Bezele cu apa de trandafiri si fistic
Sau kryptonite, in cazul meu. De cand le-am descoperit, nu ma mai pot opri din batut albusuri. Sunt mari cat un grapefruit, cu exterior crocant si miez moale si lipicios. Iar combinatia de apa de trandafiri si fistic e perfecta pentru deserturi savurate in noptile de vara.
- 5 albusuri
- 300g zahar
- 2 linguri apa de trandafiri
- 3-4 linguri fistic tocat
Pune zaharul intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt, si da-l la cuptorul incins la 200°C, timp de 8 minute, pana ce incepe sa se topeasca putin pe margini.
Cand zaharul e aproape gata, mixeaza cele 5 albusuri la viteza mare, pana ce incepe sa se formeze o spuma consistenta. Adauga, treptat, zaharul incins. Dupa ce l-ai incorporat pe tot, adauga apa de trandafiri si mixeaza amestecul inca 8 minute pe viteza maxima, pana ce obtii o compozitie alba, lucioasa, care-si pastreaza forma.
Pe o tava mare, intinde o foaie de copt si asaza pe ea 4 sau 5 linguri de compozitie. Presara deasupra bezelelor fistic tocat sau macinat.
Fixeaza temperatura cuptorului la 110°C si da tava la cuptor timp de 2 ore. Scoate bezelele si lasa-le la racit. Incearca apoi sa nu le mananci pe toate. Sunt bune, but that’s a whole lotta love sugar.
- fixeaza foaia de copt pe tava asezand in colturi patru puncte de albus
- bezelele sunt mai bune a doua zi si se pastreaza bine cateva zile
- amestecul de bezea este perfect si pentru pavlova – vezi aici cum se face
Si apa de trandafiri? Cand intra in scena? :)
ca bine zici :-))) am modificat acum.
De unde cumparam apa de trandafiri?
Ruxandra – de la bacaniile arabesti :-)
Ce se mai poate folosi in loc de apa de trandafiri ?
@Irina – poti experimenta dupa chef si gust, dar din punctul meu de vedere, apa de trandafiri e ingredientul care face reteta speciala
Cand zazarul e gata cum? Se lasa la caramelizat/topit, incalzit? Pavlova cu petale de trandafiri..iamii.
Hello! Pot topi zaharul si pe aragaz, nu?
@maria – zaharul nu trebuie topit, trebuie doar incalzit. de asta e bine sa folosesti cuptorul, pentru ca poti controla mai bine temperatura si rezultatul.
Foarte bune au iesit! nu prea inteleg cum e cu zaharul incalzit, la mine s-a cam intarit pe alocuri, dar bun bun bun si usor… si can;t get it wrong. Success maxim.
Eu sunt o fana infocata a bezelei punct. Tot zic ca Pavlova e tortul meu preferat, desi n-am mancat niciodata :))) Daaaar! am mancat cel mai bun tort din lume, straturi de bezea intercalate cu ciocolata. E genul “nu-mai-pot-dar-mai-vreau-o-portie”!
Intrebarea mea este: de ce nu imi iese bezeaua? Compozitie tare(intorc oala invers si nu cade nicio picatura): checked, zahar incorporat: checked, hartie de copt… Dar cand bag in cuptor, se strica treaba. Din norisorul meu pufos ramane o lipie aiurita, cruda in interior si arsa pe margini. Cuptorul l-am lasat pe temperatura mica, tava am pus-o sus de tot. Is it him or is it me? Tot dau vina pe cuptor, dar… poate nu-s eu buna la baking. Asta e. Compensez cu dulciuri raw, macar atat.
Ceva tips&tricks pentru un cuptor pe gaz, unde nu imi scrie temperatura? Mazi, our master, help us! :D
of! pai cuptorul cu gaz e de vina – temperatura nu e constanta. eu pana nu am schimbat gazul pe electric nu am reusit sa fac bezele bune si frumoase, sa stii :-/
Wow …. divin … vreau sa fac si eu bezeaua, inda cum pot sa o pastrez cateva zile, adica vreo 2 mai exact? Sta oare infoliata in folie de bucatarie? Ma gandesc ca in contact cu aerul sa nu se inmoaie. Multumesc anticipat pt sfat!!
pastreaza bezelele intr-o cutie inchisa etans