[Fake X’mas Giveaway] Goodie bag de la Shan’shi
Nu stiu ce planuri aveti voi pentru masa de Craciun, pentru petrecerea de Revelion & such, da’ eu stiu ca am facut astazi un SUPER RED CURRY CU BAMBUS SI CHIFTELE. Da, chiftele – asta se intampla cand o moldoveanca incearca sa se apropie de bucataria asiatica. Dar despre asta va povestesc saptamana viitoare.
Pana atunci va dau o tema de gandire si un giveaway care sa va stimuleze: vedeti voi pungile, borcanele, sticlele si cutiile cu ingrediente Shan’shi de mai sus? Acestea si chiar unele in plus le puteti primi ca daca imi spuneti intr-un comentariu la aceasta postare ce ingredient Shan’shi preferati pentru retetele voastre asiatice (si care sunt acelea, desigur) (moldoveanca are nevoie de inspiratie ;-)
Astept raspunsurile voastre pana vineri, 19 decembrie, ora 23:59. Vor fi trei castigatori alesi random care vor primi cate un cos cu produsele Shan’shi.
Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie 2013 pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!
Later update
Castigatorii sunt cei de mai jos. Astept cate un mail cu datele de contact :-)
laptele de cocos daca dulce….iar daca is in plan pachetele de primavara…clar amestecul chop-suey
curry leaves si schinduf
Definitely Chop Suey. Pentru cand vii acasa inghetat si o pui repede de un stir fry cu noodles de orez cu ulei de susan.
orezul Sushi Reis, pentru sushi evident, e foarte bun si gata foarte repede!
Pachețelele de primăvară sunt the closest thing to assian cooking de la mine de-acasă. Și am băgat în ele mulți noodleși și le-am dipped în două tipuri de sos – unul era wasabi și unul era de alune. Și Laura era fericită.
Red curry si lapte de cocos
lapte cocos, pt tom kha gai
wasabi & orez pt sushi
ah clar Wok Nudeln, poate Chop Suey si Sweet China – cu niste alte legume facute faine in wok ;) o minunatie
Sosul Chili Thai imi place foarte mult
Sosul de soia pentru orez cu morcov, ou si ceapa verde, sosul chilli dulce pentru pui/vita la wok si laptele de cocos pt curry (am vazut un documentar fascinant despre bucataria Indiana care mi-a trezit curiozitatea fata de curry – Rick Stein’s India)
Laptele de cocos, pentru supa de pui cu cocos. :)
Daca cineva se poate opri la un singur ingredient, respectul meu pentru autocontrol. Lapte de cocos + chillies + spice pt minunatele curry, sushi rice si sosuri pt. sticky rice cu legume la wok si lista continua pt. fiecare ingredient de acolo :))
Cu toate ca talentul in bucatarie este in proces de dezvoltare, in ultima perioada m-am imprietenit cu sosul de soia, pe care l-am pus chiar si in supa miso cu alege si ciuperci.
hmm, sushi rice ar fi a good start, sa-ncerc sa-mi fac singur sushi :)
Lapte de cocos pentru retete ca la televizor :)
Wok Sauce si noodles :x Imi place foarte mult puiul sichuan si cu noodles. Au un gust aparte
Chop Suey combinat cu orez si Thay ChilliSauce :)
Pui cu curry rosu si orez cu sos de soia
Prestez cate un curry de cel putin 2-3 ori pe luna, asa ca nu-mi pot lipsi laptele de cocos si Thai Red Curry. ;)
Chilli si taietei cu ou pentru un super stir fry de pui cu legume. Plus sos de soia si sos de peste.
Lapte de cocos si pasta de curry rosu pentru supa Tom yum :)
fara red curry & coconut milk viata e pustiu….magic ingredients for panang chicken curry, thai peanut sauce…si daca mai punem la socoteala si niste noodles o dam in peanut chicken noodles stir fry awesomeness
omg chinese food!!! As zice sos de soia in (aproape) orice – si lapte de cocos in curries (cum ar fi cel de linte pe care abia astept sa-l fac azi)
Laptele de cocos pentru cele mai bune briose cu ciocolata si smochine.
Imi place f mult sa pun lapte de cocos in orezul cu pui si sos de curry. Fara cocos nu are aceeasi consistenta si gust :)
cel mai des: orez basmatic Shan’shi Orez wok cu sosul de soia Shan\shi Sos Wok
japan teriyaki pentru chicken teriyaki .
o reteta pe care nu am facut-o de foarte multa vreme ( valoare sentimentala, burried now deep down) … dar pe care ar fi cazul sa o revizuiesc.
Wasabi – for crunchy chicken bites (but, really, I like all all of these goodies)
Legumele “Chop Suey” pentru o porţie zdravănă de tăiţei chinezeşti cu pui şi legume.
As folosi sosul chili pentru reteta asta
http://www.gabrielegalimberti.com/projects-2/delicatessen-with-love-2/
sushi reis pentru nişte rotocoale de sushi cu somon şi avocado; sau cu creveţi înotând prin chilisauce
Sosul Chili Thai!!! Salivez si tastez!
