaaaazăăăă o veșnicie

  16. Sabrina says:

    Mie imi este foarte greu sa tai blatul de tort, de aceea de obicei prefer sa fac feliile pe rand. Sufar si de perfectionism grrrrrr

  17. Crestat castane…ori e vreun dispozitiv special care sa faca asta, ori nu stiu eu tehnica, cert e ca mereu fac chestia asta cu groaza!

  18. Maria Matei says:

    Cel mai greu a fost sa transez si portionez o jumatate de caprioara. Dupa cum spunea strabunicul meu, daca esti macelar priceput, cu o brishca transezi un bou, dar un cutit bun nu strica…

  19. Gabrielle says:

    Cel mai complicat a fost sa curat de solzi si inotatoare, iar apoi sa decapitez si sa portionez un crap de 9 kg, lung de vreo 80-100 cm. Pe langa ca era prea mare si greu de manevrat intr-o bucatarioara, era el si tare si alunecos :)

  20. adinushk_91 says:

    O singura data in viata mea am eviscerat (macelarit e mai aproape de realitate) trei dorade. A fost o experienta traumatizanta. De acum inainte, numai file pentru mine, please!

  21. Costitele de miele, ca sa arate exact ca in poza asa pe rotund asezate in cerc ….

  22. Daniela says:

    O sfecla rosie pe care am feliat-o inainte de a o da pe razatoare pentru salata.
    Si poate nu cel mai greu dar cel mai mult am tocat atunci cand am facut zacusca cu bunica pentru toti cei 8 copii ai ei, vreo 3-4 kg de ceapa, 10 de rosii, ardei si vinete. Dar a meritat :)

  23. Gabrielle says:

    un crap lung de vreo 80 de cm si greu de vreo 9 kg, a fost greu de manipulat si alunecos tare la curatat de solzi, inotatoare si portionat…lupta in doua reprize

  24. Roxana T. says:

    Un pui intreg, de portionat pentru supa&co. L-am hacuit, zdrentuit, a iesit horror pe scurt. De atunci nici c-am mai indraznit, palaria jos celor care se pricep la transat fel de fel de animaluri (like my mom :), dar nu s-a prins nic de mine).

  25. Danana says:

    Salatele mi se par mereu challenging (tabouleh / salata de boeuf) – totul trebuie taiat marunt si in bucati egale, cat sa arate si bine si sa isi pastreze si aroma. Stiu ca nu suna complicat, dar e! Mai ales cand pregatesti cantitati mari :)

  26. Madalinia b says:

    Pielita de la unele carnuri, dovleacul si ceapa bineinteles.

  27. Andreea says:

    O bucata de carne congelata!

  28. teodora says:

    Bunà, lupta cea mai grea am dus-o cu un pàstràv-somon de 4,200kg ,pescuit de sotul meu , dar la final am reusit :))))what can I say taste!

  29. un ananas care s-a lasat cu greu invins

  30. Niste zucchini in felii longitudinale si subtiri subtiri (asa cum cerea reteta si arata poza). Nu sunt cea mai indemanatica persoana..

  31. Talida says:

    o nuca de cocos…am incercat sa o sparg cu vf cutitului..dar ea nu i nu, batman, batman :)))

  32. Dana says:

    Mie imi este greu sa tai capul unor pesti, sa-i curat, filetez…mai bine zis nici nu-mi place…dar ador pestele!

  33. Anonymous says:

    cel mai greu de taiat? dovleac . cel mai complicat? miel . dar una peste alta, imi place sa dezosez:P whatever that means.
    teo

  34. Daniela Diamandescu says:

    Pestele….m-am abitionat sa dezosez o stiuca pentru a o umple cu legume

  35. ioana A says:

    Mi-a fost destul de greu sa filetez peste. Nu stiu cat de bine am finalizat operatiunea.
    In aceasta toamna mi-a fost foarte greu sa tai dovleacul pentru a-l coace. Am cutite bune, nu de firma dar care isi fac treaba, dar dovleacul a fost foarte incapatanat,
    :D

  36. Daniela Diamandescu says:

    Pestele….m-am abitionat sa dezosez o stiuca pentru a o umple cu legume

  37. Anonymous says:

    Nuca de cocos e problema mea cea mai mare… de cate ori o tai, parca e un cutremur in casa :)))

  38. lulu says:

    Eu m-am chinuit ingrozitor cand am facut ciorba de peste din trei pesti. La final bucataria arata ca si cum as fi transat un crocodil si eu mi-am blestemat cutitele si abilitatile de curatare/transare/ filetare/whateva.

  39. Ana says:

    Slanina de la congelator:)

  40. Marilena C. says:

    Intotdeauna mi-a fost, imi este si-mi va fi greu atunci cand despic pasarea de tara (gaina, rata, gasca, curca )pentru a-i scoate intestinele fara a le sparge si atunci cand tai varza rosie ptr salata. Niciodata nu am un cutit suficient de ascutit in ciuda faptului ca am acasa si masat si piatra ptr ascutit.:)

  41. O nuca de cocos, erau sa se duca si degetele mele cu ea. Cred ca alea intrau la cel mai usor de taiat.

  42. AdMircea says:

    Gutui d-alea zdravene de tara, tari ca piatra. Indoi si-o katana intr-una.

  43. Unknown says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  44. Cu stima says:

    Cand eram mai tanar am primit in lipsa parintilor mei care erau plecati cateva zile…. o JUMATATE DE VACA! Asa s-a nimerit atunci ca bunica-mea sa sacrifice bestia si cum jumatate ii revenea parintilor mei… surpriza, am devenit pentru o jumatate de zi macelar. Mai ciudat cred ca a fost pentru vecinii mei ce treceau pe la geamul bucatariei mele (la parter) si ma vedeau ore peste ore chinuind o mega bucata de carne. Pe final si geamul era demn de filmele de razboi sau de groaza, era condimentat cu bucatele de carne.

  45. Ana-Maria Popescu says:

    Ma enerveaza crunt sa toc varza si machinui la gutui destul de mult daca nu am un cutit zdravan la indemana. anamaria.popescu1@yahoo.com

  46. elisa says:

    Tot cu un pui intreg m-am luptat si eu, de aceea tot porcul ramane cel mai bun :)

  47. propmos says:

    clar nuca de cocos, mi-am taiat si degetul in proces

  48. came says:

    Hreanul e greu de taiat in bastonase sau de ras si m-am chinuit destul de mult la primul pui intreg pe care a trebuit sa il portionez.

  49. nuca de cocos refuza tot timpul sa se lase taiata

  50. elena722 says:

    Conservele alea de lapte de cocos care nu au ,,cheita” :(

  51. Razvan G. says:

    Felii de paine pufoasa cu un cutit care n-ar fi “taiat” nici margarina.

