[fake X’mas giveaway] Grand Marnier
Gata, acum ca am terminat cu vacantele de Paste, de 1 mai si care au mai fost, revenim la programul normal. Adica cu giveaway-uri :-)
Saptamana asta, Fake Mos Craciun a adus o sticla de Grand Marnier. Pe care, desigur, o puteti folosi ca atare, in cocktailuri, dar si in sucul de portocale de duminica dimineata sau prin bucatarie, la diverse retete. Pentru ca ce-ar fi Crêpe Suzette fara Grand Marnier? N-ar fi, I tell you.
Asa ca, daca vreti sa castigati sticla, lasati-mi un comantariu in care imi spuneti in ce reteta ati folosi Grand Marnier. Incep eu – intr-un soufflé extra delicat; intr-o reteta pe care am invatat-o la ski, in Austria (povestesc maine despre ea), dar si intr-o marinada pentru creveti.
Astept raspunsurile pana luni, 12 mai, la ora 23:59. Castigatorul va fi ales random si anuntat marti – cunoasteti deja modelul :-) Pana atunci, va las cu reteta de Crêpe Suzette pregatita de mesteru’ Gordon Ramsay.
Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie 2013, pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!
Update
Castigatorul e cel de mai jos. Astept un mail cu datele de contact :-)
l-as folosi in crema de vanilie, pentru extra gust ;-)
L-as folosi intr-un ganache de ciocolata si mai apoi in cafeaua unei dimineti de week-end
Chocolate Orange Torte – yum!
Stiu o reteta de pui la cuptor cu Grand Marnier. E un vis! :D Dar l-as putea folosi si la French Toast, in weekend.. Yum, yum.
Mi-ar folosi la marinada pentru stafide si tot felul de fructe uscate de pus in cus-cus.
Cred ca ar merge foarte bine la flambat niste prepelite, dar si la o crema caramel)
dupa ce ne-ai aratat reteta chef-ului? exact pe asta asi face-o!
adelaide
creme brulee
as face-o ! imi cer scuze!
adelaide
Intr-un cheesecake cu zmeura sau portocale :x
Buna,
cel mai bun Cosmopolitan ar fi cu putin Grand Marnier. Deci….as face cinste prietenelor cu un Cosmo with a twist :)
Anna
As folosi Grand Marnier pentru o reteta delicioasa si decadenta de tort de ciocolata cu glazura lucioasa. Ca sa nu va fie pofta, reteta am luat-o de aici: http://leitesculinaria.com/2978/recipes-grand-marnier-chocolate-cake.html
Mi-a iesit de vreo doua ori nemaipomenit, dar l-am facut mereu fara lichior sau cu substitut.
La un brownie cu protocale confiate.
Anca I
Cred că ar merge de minune într-un sorbet de soc și lămâie. Decât atât, zic.
Atat o sa spun. Placinta de dovleac cu portocale si crema cu Grand Marnier.
Eu sunt mare fan al retetei tale de banana bread, iar in iarna am improvizat cu niste merisoare confiate…cred ca ar merge la fix Grand Marnier cu merisoarele :)
intr-un brownie cu ciocolata neagra. miamiam :)
L-as folosi la niste trufe cu ciocolata neagra si bucatele caramelizate de coaja de portocala.
As face cupcakes de ciocolata neagra si le-as decora cu crema cu Grand Marnier…..mmmm..cred ca r fi excelent
Cred ca merge bine cu ciocolata si l-as folosi la un tort Joffre.
Clatite cu ciocolata neagra si alune de padure taiate marunt apoi flambate cu GM (in fata noastra). Am avut la o creperie langa statia Dupleix si n-am mai putut scoate din minte de atunci :-)
probabil in siropul unor amandine fresh si pline de cacao
Mousse de ciocolata, evident! :D
Intr-un mousse de ciocolata si intr-un cocktail cu suc de rodie.
Briose cu portocale, curmale, faina integrala, scortisoara…
MBGM, clar MBGM. Mamaliga, branza, Grand Marnier
Panna cotta
panna cotta.scuze, Raluca B
the best cosmo :) with Grand Marnier
as “stinge” un muschiulet de porc bine rumenit cu putin sos de portocale si as adauga pe ici pe colo cateva agrise coapte …
L-as folosi la un orez cu portocale…sau, vorba ta, la sucul de duminica dimineata suna cel mai bine.