Sosul Chili Thai!!! Salivez si tastez! Atat pentru un pui delicios cat si vita la cuptor cu sos din asta dumnezeiesc!
Lapte de cocos pun in aproape orice (munteanca care traieste pentru ciorba intelege treaba cu chiftelele de la moldoveanca) si wasabi as pune in orice, dar ma limitez la chestii nedulci. Vorbesc serios, am facut un sendvis odata cu wasabi peste muschiuletul haiducesc :))
Laptele de cocos pentru pumpkin, chilli and coconut soup
As face niste sushi cu orezul si wasabi si cu toate ca e frig afara, o inghetata de cocos si capsuni cu laptele de cocos.
Foarte frumos giveaway-ul.
Sarbatori fericite!
Ioana
wok sauce pentru noodles cu pui si legume :D
Pasta de curry verde, pasta de curry rosu
Sosurile condimentate pentru multele feluri de curry… curcan, pui, legume…
Ador sa fac sushi&maki delicioase si am intotdeauna in casa ingredientele uscate de la Shan’shi… deja mi-e pofta
mancam cu placere orice din zona asiatica asa ce imi e greu sa ma limitez la un singur produs ci mai degraba pot sa fac un short list :) teryaki souce, soya sauce, nodlesi , wasabi & orez pt sushi, thay red curry si laptele de cocos ….
Pasta de curry rosu si chutney-ul de mango suna excelent pentru niste retete cu pui
Pe o vreme ca asta imi place sa fac taitei chinezesti cu pui si niciodata nu lipseste sosul de soia
Sosul de soia e primul. Nu e chinezesc daca nu e cu sos de soia :) Si daca il combini cu fish souce si/sau otet de orez si/sau sos de chilli si putin zahar obtii un sos care face multe mancaruri banale sa se apropie de o specialitate chinezeasca. Sigur, gatite in wok-ul potrivit :)
Reis Nudeln ( taieteii de orez) pentru atunci cand vii acasa, ti-e foame si trebuie ceva bun si gata repedeeee. Cu legume si la tigaie cu ei Si laptele de cocos pentru bucatarie fusion: pus in supele crema de dovleac sau conopida in locul smantanei dulci pentru o nota subtila si foarte buna.
pentru astia inca la inceputul drumului gastronomic (asa, ca mine), laptele de cocos e alegerea! suficient de comun&nepretentios, dar totusi exotic si incitant :D
Imediat as alege laptele de cocos , pe care l-am descoperit recent si am inlocuit laptele de vacuta al copilului meu cu acest lapte de cocos bun si sanatos :-) Il mancam cu cereale integrale si fructe de goji…iar eu imi fac un ..imi place sa-i zic terci :-) din :o cana de lapte de cocos, 2 lg de fulgi de ovaz, o banana, miez de nuca si voila ! Un mic dejun sanatos,delicios si cu-o energie cat pentru 2 mese :-D
Apoi , cred ca m-as baga la orez ,pentru ca tot de curand am descoperit orezul prajit cu ou si de atunci mananc in fiecare zi…sunt in pericol sa mi se lungeasca ochii, zau asa ! De Craciun cred ca mancare chinezeasca savurez :-) De celelalte condimente ce sa mai spun..nici nu le-am incercat, dar sunt convinsa ca sunt toate numai bunataturi! Multumesc !
http://ro.shan-shi.com/coconut-milk/ pentru curry :) si sosul de soia pentru sushi
iubesc sosul de soia si orezul yasmine,as dori sa experimentez mai multe retete asiatice dar dupa ce le incerci tu si poate imi spui si mie!!!!! :)
Chip Sue și noddles pentru un wow de zile mari
Thai RedCurry pentru preparatele din orez, arata mai “Craciunesc”
Taiteii pe primul loc, bambusul si orezul (chiar cu lapte de cocos).Sper sa ne incanti cu cateva retete pe viitor!
Sushi Reis pentru rulourile mele preferate de sushi cu ton pe care, uneori, le consum si cu wasabi :)
Imi place foarte mult pasta de curry de la ShanShi. Este minunata atunci cand fac pui cu curry, dar totul se completeaza cu laptele lor de cocos si chilli-ul(am incercat toate produsele lor si pot spune ca sunt cele mai bune)!
Lapte de cocos pentru curry si de incercat intr-o supa crema de dovleac.
De asemenea si orezul lor combinat cu lapte de cocos.
Mihai
hello! vad acolo un sos de soia oare? Stiu ca e un ingredient banal dar mereu imi aminteste placut de prima reteta cu specific asiatic gatita in viata mea: un orez cu pui, chimen si sos de soia, yamy yamy
Sosul de soia pentru orez prajit cu ou si ceapa verde.
Tăiţeii de orez i-aş împrieteni cu puţin ghimbir şi usturoi, legume chinezeşti, puţin piept de pui şi la final cu un ou. Mie şi soţului ne place la nebunie rezultatul , foarte gustos !!!
Shan’shi chili la majoritatea fripturilor. Merge perfect!