  52. Ana says:

    Chiar ieri m-am chinuit sa tai un bostan ca sa fac supa crema! Era sa-mi tai un deget si sa-l scap pe picior…

  53. Life in CMYK says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  54. sorinmiron says:

    As vrea sa tai o ceapa in cubuletze perfect egale. De fiecare data cand trec de jumatate “foile” incep sa alunece si nu reusesti sa tai cubuletze la fel de mici ca la inceput…

  55. Eu ma chinui de 2 saptamani (cam in fiecare zi) sa separ grasimea de pe o pastrama de oaie. Nu de alta, dar nenea care ne-a facut-o, la Giurgiu, din oaia cumparata de tata special pentru asta, a simtit nevoia sa o cresteze in asa hal inainte de afumare/atarnare, incat toate cele 40-50 de bucati atarnate la noi la steasina arata ca niste diezuri (#). Si trebuie taiata grasimea de pe fiecare freakin’ latura a diezului in parte. Painstaking! (trebuie sa marturisesc, insa, ca tot un cutit Fiskars folosesc pt asta).

  56. escadrila says:

    Eu m-am chinuit cel mai mult si singura data la un Turducken. Ceea ce este un pui, o rata si un curcan toate dezosate intregi.Curcanul, strat de umplutura, rata, umplutura, pui. Dupa asta se strange si se coase curcanul. Apoi la cuptor cu el 4.30-5.00 ore. Si a iesit ceva cam diform nicidecum ca in reteta dar gustos, nu ca as avea cu ce sa il compar.

  57. Ma chinui cel ami mult la carne, cu un cutit prost dai de o mie de ori in acelasi loc, iar cu unul bun este suficient o singura dataaa :D
    Dovleacul e horor, am avut o singura experienta si de atunci il primesc de la mama pus la pachetele :))

  58. Life in CMYK says:

    experientele traumatizante so far au fost cu pestele si dovleacul…de fiecare s-au soldat cu victime :)) dar incerc sa ma perfectionez.

  59. Alexandra says:

    un peste – curatat de solzi si apoi filetat.

  60. Andra I. says:

    Buna! Eu m-am chinuit cu taiatul si curatatul unui caras. Cutitul nu era prea ascutit (n-avea cine sa-l ascuta:) ) si m0am cam luptat cu el. Iar adeseori, ma cam chinui la tot ce inseamna taiat cat mai marunt posibil. Dar e loc de exersat!

  61. Mirunika says:

    eu am probleme cu ceapa si cu torturile :)

  62. Mariana says:

    Ultima data m-am “razboit” cu gutuile, tari ca piatra, iuti ca sageata – era sa ma trezesc cu ele zburand de pe tocator in toate colturile bucatariei :).

  63. Roxana S says:

    Pentru mine cea mai mare provocare a fost sa tai un dovleac placintar. Era prima oara cand faceam o prajitura cu dovleac, asadar nici macar nu stiam la ce sa ma astept. Mare mirare cand am vazut ca nici macar nu intra cutitul in dovleac. Intr-un final, dupa lupte seculare, l-am dovedit :)

  64. Un fel de zahar de palmier sub forma de baton.. Gula Melaka… A fost dureros!!!

  65. Anonymous says:

    Morcovii romanesti aia cu miezul foarte tare deoarece tot timpul mie frica sa nu alunece cutitul pe degete si dovleacul desigur

  66. RalucaB says:

    Mie chiar imi place sa tai, fin si mare, julien si cubulete si imi place si sa dezosez animale diverse…
    Dar cel mai greu mi-a fost intr-o dupa-amiaza cand am facut o mancare de arpagic. Si am curatat la cepe minuscule vreo 4 ore…

  67. deagol says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  68. claudia says:

    Pestele si puiul:)

  69. Mi a data batai de cap niste paine proaspata si extrem de faramicioasa care nu vroia sa devina bruschete nici in ruptul capului….si nici cu un pestisor de vreo 7 kg nu mi a fost tocmai usor.

  70. deagol says:

    Bineinteles peste, intr-o bucatarie nou nouta..in afara faptului ca au ramas niste franjuri nemancabili, au curs solzi din tavan, dulapuri, hota toata saptamana urmatoare…but then again, I’m a leftie, poate niste cutite Fiskars m-ar ajuta! :P

  71. intotdeauna ma chinui sa tai pepenele rosu, mai ales daca e mareee… :)

  72. Vlad Constantinescu says:

    M-o pus necuratul sa dezosez un pui de tara cu o brisca neascutita, ca doar deh, eram la gratar, nu era nevoie si de piatra de ascutit. Pana la urma l-am fript semi-intreg.

  73. Raluca says:

    Cutiile de conserve pana sa am desfacator :)) Acuma serios, dovleacul este cel mai greu de taiat, dar cam tot e dificil in conditiile in care ai cutite proaste!

  74. Raluca says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  75. CostelM says:

    Nu imi aduc aminte o chestie cu adevarat dificil – poate si din cauza ca nu eu gatesc in mod normal in familie :D, dar stiu ca e foarte greu sa tai o ultima felie de paine, de care ai neaparat nevoie, dintr-un colt de paine care e suficient de mare sa mai scoti o felie, dar nu atat cat sa-l si poti tine bine :D.

  76. carmen says:

    cel mai urat a fost cand am tocat un kg jumate deceapa, pana la urma mi-am pus ochelarii de ski ca sa nu-mi tai degetele dar tot n-am scapat de gustul de ceapa 3 ore

  77. Fatadinport says:

    In mod dubios cam de fiecare data ma enervez cand vine vorba sa tai cascaval :)). Insa, cea mai crunta experienta cand vine vorba de folosirea unui cutit a fost atunci cand voiam sa fac niste biscuiti cu ciocolata si voiam sa tai ciocolata in cubulete si din greseala, tinand cutitul cu lama… intr-un mod gresit-probabil- am reusit sa imi tai si o bucata buna din buricul degetului. Apoi, a taiat prietenul meu restul de ciocolata ca sa ii pot face biscuitii mult doriti :))

  78. Luciana says:

    un iepure firfiric,ajuns la mine vanat-congelat;un rezultat..franjurat!l-am facut pane- a la Jamie!

  79. Cristina Aron says:

    In ultima perioada am congelatorul plin de stiuca datorita marinimiei unui prieten pescar :) asa ca ma chinui cam de fiecare data cand indraznesc sa scot vreouna sa se dezghete :)))

  80. Lila says:

    Intotdeauna imi e greu cu pestele, dar razbesc pana la urma. Cu nuca de cocos nu reusesc si pace, mai studiez tehinica :)

  81. RoxanaOlaru says:

    Un kg de carne tocata inghetata (m-am lasat pagubasa si am gatit-o pe toata) si portinarea unei pulpe de vitel: mi-am ciobit satarul in os :(

  82. Alma says:

    Pentru mine este dificil sa sectionez si o gutuie insa cel mai greu mi se pare sa tai un blat de tort pe din doua. Daca mai e si pufos, clar iese un fiasco…

  83. Curatatul si taiatul gutuielor mi se pare o corvoada de fiecare data … In rest, cu dovleacul ma descurc destul de bine de cand am descoperit cutitul bucatarului :)

  84. rozinchina says:

    taitul dovleacului imi da totdeauna emotii!

  85. Am avut de filetat un fitofag, filetatul nu era foarte greu de facut dar nu era eviscerat deloc si a trebuit sa fiu ff atenta sa nu se sparga stomacelul care ar fi umplut pestele si masa de bucatarie bineinteles de chestii nedorite :(, intr-un final am reusit iar peste a fost delicios tras in tigaie cu putin unt, asezonat cu patrunjel si zeama de lamaie :)

  86. Geanina Barbu says:

    Nuca de cocos clar

  87. Laura Nichita says:

    Clar nuca de cocos si cei mai alunecosi pesti pe care ii poate prinde tatal meu :))

  88. andreea says:

    problema mea este mereu, dar mereu, ananasul!!!!

