Kitchen Victim: Ep. 3 – Pizza time – Super simpla si extra rapida

27 Feb 2014, Cristina Mazilu

Curiosi ce s-a mai intamplat cu victimele din bucatarie? Nu? Oh, well, eu si Morodan tot am facut pizza. O varianta simpla-simpla-foarte-simpla si extra-uber-rapida. Chiar si daca faci aluatul from scratch. Pizza nu se lasa la crescut, aluatul nu se invarte pe deasupra capului, sosul nu se fierbe ‘enshpe ore in prealabil iar toppingurile se trantesc pur si simplu deasupra. Doar am zis ca-i simplu. Check it out ;-)

Iar n-ati inteles nimic din filmulet? Mai jos e reteta ;-)

INGREDIENTE

1 pizza (cantitatile pot fi cu usurinta dublate, triplate etc), 20 minute

  • 300g faina, plus extra pentru framantat  
  • 1 varf de sare
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 150ml passata de rosii
  • 1 bila de mozzarella (aprox 200g)
  • cateva felii de prosciutto
  • 1 mana de rucola
  • whatever ingrediente mai ai tu chef :-)
Incinge cuptorul la maxim. Intr-un bol, faina se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga 300ml de apa calduta si se framanta intr-un aluat. Pe parcurs, mai adauga faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
 
Cand ai obtinut un aluat elastic, intinde-l, apoi pune-l intr-o tava pe care ai intins o foaie de copt. Unge aluatul cu sosul de rosii, presara deasupra bucati de mozzarella si da pizza la cuptor timp de 10-15 minute, pana ce se rumeneste.
 
Dupa ce scoti pizza, adauga feliile de prosciutto si rucola. Ta-dah!

 

Acestea fiind zise, do let me know ce retete ati vrea sa mai vedeti in urmatoarele episoade din Kitchen Victim :-)

Ai pierdut inceputul? Aici e episodul 1 – Somon in crusta de seminte cu salata de sfecla si portocale, iar episodul 2 e cu o cina rapida & sexy, cu paste & creveti.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (20)
  1. Denisa says:

    Poate faimosul AOP? :)

  2. Andie says:

    Bai, a fost prea scurt! De ce s-a terminat asa repede? Gata, de acum inainte naiba mai lasa aluatul de pizza la crescut. Rock on, sisters!

  3. Beatrice says:

    Super reteta, fain episodul. Data viitoare ceva japonez?

  4. Alex says:

    A fost super tare si episodul asta…dar vorba lui Andie de ce asa scurt ??? atata imi place de voi ca as putea sa ma tot uit :)

  5. Mihaela says:

    ce vin savurati?

    am sa incerc si eu varianta asta de coca. ultima oara am stat vreo 2 ore sa creasca si tot uscata a iesit.
    ca sos tot la borcan folosesc si eu, dar pun un sos cu legume ca sa imite sosul ala facut si tinut ore bune pe foc :)

    weekendul asta clar imi fac o pizza. mersi!

  6. Rodica says:

    Extra-rapida, intr-adevar, s-a terminat prea repede episodul asta :)

    Pentru o data viitoare propun ceva libanez, ce ziceti de humus si tabbouleh?

  7. am incercat pizza asa rapid, fara dospire si se simte o diferenta. :)

  8. @denisa – pai ala e in episodul 2, minus creveti si rosii :-)

    @andie – we’re keepin’ it short & sweet. ca poate va plictisiti :p

    @beatrice – s-a notat

    @alex – eh, lasa ca revenim :-)

    @mihaela – era un beaujolais nouveau :

    @rodica – bun bun, pai sa facem

    @mihaela pojogu – de timp in primul rand! :-))

  9. de gust al blatului, inclusiv si textura. :P

  10. @mihaela – adevarat. insa aici eram la concurenta cu pizza de supermarket, nu cu pizza gourmet ;-) a fost primul pas in directia buna

  11. Super tare! va urmarim de la primul episod si ne place, place :)

  12. Raluca says:

    Maaazi, unde este butonul de “search”, cautare de retete? incerc sa-ti fac reclama la colege cu retetele de couscous dar nu pot. si sufar! sper ca nu mi-a scapat ca o mioapa ce sunt.

    P.S. Esti o mirobolanta, ca de obicei!

  13. @raluca – s-a stricat, asa ca l-am scos :D dar gasesti un box de search in coltul din stanga sus si o lista de tag-uri pe coloana din dreapta :-)

    pana atunci >>> http://chez.mazilique.ro/search/label/cuscus

  14. andreea adam says:

    Ador episoadele astea cu voi doua! Sunt prea scurte!!!! In sfarsit am reusit sa las comentariu( ma chinui de 2 luni) :(

  15. Anonymous says:

    Macar stii ca-i de-a casei..acum,noi restul,putem face si pizza din aia dospita,e bine.

    Mada

  16. Julia B says:

    Prea scurt! Prea repede! Prea putin!
    (de filmulet vorbesc !!!) :D
    Sunteti adorabile!
    Am observat de data trecuta ca ati schimbat locatia … imi placea bucataria din primul episod cu doua cuptoare supersonice !!! Si eu visez la asa o bucatarie mai ales de sarbatori cand se aduna toata lumea acasa.
    Eu din retetele tale cel mai des accesez tartele “cu ce ai prin frigider” ca sa stiu ce sa am in frigider cand ma apuc de ea :)
    Si retetele cu creveti…
    Nu va opriti! Nu aveti nici o sansa sa ne plictisiti !

  17. Prea scurt, n-am ris destul de fitzele contesei, sunteti geniale :))))

  18. ConstantinV says:

    Sa nu spui ca iti plac carcotasii. Nici mie…
    – de ce pui drojdie daca nu se lasa la dospit?!
    – toate, dar toate retetele de paine spun ca NU se amesteca sarea cu drojdia! Sa fie valabil doar la pizza?!…

  19. matei says:

    un pont pentru un aluat mai gustos si mai pufos….invatat de la bunica… se pune la inceput drojdia in putin lapte caldut + 1 varf de cutit de zahar (activeaza mai bine fermentatia drojdiei si elibereaza Co2 care umfla aluatul) si optional 1/2 tbs de ulei masline… se lasa pana drojdia face spuma (se activeaza) si apoi se amesteca cu ingredientele uscate (faina, sare, piper, unii pot pune si ceva ierburi aromatice uscate pt extra taste)… haide pofta mare! :)

Raspunde la Denisa
Follow on Instagram