As folosi Grand Marnier la un sufleu de cartofi dulci. Cred c-ar fi delicios!
L-as folosi intr-o reteta de marmelada de merisoare si portocale.
Rețeta următoare: se ia un pahar, se umple cu Grand Marnier, se dă pe gât. Se repetă.
Tort de ciocolata cu Grand Marnier si ganache
mousse de ciocolata alcoolizat
L-as folosi in cafeauna unei dimineti mai zbuciumate, dar si intr-un cheesecake.. :)
Sigur ar merge la o negresa cu nuci si ciocolata rasa pe deasupra :)
Ar merge perfect intr-un Crème brûlée cu ciocolata alba si portocale,…
O voi folosi pentru a pregati “clatita ta preferata” Kaiserschmarrn. Pare de-a dreptul delicioasa. De abia astept sa o incerc.
Voi folosi Grand Marnier la prajitura de ciocolata neagra cu sfecla rosie si ghimbir. Fiind un cognac cu aroma de portocale, cred ca un paharel adaugat in compozitie ar merge de minune.
Pentru o salata de fructe
Eu l-as folosi intr-un pahar cu cateva cuburi de gheata! Neaparat pe terasa!
reteta e simpla: nisip, mare si un Mango Jalapeño Margaritas cu Grand Marnier included, of course.
2 ozs grand marnier
11/2 ozs tequila (jalapeño)
2 ozs lime juice
21/2 ozs sirop de mango
1/2 mango bucatele
2 bucati de jalapeno
sare
lime
clasicele crepe suzette si in trufele cu ciocolata :)
Nu am avut inca ocazia sa’l folosesc, dar, daca as putea, l-as pune (cu masura) intr-o tarta cu nuci pecan, pentru a-i intensifica aromele, sau intr-un mousse de ciocolata – yammy :)
Aș încerca, nu garantez că ar și ieși, duck a l’orange. Nu știu unde am citit eu de ea și de ce nu prefer să îi zic canard a l’orange dacă tot o ardem franțuzește, dar neapărat aș face-o.
Wish me luck!
Clar la un mousse de ciocolata
As folosi Grand Marnier la un mousse de ciocolata….hmmm…delicios!!!
Buna!
daca tot ai spus de marinata pentru creveti, eu as folosi Grand Marnier pentru un sos pentru creveti:
Grand Marnier + sos de portocale scazut pe foc + coaja rasa de portocala + putina maioneza
Enjoy!
Clar l-as folosi intr-o reteta de trufe. sunt sigura ca ar iesi ceva demential.
Andreea Manole
As face reteta Aidei Parascan pe care am citit-o de curand intr-o revista: spumă de portocale şi Grand Marnier
Alexandra V
O parte (importanta) intr-un pahar scos de la congelator si un film bun. Celelalte parti la o portie de creveti, o portie de pulpa de rata si la un coquelet (impartite partile astea pe mai multe zile)
Mihai
Numai si numai pentru Margaritas ;) pentru ca nu se compara cu nimic altceva o Margarita cu Tequilla reposada, Grand Marnier, lime si gheata .. Si parca ii zice Cadillac Margarita, ca deh, merita ..
La niste cupcakes cu ciocolata neagra
L-as folosi pentru un tort de ciocolata cu ganache de ciocolata
Nu cred ca ma indur sa il pun in mancare, cred ca il folosesc pe tot la cocktail-uri :x:x
As da o aroma speciala unui pateu de ficat.
L-as folosi la crema de vanilie pentru tarta cu capsune, ca tot e de sezon:)
Liliana
L-as pune in niste cupcakes, deliciuos I tell you:)
Ca tot vine vara si am inceput sa testez retele de inghetata… cu siguranta as face o inghetata cu Grand Marnier. :)
Margarita Francesca pentru o seara cu fetele.
Am facut un sirop din Grand Marnier, suc de ananas proaspat si sirop de zahar, cu care am imbibat un pandispan clasic cu cacao. Intre blaturi am pus o crema de mascarpone, afine si capsuni, apoi am imbracat tortul in ganache cu (iar) Grand Marnier. A fost epic.
as pregati o tocana marocana pentru care as marina carnea cu Grand Marnier, dar si o prajitura in care as inlocui apa de flori de portocal.
L-as pune in orice cu ciocolata (cupcakes, clatite, trufe, ganache etc) si-n cafeaua de duminica dimineata, langa niste croissante cu orange curd, parfumat si el cu un strop de GM :).