  89. Unknown says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  90. rox206 says:

    Eu m-am chinuit rau cu o gaina batrana si atoasa de tara… Si cateodata ma mai chinui si cu dovlecii mari, dar astia parca nu ma deranjeaza asa de tare:)

  91. Vicki says:

    Cea mai mare bataie de cap mi-a dat-o un mango…dupa ce l-am curatat de coaja m-am chinuit de sa il tai, si imi tot luneca din mana, …si loveam cutitul de sambure…ce mai…au iesit bucati inegale si urate…dar la gust a fost demential

  92. BogdanN says:

    o conopida mare si tare

  93. Milita petre says:

    Dovleacul de placinta este cea mai mare provocare pentru mine!

  94. BogdanN says:

    De fapt era telina nu conopida

  95. Un curcan mare,roast turkey de un Thanksgiving mi-a dat de cap,dar am mancat din el o saptamana :))

  96. Anca Ioana says:

    Cred ca cel mai mult ma chinui la taiatul gutuilor! si cu fileurile mai am de lucru.. :)

  97. Antonela Agbaje says:

    Ma chinui de moarte cand trebuie sa curat dorada. Nu stiu de ce sa ma feresc mai tare: de dintii pestelui sau de lama cutitului. Plus ca iau la rand toate cutitele din casa: mici, mari, serated sau nu…poveste de groaza nu alta.

  98. Alexandra says:

    Ma mandresc eu cu my knife skills oricui ma asculta, dar recunosc ca filetatul pestilor e asa…nerve-wrecking. Imi iese de obicei, dar nu e niciodata o experienta placuta si linistitoare.

    Also…Asta e un cadou super-fain!

  99. Mihaela F says:

    Indubitabil telina si dovleacul.

  100. Mihaela F says:

    Indubitabil, telina si varza rosie.

  101. customizer says:

    Sorici, te umpli de untura si aluneca totul…a fost foarte greu si s-a lasat cu sange..ufff :)

  102. Alex B says:

    O conserva cu tabla de putea sa faci naveta spatiala din ea. Bineinteles fara cheita. Si in mod clar cu un cutitas mic, rotund si bont. But food tastes better when you have to work for it. :)

  103. lunna says:

    Pentru mine, plăcintarii – i-am dovedit cu un cuțit+ciocanul de șnițele. Pentru al meu, curățatul peștelui – 6 luni după prima rașchetare, încă mai găseam solzi prin bucătărie :)

  104. Alexandra says:

    Mi s-a parut destul de complicat la inceput sa dezosez un pui, dupa care am avut si eu doua attempts la pui ballotine cu rezultate asa si asa. Nici ananasul nu s-a lasat prea usor, dar am un wusthof si l-a dat gata. Am mai curatat si macrou, which was fine. Cred ca cel mai provocator ar fi sa transez un somon salbatic mare, a la Ramsay :) adica asa.. ca prin unt :) http://www.youtube.com/watch?v=bGJ6o09q0fQ

  105. lacri says:

    Bostanul,gutuia,carnea de vita…pff :)

  106. Ada says:

    Uh, migdalele si all sorts of nuts.. nu stiu cum procedez de le imprastii prin toata casa! :-)

  107. gaby_d says:

    Telina, fara doar si poate!
    Imi da mereu batai de cap daca nu am un cutit bine ascutit, incat atata o ciopartesc de am la final o telina patrata :))))

  108. Sid says:

    O nuca de cocos. E adevarat ca nu o tai in adevaratul sens al cuvantului, ci doar o crestez adanc ca sa o pot lovi ulterior…

  109. alin mihon says:

    Cre’ca un somon, pentru sushi. N-a iesit. Da’ cu Fiskars as incerca din nou.

  110. alin mihon says:

    Bine, somonul se taie si fara cutit. Il pui pe Jiro sa se uite urat la el.

  111. Laura L says:

    Am un dovleac placintar mai mare decat mine, cumparat de vreo luna, si inca nu am curaj sa-l intreb de sanatate. Iar gutuile cred ca ilustreaza perfect zicala aia, ca totul se plateste pe lumea asta. As adauga si nuca de cocos, dar oricat m-am chinuit, nu am reusit niciodata sa sparg vreuna, deci nu stiu sigur daca ma incadrez in topic :)

  112. Andreea Gh. says:

    Nu imi place deloc sa curat puiul de piele. Nici tocatul cepei nu ma incanta, mai mereu imi dau lacrimile :(

  113. Unknown says:

    un dovleac pentru supa crema…am facut bataturi:)

  114. Alina Mocanca says:

    vita si dezosat puii :S

  115. Ioana says:

    cred ca un pepene cam maricel de vreo 15 kile cu un cutit small size, asa ca da, am nevoie de cutite:)))

  116. Alina Dumitru says:

    un super premiu!!!!
    ananasul proaspat…e intodeauna o provocare! :)

  117. Alex says:

    Cel mai greu a fost sa desfac niste stridii. Niciun cutit nu m-a ajutat, asa ca am apelat la ciocan si surubelnita. Si de taiat, probabil cel mai greu a fost saptamana trecuta cu niste gutui si niste dovleac, toate taiate cubulete.

  118. cucu-bau says:

    Un dovleac albinos care trebuia crestat pentru Halloween, dar s-a dovedit atat de incapatanat ca l-am facut strudel

  119. Am aceleasi chinuri ca toata lumea: ananasul si dovleacul placintar. As mai adauga telina, asta chiar mi se pare cea mai problematica :)

  120. Adina Ionescu says:

    Ma apucase vara trecuta o pofta nebuna de pepene rosu.m-am dus frumos si mi-am luat unu’ micut asa de vreo 10 kg…atata m-am chinuit sa-l tai cu un cutit afurisit,incat l-am ciopartit ca pe-un dovleac.

  121. Oana Carstea says:

    cel mai greu am taiat un curcan de tara… era imens si aluneca de pe blat..as fi avut nevoie de inca un set de maini sa rezolv totul fara sa ma murdaresc pana la coate :D

  122. Laura Zicman says:

    Si eu tot cu ananasul m-am chinuit o vreme, pana am descoperit instrumentul minune de scos miezul … Love it! :D

  123. cel mai greu de tăiat în bucătărie: o raţă care era cam bătrână

  124. gina says:

    eu am mana (palma) mica, marimea S, asa ca multe sunt adevarate provocari, cutitul (de cele mai multe ori neascutit sau nepotrivit) imi aluneca din mana repede si nu am forta suficienta … as aminti despre decizia proasta de a cumpara un crap intreg, cat m-am invartit si l-am invartit pana sa-l dovedesc, of, doamne … evit sa tai pepene pentru ca nu-l pot tine bine, ananasul e greu de taiat.

  125. Diana says:

    Radacina de hrean cam uscata taiata bastonase pt muraturi

  126. Alexis says:

    Nu reusesc sa curat un ananas cum trebuie niciodata !! :)) Teach me master !

  127. Alexandra P. says:

    hmmm…anul asta cel mai greu am taiat o gutuie :)) mda,era mai speciala de fel mi’a trebuit ceva timp…dar pana la capat tot nu am reusit sa o tai. :/

  128. Elena says:

    Cel mai tare m-a chinuit o nuca de cocos. Nu aveam nimic greu la indemana, cu exceptia unui cutit de marime medie si cam slabut. M-am umplut de nervi, dar pana la urma am dovedit-o.
    Altele dificil de taiat pentru mine sunt ceapa – oricat de mica ar fi, ma ustura ochii ingrozitor si patrunjelul – mi se pare cel mai groaznic , dar imi place la nebunie asa ca tac si indur.
    In alta ordine de idei, sunt superbe cutitele astea. Visez la un chef’s knife de multa vreme, sa faca treaba si mai placuta.

  129. somonul pentru sashimi..

    sau ananasul

  130. Cristi says:

    Cel mai mult ma chinui la peste

  131. Valentin Tutu says:

    Nu a fost nuca de cocos (am folosit panza de bomfaier :)), a fost … (sunet de tobe)… o dorada :))

    Am vazut reteta de aici http://chez.mazilique.ro/2010/07/dorada-in-sare.html (apropo, e senzationala dorada in crusta de sare!).

    Problema a fost cand am bagat cutitul in peste si au iesit matele, moment peste care nu am putut trece.

  132. ciprian_fd says:

    @Cristina Mazilu – tehnica e! poate ca vreau sa aibe aceeasi marime mereu si recurg la a da vina pe cutit :)

  133. Edit says:

    Dubletele, cum i se zice dovleacului la noi in Ardeal. Da’ tot timpul sunt ambitioasa (recunosc ca m-am taiat de vre-o 2 ori) si nu ma las pana nu obtin supa crema de dovleacccc!

  134. sorin says:

    mie mi s-a intamplat la tara. stii cum e pe-acolo: faci cu ce ai la indemana. avea bunica-mea un cutit bont si de uzat ce era devenise concav desi avusese lama buna, solida la vremea lui. trebuia sa impuscam o ciorba de cocos ca se apropia nu stiu ce sarbatoare-n calendar. tai cocosul, il pune bunica-mea la oparit, il jumulim, il spalam il curatam, acuma mai trebuia facut bucati, separat pentru ciorba, separat pentru o friptura acolo. atata zic: singurele bucati taiate ca la carte au fost aripile si ciocanelele. in rest l-am cam facut praf. plus ca mi-am ciobit aratatorul stang, mai am si-acuma semnul. in fine, s-a cam suparat bunica-mea si n-a avut ce face, l-a pus pe tot in ciorba.

  135. Anonymous says:

    Ananasul,pepenele si peste de dezosat…
    Alina-Adriana

  136. Madda says:

    Prima data cand am incercat sa portionez un pui intreg – macel! pui de tara, nu foarte musculos din fire, si cutitul, aproape useless :)

  137. Luiza says:

    Chiar ieri m-am luptat cu un pui de tara, a trebuit sa-l transez si sa dezosez o parte din el. Nu a iesit prea bine. :)) A fost macel! Ce-i drept, nici cutitul nu m-a ajutat prea tare. :)

  138. Alien says:

    Sa dezosezi, de exemplu, o rata, intreaga, sau sa toci marunt miezul de nuca devine foarte complicat atunci cand nu ai un cutit bun :(

  139. Irina says:

    dovleacul. pe cat de portocaliu pe atat de tare. dar bun!

  140. Didis says:

    Am filetat niste cambule cu cutitul mare. Saracele de ele…

  141. Andreea Irina says:

    Vai de cand imi doresc cutite profi :)
    Batai de cap mi-a dat un pastrav baban adus cu mandrie de mama acasa si mai mereu coastele de miel primite de la bunica atasate de jumatate de animal :)) din care ma chinuiesc sa fac delicioase si aratuoase preparate.

  142. Alina says:

    Imi place sa tai, sa toc sa curat de toate.

    Cel mai rau ma enerveaza sa tai pepenele – imi este foarte greu pentru ca mereu iese stramb. Mi-ar placea sa imi iasa si mie felii perfecte.

    Apoi, m-am chinuit destul de rau recent cand am uitat niste cotlete de porc mai mult timp in cuptor, si s-au ars pe o parte. Am vrut sa salvez totusi situatia incercand macar sa elimin partea arsa si sa folosesc la ceva restul. Insa a fost ingrozitor de dificil sa elimin partea arsa de pe dedesuptul fiecarei felii, lucrul asta lasandu-se bineinteles si cu o taietura pe degetul meu.

  143. abcanario says:

    Mwoaaaaaa, Fiskars, ce de puncte am mai strâns la o anumită benzinărie si tot ce am reușit sa iau a fost un device de ascuțit cutitele mele care aproape niciodată nu taie! Eu mereu ma chinui sa tai hârtia de copt fara sa o fac franjuri :))) si…cel mai si cel mai greu ever a fost cand mi-a trimis maica-mea un curcan de tara de vreo 12 kg, cred ca 6 ore am transat porcu`…pardon, curcanu`…:) Tschuss! :)

  144. Dovleacul si gutuile, nu neaparat in ordinea asta, insa in acelasi sezon :)

  145. Zuzu says:

    Butternut squash, telina si pastranac uneori (de aia folosesc baby parsnip :D)

  146. Zuzu says:

    Butternut squash, telina si pastranac uneori (de aia folosesc baby parsnip :D)

  147. pentru gutui si dovleac care sunt foarte tari si pentru lucruri fine: de exemplu am facut o terina cu pui si trebuia sa folosesc pielea puiului pentru a inveli terina.

  148. - -rxndr! says:

    puteti sa radeti de mine dar taiatul cepei ma face la psihic! pentru ca fuge si pentru ca ma face sa plang! si imi place sa pun multa ceapa in mancare. asa, de ciuda.
    apoi… ma chinuie orice blat/prajitura care trebuie taiata fara sa se rupa in paispe mii de bucatele
    *goes and drools over the fiskars knives*

  149. Mihai says:

    Au fost doua chestii. Prima a fost cand am taiat prima oara un pui. Eram cat de cat copil si fiind la bunici am zis sa tai eu puiul ce urma sa ajunga in ciorba. Chestie complicata mai ales cand nu ai un cutit bun sau inca inveti sa-l folosesti cum trebuie. Oricum la final aratam mai ceva ca Dexter.
    A doua a fost cand am transat pentru prima oara un sfert de porc. Au iesit cele mai faine fripturi din acel sfert.

  150. crimsonblush says:

    Gutuile si oasele sunt cele mai nastrusnice.

  151. mi.ushka says:

    cum mai nou am dezvoltat o adevarata pasiune pentru dovleacul placintar saptamanal fac ceva), cu el ma lupt aprig cel mai frecvent. ocazional, sotul se chinuie cu cate o nuca de cocos (eu cumpar totul de-a gata), curatat peste (eu cumpar pastrav sau file-uri) ori dezosat vreun pui (eu iau direct dezosat, despielitat :D)

  152. Ada says:

    Desprinderea carnii de pui de pe piept, dovleacul si gutuile.

  153. Cea mai complicata chestie pe care a trebuit sa o tai a fost una bucata ardei gras.
    Eram in facultate, primul an, singura acasa si mi-era o foame groaznica. Asa ca am purces spre a incropi o salatica.
    Primul lucru pe care l-am luat din frigider a fost un ardei gras, repede sa-l tai.
    Sub jetul de apa rece, iau cutitul pe care tata il ascutise cu cateva zile inainte, uitasem complet acest amanunt, si infig cutitul in ardei.
    Problema a fost ca ardeiul fiind slippery si eu fiind grabita si ca de obicei cu capul in nori, mi-am infipt cutitul in podul palmei.
    Rezultatul a fost o frumusete de taietura de 2 cm pe lung si adanca de mi se vedea o vena. Acum am o cicatrice frumoasa care imi aduce aminte cat de clumsy sunt :))

  154. corinah says:

    Un nenorocit de mango! M-am mozolit pana la coate.

  155. french chef says:

    Mi-a fost intotdeauna greu sa dezosez sau sa fasonez perfect (de exemplu un cotlet de berbecut). Nu e usor sa tai nici alimentele mai tari (dovleac, nuca de cocos) sau alunecoase (peste). Dar cutitele bine ascutite sunt foarte importante!

  156. Studentul says:

    Gutui !!! Le-am scapat pe primele doua pe jos … dezastru :))

  157. Țelina a fost prima problemă, încă din copilărie, în special când e și mai mare decât mâna mea și am un cuțit care de-abia taie :). Iar ceapa încă nu și-a găsit cuțitul pereche nici în ziua de azi :))

  158. Alina Vicu says:

    Vitelul care l-am sacrificat asta-vara. Am muncit o zi intreaga sa-l transam (eu si sotul) si ne-am ales cu o gramada de belituri pe la maini, dar si cu carnita neijectata. :)

  159. Madalina C says:

    M-am chinuit groaznic cu un dovleac pentru halloween. Pe langa faptul ca el este greu de curatat de obicei, sa il mai si ‘decorez’ cu gauri & so a fost un chin.

  160. Unknown says:

    Dovleacu de placinta si cu cat ii mai mare cu atat ii mai greu si chiar mai periculos de taiat

  161. tricks says:

    Offf. Cel mai si cel mai greu mi-a fost cand am primit un porumbel. Si mi-a venit ideea sa-l dezosez si apoi sa il umplu. A iesit bun, dar degetele mele nu au mai fost la fel niciodata :)).

  162. Unknown says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  163. Bogdan says:

    Dovleacu de placinta si cu cat ii mai mare cu atat ii mai greu si chiar mai periculos de taiat

  164. Cris1teodora says:

    Taiatul pielitelor de la carnea de oaie sau vita, taiatul cepelor foarte mici, dovleacul, pasarile de tara, dar si feliatul painii cand se sfarama foarte usor

  165. Mihaela says:

    un somon mare de 4 kg…usor de zis si greu de facut!:)

  166. Crina Micheu says:

    Tocmai m-am chinuit sa tai un dovleac, mi-am folosit la maxim toate grupele musculare antrenate la sala…

  167. Ana Stanciulescu says:

    Acum cativa ani am lucrat intr-un bar si cel mai greu mi s-a parut sa tai wedges perfecte de lime si lamaie…in primul rand datorita cantitatilor uriase necesare multimii datatoare peste cap de shoturi si-n al doilea rand ca-s ale naibii de mici,alunecoase iar daca te si tai….

  168. Andreea says:

    O conserva, in care m-am si taiat la degetul mic.

  169. Alexa_roxa says:

    Ananas si cocos… Un chin :D

  170. | says:

    Am filetat peste, am taiat ceapa cat se poate de fin [cubulete, pestisori, solzisori, you name it!], am taiat legume fasii prin care se vede – toate cu un cutit “de masa” vechi si solid. Raman insa fara ajutor cand am de taiat: gutui, mango si alte capatani tari.

    M. Zara

  171. Un peste care a rezultat a fi viu!!!

  172. Adinuca says:

    Oasele sunt intotdeauna greu de taiat. Cateodata si telina din gradina mea imi da batai de cap.

  173. Alina says:

    pai am luat ideea cu ballotine de la tine si am fugit cu ea, cu laptopul pe masa, cu filmuletul lui Pepin care facea totul sa para atat de natural si atentiona sa nu folosesc cutite mari, si tot asa am mesterit cam 1 ora si jumatate la un pui cu o umplutura de orez cu ardei copt parca, si de atunci il tot fac, a devenit un soi de mancare-rasfat de duminica :)

  174. julie julia says:

    cel mai greu de taiat? Nuca de cocos!

  175. Raluca B says:

    Cel mai greu ma descurc la peste.

  176. RoXana says:

    dovleacul alb pt placinta – dificil.. dar cel mai criminal a fost un curcan de pe la tara (am transat la el vreo doua ore :) )

  177. sorina m. says:

    painea proaspata, pufoasa :)

  178. Menestrel says:

    File de peste mic – nu-i greu da’ migalos.
    Am portionat in urma cu multi ani un urs intreg pana la pungi de congelator: 6 maini in 2 ore, a fost ceva!

  179. Quiz says:

    Same here! puiul dintr- o bucata si pestele …pfiu tare greu…arta, nu oricum! Bine ca astazi nu mai mananc carne, voi taia numai legume, cu mare drag!

  180. Otum says:

    nucaaaaa deee coooocoooooos! ;))

  181. Iulia says:

    Intr-adevar, dovlecii s-au lasat cel mai greu taiati de fiecare data. Intre timp tehnica a mai evoluat… acum folosesc o toporisca.

  182. Vlad says:

    cutitele nu au absolut nici o treaba cu indemanarea. poti sa dezosezi un peste si cu lama daca e nevoie. imaginatie sa ai, retul e can-can. ;)

  183. primul pui pe care am incercat sa il dezosez..

  184. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  185. Adriana Z says:

    Nici un piept de pui nu stiu sa dezosez, am doua maini stangi si m-am obisnuit cu ele :)

  186. Anca Necua says:

    Intotdeauna ma chinui sa tai gutuia si sa curat/feliez dovleacul.

  187. emilie.veres says:

    hi hi, primul mango din viata mea…am ajuns sa tot musc din el de nervi, ca nu reuseam sa imi dau seama unde e samburele:)si nici de forma are

  188. Interesante cutite !!! Cand esti un novice in bucatarie ca si mine totul este complicat dar merita tot efortul cand mananc preparatele taiate cu efort. Imi este greu sa curat dovleacul ca tot este toamna si perioada asta am intampinat numai dovleci care s-au lasat greu feliati.

  189. Corina Chelmus says:

    Un cocoș de țară, mare și bătrân; l-am fiert aproape întreg

  190. Catalina D says:

    Cel mai greu a fost cu nuca de cocos :)) dar pana si cu carnea e cam greu cand ai cutite nasoale.

  191. Alexandra says:

    Dovleacul de placinta si nuca de cosos sunt f grele de taiat, mereu apelez la altcineva sa ma ajute :)

  192. Pamela Ignat says:

    Mie ceapa mi se pare mereu cel mai greu de taiat. Nu ca ar necesita cine stie ce tehnica, insa de multe ori as prefera sa folosesc robotul chiar si pentru 1 ceapa, doar sa nu mai lacrimez.

  193. Lidia S says:

    Cel mai mult m-am documentat pentru cum spargi o nuca de cocos si am reusit, dar numai utilizand toporul. De cand a venit doamna ma chinui aproape saptamanal cu bucatile de dovleac, aproape fac febra musculara la brate de fiecare data si nici un cutit nu e sufficient de bun pentru munca asta.

  194. Andreea C says:

    Pai, cel mai greu si cel mai greu a fost un dovleac placintar.
    Carne de dezosat,peste de filetat mi se pare o nimica toata fata de taiat dovleac mare.
    Asa ca la fileuri inainte pentru mine, si la dovleac mai inapoi…

  195. merryjo says:

    Urasc sa tai pestele, nu stiu, nu pot, nu vreau…but maybe these knives will do the job:D

  196. simona says:

    lupta mare e cand trebuie sa transez unn iepure pentru friptura hehe ;))

  197. Cat says:

    Cred ca cel mai dificil a fost sa portionez un peste, 4 kg, partial congelat. Dupa o ora, doua tocatoare distruse si un satar, am reusit :)

  198. Anonymous says:

    Dovleacul pentru Halloween si un ananas greu de taiat pentru salata de Revelion :) cele mai dificile lucruri pentru mine

    Oana R.

  199. un ananas mi-a dat si mie putin de furca

  200. Oti Muresan says:

    Ma chinui de fiecare data cu filetatul pestelui :)

  201. Ion Petre says:

    Cel mai tare am fost chinuit de un crap, un crap mare cu oase extrem de ascutite si pe care m-am chinuit sa il portinez si sa scot fileuri cat mai frumoase.

  202. Ion Petre says:

    Cel mai tare am fost chinuit de un crap, un crap mare cu oase extrem de ascutite si pe care m-am chinuit sa il portinez si sa scot fileuri cat mai frumoase.

  203. Ivy says:

    Pâinea de casă, coaptă tradițional, cu coaja super crispy, miezul super soft, încă lipicios. :) Doar după jumătate de oră după ce a ieșit de la cuptor. Fiindcă cine se poate abține să mai aștepte… ^_^

  204. Eugenia Badea says:

    Pai, poate nu cele mai complicate, dar cele mai recente, pentru ca de’, cu batranetea te lasa memoria, sunt placintarii si gutuile, gutuile si placintarii si tot asa, ca de cand au aparut fac saptamanal placinte si gemuri. :)

  205. Ana M says:

    O telina mare si lemnoasa mi-a dat de munca pana am reusit sa ma tai la un deget.

  206. lorena says:

    Cu siguranta ananasul si telina sunt in top

  207. Ananasul rade de mine tot timpul cand e vorba sa il feliez :D , dar nu-i bai ca nu ma las niciodata pana nu-l vad asezat frumos feliute in farfurioara pentru desert

  208. Vorbitor says:

    Cel mai frustrant e sa tai aluatul neinghetat si neracit cum trebuie pentru fursecuri (il modelez in forma de cilindru si il tai felii). Dar feliile nu sunt niciodata rotunde si frumoase, ca in poze, ci pleostite si faramitate. Fusecurile, in schimb, sunt delicioase mereu.

  209. Ioana T. says:

    dovleacul pentru placinta si nuca de cocos

  210. ioana says:

    asta i super simpla: iepure intreg (ce i drept cumparat nu vanat, deci a fost un pic mai mic decat unul din padure) si dovleac: ma chinui grozav cu dovleacul dar ce placinta (cu foi)iese din el….

  211. Flor says:

    ..Varza dulce…
    Urasc sa toc/tai varza …cutitele mari nu taie, cele mici nu o cuprind…
    Pfff…
    Ultima oara am incercat sa o rad…pt varza calita…un dezastru, m-am intors la un cutit mic..prapadit…Mi-a iesit os prin os…

  212. BoGDan says:

    2 bucati de usturoi, crezand ca reteta cere atatea. De fapt, nu era nevoie decat de 2 catei. Am renuntat dupa ce am curatat si tocat o capatana

  213. Mihai says:

    Recunosc, nu-mi ies mereu fileurile de peste. Si asta pentru ca nu am un cutit potrivit pentru asta :)

  214. Cristina says:

    Dovleacul plăcintar, niște gutui tari ca piatra și nuca de cocos au fost cele mai greu de tăiat chestii pentru mine ;)

  215. Ioana G says:

    Gutuile si dovleacul de placinta , ai nevoie de ceva antrenament la sala inainte :))

  216. Marina says:

    Un pui. Ideea este sa scoti toata carnea astfel incat pielea sa ramana intreaga si doar pulpele si aripile sa ramana la locul lor, pentru ca apoi sa-l umpli cu tot felul de chestii.

  217. cel mai greu e sa tai painea proaspata, tocmai scoasa din cuptor , niciodata nu ai rabdare pana se raceste : )
    pabim pabum

  218. Andreea says:

    Ma chinui ingrozitor cu dovleacul in fiecare an. Imi place la nebunie, dar tot timpul ma gandesc cu groaza la momentul cand trebuie sa il tai.

  219. Andreea Sava says:

    Cel mai complicat este cand portionez sau dezosez carne cu os!Si ceapa:)

  220. emilia says:

    Un curcan :) a trebuit sa-l transez si sa-l bag in congelator, not very pleasant job, dar mancarea din el e delicioasa

  221. CrySs says:

    Fileul de peste home made(cut) este in continuare primul pe lista fail-urilor (mele) si sunt absolut sigura ca numai si numai cutitele actuale din dotare ma saboteaza si de asta nu-mi pot invita socri la o cina festiva (fara sa ma intrebe unde e pestele pe care l-am pregatit) :) Pe locul doi ar fi rasolul de vita, pe care in momentul de fata trebuie sa-l tai cu multa ura ca sa iasa niste felii cat de cat acceptabile, iar pe locul 3 mango .

  222. Alina says:

    varza.varza.varza. pana cand am inventat un studiu care demonstra cat de nesanatos e sa mananci varza. asa ca eu mananc prin oras, iar el la maica-sa (yeah, i know) si le tot povestim prietenilor cat de mai sanatosi suntem de cand nu mai mancam varza:))

  223. ioana.u says:

    nu stiu daca a mai zis cineva…dovleacul? :)) la taiat animale nu ma bag, doar la partea cu pusul direct in oala.

  224. Mona says:

    Nuca de cocos. Si ceapa. :)

  225. Smo says:

    Zilele astea, o gulie imensa si foarte tare :)) in general, ananas, nuca de cocos, chiar si varza uneori.

  226. Anonymous says:

    Ceapa ma face sa plang si sa imi pierd concentrarea, si filetatul pestelui. La nuca de cocos am urmat un tutorial pe Youtube…dar tot imi da probleme.
    isabela

  227. Rux says:

    Toate ca toate, dar taiatul unei placi de caramel in caramele micute, incercand sa le dezlipesc pe fiecare de cutit a semanat a munca de chinez..

  228. Eugen says:

    Jumatate de porc inghetat =>Bomfaier si hars hars pe el in 3 ore.

  229. Dorin says:

    E destul de greu pentru mine cand trebuie sa tai cubulete mici-mici rosiile bine coapte :) (le folosesc de ex. pt guacamole)

  230. Ana Popa says:

    Telina, gutuia, unele nuci, pestele. Deocamdata!

  231. Anonymous says:

    Ananas si dovleac de placinta.

  232. Claudia Mic says:

    o bucata de carne congelata mi-a dat mult de furca.

  233. Nicoleta Corlan says:

    ceapa intotdeauna imi vine de hac.. nu degeaba am vazut eu in filme la cooking school ca chef’ii adevarati incep prin a invata sa taie ceapa; apoi dovleacul pt copt, cu cat are forma mai ciudata cu ata e mai interesant la hacuit!
    la carne, daca e cutitul ascutit e ceva mai usor, din punctul meu de vedere..
    cat despre filetatul pestelui, hai sa fim seriosi! chestie mult prea migaloasa pentru nervii mei.

  234. R.B. says:

    Cel mai recent mi-a dat de furca un dovleac placintar (pe care m-am incapatanat sa-l cumpar intreg din piata – will know better next time!)

  235. Andra says:

    Ceapa e doar un challenge pentru glandele mele lacrimare, insa nuca de cocos e o provocare pentru toti muschii corpului meu. inca nu i-am descoperit secretul. :(

  236. Anaiss says:

    cel mai mult ma lupt cu carnea congelata. am obiceiul sa pun bucati mari de carne in congelator si cand vreau sa gatesc am nevoie doar de jumatate de exemplu si nu pot sa o decongeleez pe toata , apoi sa recongelez restul; asadar ma chinui de fiecare data sa tai carne congelata

  237. claudio says:

    Destul de captivant blogul; il urmaresc cu placere

  238. Unknown says:

    Cand eram copil si mergeam la tara s-a intamplat sa tai boabele de porumb de pe stiulete cand era inca uscat. Mare noroc ca m-am intors cu toate degetele.

  239. bogdan says:

    cel mai greu a fost sa dezosez o rata pentru a face rata umpluta

  240. Raluca says:

    in mod sigur un dovleac gigant…in care am reusit sa rup bunatate de cutit…pe care il regret pana in ziua de azi. Probabil ar fi un fel de “justitie divina” sa castig concursul ;-)

  241. alin S says:

    sa tai piscotul pe lung astfel incat sa obtii 2 foi

  242. Piept de pui congelat pt ca imi trebuia doar o bucata mica pt. supa lui bebe

  243. Piept de pui congelat pt ca imi trebuia doar o bucata mica pt. supa lui bebe

  244. Mariana Toba says:

    incepatoare fiind si dorind sa-mi impresionez sotul(care este bucatar) am decis sa imi cumpar o super carte de bucate…care iti arata pas cu pas cum trebuie sa faci totul in bucatarie. asa ca am luat puiul,cutitul si cartea….si la treaba! desi ma laud recunosc ca a iesit destul de bine din prima incercare…desi nu am avut un cutit profi(si nici prea ascutit).determinarea si dorinta de a reusi m-au ajutat sa imi indeplinesc misiunea(si cartea,care este o Biblie diy in the kitchen).

  245. cassady says:

    telina, sfecla si cam tot ce inseamna radacinoase

  246. Dumitrescu Mariana says:

    Cel mai complicat lucru pentru mine a fost cand de taierea porcului , de sf. Ignat , soacra mea m-a pus sa dezosez o pulpa de porc. M-am taiat , am plans , n-am gasit directia pe care trebuie sa tai. Era prima oara cand faceam acest lucru si toti au ras de mine.

  247. Anda T says:

    Ultima oara mi-a pus probleme o pulpa de ied primita de la tara, pentru ca nu am cutit din ala pentru oase si susnumita nu incapea in tava.
    Dar recunosc, cel mai greu e cu dovleacul, e o batalie perpetua in care rezultatul e pe muche de cutit :)

  248. Lilianna P. says:

    M-am chinuit, odata, cu niste gutui, dar nimic nu se compara cu dovleacul incapatanat! D:

  249. sabina says:

    Nuca de cocos > me monkey don’t know what to do

  250. Irina Nitu says:

    Imagineaza-ti eu una bucata de 1,50 m si 50 kg luptandu-se cu una bucata crap de 9 kg. Dupa ce m-am muncit vreo ora si abia am reusit sa-i dau solzii jos de pe o parte, am facut o pauza de boceala vreo juma’ de ora. Toata treaba, macelarit + bocit a durat vreo 6 ore plus o baie de vreo ora ca eram toata acoperita de solzi si alte chestii de la nenorocitul ala de crap. Binenteles ca am iesit sa mananc in oras ca ma apuca plansul numai daca ma uitam la bucatile alea de peste.

  251. Mada Constantin says:

    Cu dovleacul de placinta ma razboiesc cel mai des,mi-e groaza cand vine perioada lui si il vad pe al meu sotz balind la placinte.am 3 placintari aliniati ca la executare in balcon,dar cred ca ii voi gratia :))
    Cea mai dura experienta cu taiatul insa,a fost cand mi-au cumparat ai mei un sfert de vitel si m-am trezit ca trebuie sa il portionez.si eu credeam pe atunci ca nu stiu sa injur :)))

  252. Well, eu cel mai mult m-am chinuit să dezosez niște pulpe de curcan cu un cuțit nu foarte bine ascuțit. După 45 de minute ceva, ceva tot a ieșit. Au fost cam ciufulite pulpele mele, dar decente pentru o debutantă :))

  253. Poppy Honey says:

    Un pui intreg, de portionat pentru supa

  254. dana says:

    pai cred ca cea mai grea incercare in materie de taiat cred ca cea mai grea chestie, pana acum, este o rata intreaga de la care am incercat sa obtin maximum din ce se putea. am reusit….la a 3-a incercare

  255. dana says:

    mi-am cumparat si eu 1 cutit de la Fiskars, sunt suuuuper multumita, mi-ar placea sa le castig pe toate…..am avut de furca si la un ananas cat si la un pui. depinde cred de cutit.

  256. TeaSlabeste says:

    Nu sunt capabila sa tai carne. Nu stiu de ce, dar nu arata niciodata cum trebuie.

    La veggies sunt insa specialista, muahahaha.

  257. ally_aria says:

    tot cu puiul am avut cele mai mari probleme :) filetatul nu e chiar specialitatea mea.

  258. Cristina says:

    radacinoasele si ceapa

  259. Lela says:

    pieptul de pui, filetat pt. cordon bleu!ori prea gros ori prea subtire!damn!!!

  260. denisa says:

    Eu ma chinui cel mai mult atunci cand trebuie sa iau jos grasimea sau pielita de pe carne. Si ananasul imi dadea batai de cap atunci cand trebuia sa il tai, dar incet incet am reusit sa ma perfectionez.

  261. Ana says:

    – Cu nuca de cocos m-am chinuit 45 de minute cel puțin, cu youtube-ul pornit și alergând după ea prin bucătărie;

    – Cu bucăți de carne înghețate pe care vroiam să le separ fără să le decongelez am jurat că o să-mi cumpăr o secure;

    – Cu o bucată de spanac înghețată am rupt un cuțit – din fericire nu unul dintre favorite.

    Altfel toate bune și frumoase :-D

  262. de departe pentru mine sa faci file din peste…

  263. Ralu07 says:

    Nuca de cocos, clar! Finalul a fost ca am pus-o într-o punga si am izbit-o de ciment, in curte :)

  264. SMLXL says:

    O anghinare proaspata cumparata din piata la Grenoble. Arata super design pe taraba si acasa cand sa ii tai varful dupa cum spunea nenea google am crezut ca s-a transformat in piatra. Am chemat barbatu ca sa nu imi tai degetzelele.

  265. sabina says:

    o gutuie mare si tare. am luat la incercat toate cutitele din bucatarie si tot n-am reusit..si cum voiam sa fac o mancarica de gutui si nu de degete taiate, am zis ca mai bine il astept pe tata sa o taie :)

  266. cris says:

    nuca de cocos si peste. it s not working people:))

  267. Anonymous says:

    mare tambalau cand tre sa curat fructele, ca nu mi le place cu coaja. Elena

  268. Gabi P says:

    Ceapa, e un chin de fiecare data. Inca n-am filetat peste dar o sa ma incumet in curand si urasc sa tai varza. :)

  269. Iulia Z says:

    Un somn urias cu un cutit de legume. Dar am infrant pana la urma. :)))

  270. pansy says:

    Am primit acum mai multi ani, un crap de Dunare, cred ca avea 10 kg.Era imens si se incapatana sa mai miste din cand in cand!A fost cea mai terbila incercare de transare pe care am trait-o.

  271. Nistor Mihaela says:

    Cred ca cel mai mult m-am chinuit sa tai un somn mai maricel, la vreo 6 – 7 kg :)L-am cam facut praf pana am terminat cu el :P

  272. Prajiturile pe care le face mama. Nici cand am taiat puiul, transat o pulpa sau curatat pestele nu m-am chinuit atat de mult ca atunci cand trebuie sa tai prajiturile ca mama :))

  273. Anushka says:

    Cel mai dificil a fost de transat un miel, la un Paste, in urma cu ceva ani…spre rusinea noastra, am cam stricat un cutit bunicel pe sarmanul animal. Dar pana la urma a incaput in frigider :)

  274. Andreea Elena says:

    Ce premiu frumos! Ceapa mi s epare asa de greu de taiat in bucati de acceasi marime, cred ca e importanta si tehnica dar si cutitul; dezosarea puiului fara a-l macelari complet si irevocabil!

  275. Alina says:

    La fiecare Craciun ma chinui sa transez bietul porc. Anul trecut am primit de la tara un vitel si la fel m-am chinuit.

  276. Tania Bindea says:

    O experienta horror a fost taierea unor somni pitici, plini de tepi si foooarte alunecosi. O_o

  277. jerme says:

    ananas, la prima incercare si apoi o nuca de cocos (pe care nu am taiat-o, am spart-o).

  278. jerme says:

    ananas la prima incercare si mai apoi o nuca de cocos(pe care am spart-o pana la urma)

  279. Cel mai greu-pestele, curatat, filetat

  280. Ioana M. says:

    O nuca de cocos :) Si cel mai dificil mi s-a parut dezosatul unui pui

  281. Zebru says:

    Dovleac! M-am mai linistit, ca se pare ca nu numai pentru mine e o provocare :).

  282. Nicoleta Miu says:

    dovleacul pentru placinta:( still the hardest

  283. Un sfert de vitel de manzat care cantarea 45 de kile! 6 ore mai tarziu mainile mele se comportau ca si cand as fi fost o papusa manuita de un papusar cu Parkinson…A fost o lupta seculara, am visat numa’ vaci in noaptea aia.

  284. costel says:

    un ton intreg. am incercat sa il dezosez dar l-am nenorocit. Maica-sa nu i-ar fi recunoscut nici macar capsorul

  285. elena says:

    greu a fost cu pestele. vreo 5 pesti de dimensiuni diferite ca sa fac un bors bun. greu a fost, da’ bun borsul ala.

  286. Chiar taie bine aceste cutite? Doamne…cate cutite am incercat!!! O iau razna cand incerc sa tai ceva si cutitul nu taie!!! Caut cu disperare un set de cutite sa taie cum trebuie…

  287. Catalina C says:

    Marile provocari intr-ale taiatului pe care le tin minte au fost: dezosarea unui pui si momentul in care am vrut sa desfac o cutie de rosii taiate (pana sa am desfacator de conserve), cand mi-am umplut peretii bucatariei de sos de rosii :)
    Am avut o situatie si cu un dovleac placintar, cand jumatate a ajuns pe jos :)

  288. Beatrice says:

    Dovleac pt plăcintă şi second place: primul şi ultimul ananas cumpărat de mine. Beatrice

  289. Mirela says:

    Pe vremea cand gateam carne filetatul era cea mai “neagra” aventura, dar acum locul ramas liber este ocupat cu succes de imensii dovleci de toamna care nu se lasa prea usor.

  290. Anonymous says:

    Am filetat un peste ceva mai mare semicongelat.

  291. adrianag says:

    Cred ca cel mai mult m-am luptat la propriu cu doua pulpe de curcan…m-am gandit eu ca dezosatul lor va fi ceva usor.
    Apoi fileul de salau (de Romania) ca tot sunt clienta fidela a un pescarii din zona unde stau. Oricum cand ai un copil de 2 ani prin preajma si taiat:))

  292. Carmen says:

    fain premiul :)
    eu ma descurc greu sa curat telina

  293. Maia says:

    eu ultima oara m-am luptat cu un dovleac de placinta, m-am mai chinuit de curand sa portionez o gaina :(

  294. Bibi says:

    My finger -_- …bad joke…o curca de tara…damn!

  295. Anonymous says:

    Pieptul de pui când i-l transez pt șnițel.
    Georgiana Popa

  296. Gloria says:

    Cred ca cel mai mult m-am chinuit cu dezosarea unui pui intreg, inspirata fiind tot de blogul aici de fata.

  297. C says:

    Pestele ramane un obiectiv greu de cucerit pentru mine.

  298. Irina Iancu says:

    Cel mai greu lucru de taiat/feliat cu care m-am chinuit vreodata este pestele, care niciodata nu se lasa transformat in fileuri cat de cat estetice :

  299. Top 3 (nu neaparat in ordinea asta): nuca de cocos, ananasul si dovleacul. Asta ca sa nu spun ca, fiind vegetariana, cu my better-half meat-lover, sunt pusa mereu in dificultate cand vine vorba de carne..

  300. Oana T says:

    As spune ca gutuile imi dau cel mai mult de furca, mai ales cand ajung la cotorul lor lemnos..

  301. Cu dovleacul m-am chinuit si eu de curand cand a fost vorba de taiat:( si nu sunt o persoana neindemanatica :)

  302. Horia says:

    dovleacul turcesc, big size!

  303. branza moale, brie!!! o iubesc, o ador… dar ma omoara! Se lipeste de cutite zici ca-i cu super-glue.
    Si kaiserul in multe straturi de grasime-carne. Nu reusesc felii frumoase niciodata la chestiile astea moi :P

Raspunde la Ioana G
Follow on Instagram