Eu folosesc laptele de cocos la cheesecake ca sa fie crema mai fina :D
Ador Mango Chutney. L-as combina cu niste orez sa iasa un preparat chinezesc delicios.
Eu am pofta de Orez Sushi pentru Sushi, of course :)
Thai red curry si laptele de cocos pentru o supa thai cu creveti.
Sosul de soia si laptele de cocos ptr pui cu curry si vita cu legume chinezesti!
Sosul de soia pentru supa de pui cu taieti si ciuperci.
Soia, by all means. Pentru un pui marinat cu usturoi si ghimbir :) plus tăieței
Wasaaaabi! cum in ce reteta, ca eu il scap in toate?!?
Laptele de cocos si niste taietei de orez.
M-ar tenta un lapte de cocos cu care as face un brownie-bottom coconut chocolate cream cake :)
Aş alege Mango Chutney-ul pe care l-aş combina cu o porţie de somon în crustă de alune de pădure
Mooor dupa pastele de orez in orice combinatie si imi cam face cu ochiul reteta propusa de ei…
Wasabi , pasta de curry, chili. Pui cu curry si legume.
Wasabi , pasta de curry de la Shan’shi , chili. Pui cu curry si legume.
Amestec Legume Asiatice “Chop Suey” cu piept de pui si Paste de Orez Vermicelli.
Laptele de cocos pentru o supa Tom kha gai delicioasa!
Prefer mugurii de bambus pentru bambus cu vita.
sosul chilli dulce pentru mini frigarui din piept de pui/curcan cu ananas si taietii subtiri din orez cu care m-as aventura la o reteta de pad thai
Pe toate te rog! :) chilli pt vita picantă, bambus pentru pui cu legume, lapte de cocos pentru un curry delicios!!! Vreau! :)
Supele picante sunt preferatele mele. Acest produs s-ar potrivi excelent intr-o seara lipsita de timp si inspiratie pentru pregatit cina: http://ro.shan-shi.com/thai-soup-400-g.html.
Laptele de cocos pentru o ciocolata caaalda !
Reisnudeln pentru ca I love noodles !
Vreau sa fac un curry bun si condimentele de la ei ar fi minunate :)
As folosi Sosul din soia Wok pentru o reteta de orez chinezesc pe care il prepar cu praz, ciuperci, mazare si ou. Legumele le calesc in putin ulei de masline, le condoimentez, adaug apoi orezul si apa cat sa depaseasca cu doua degete intreaga compozitie, iar cand e aproape gata adaug sosul de soia si un ou batut !
Lapte de cocos si pasta de curry rosu pentru supa Tom
Avand in vedere ca iubesc sushi.. aleg sosul de soia.
Laptele de cocos si fulgii de chili pt o supa Tom Ka de lins buzele
Bambus.. as mai adauga radacina de telina si morcov, plus vita si sos de soia.. Bambusul si telina sunt piesele de rezistenta .:3
Vita in sos teriyaki cu orez basmati…..si as folosi Japan Teriyaki de la Shan shi
Mugurii de bambus de la ei sunt de foarte buna calitate.
As folosi orezul si sosul pentru sushi, laptele de cocos pentru green curry, red curry sau tikka masala. Legumele chop suey le-as amesteca cu pastele pentru wok si cu un pic de mango chutney.
As alege pasta de curry verde si cea de curry rosu pentru ca imi place sa le adaug cam in orice mancaruri: de la ciorbe, chiftele marinate (da, guily as charged si eu sunt moldoveanca), friptura si peste blatul de pizza ;)
Red curry si lapte de cocos
Orezul pentru fried rice.
Wok sauce, coconut milk, soy sauce sunt top 3 cele mai folosite la mine in bucatarie. Ain’t no sunshine in my wok when they’re gone.
Thai ChiliSauce si Wok Noodles :)
Lapte de cocos si mango chutney. :)
Preferatele mele sunt laptele de cocos si orezul. Poti incropi usor un orez cu lapte de cocos DE-LI-CIOS.
Sosul de soia si cel de chilli pentru un pui in stil chinezesc, cu ardei gras in toate culorile, bambus, ceapa si ciuperci.
sushi rice, wasabi, sos de soia (si restul kitului :)) pentru sushi rolls, bambus, wok nudeln cu legume si muguri fasole mung pt pad thai
Laptele de cocos si pasta de curry rosu, pe care le-as amesteca impreuna cu ghimbir si usturoi si le-as servi drept sos pentru un somon la cuptor
Laptele de cocos il folosesc tot timpul. Si la deserturi, dar de cele mai multe ori la supe de inspiratie asiatica. Toamna asta am facut-o de 3-4 ori pe cea de mai jos cu rezultate minunate.
http://thaifood.about.com/od/thaisnacks/r/pumpkinsweetpotatosoup.htm
Sosul de soia pentru un orez picant. Imi plac mancarurile cat mai simple
As alege orezul pentru sushi sau fried rice.
Eu ma distrez mereu cu wasabiul si thai chili sauce. Sa fie picant!
Laptele de cocos. L-as pune in ..aproape orice! :)
Laptele de cocos…..am ajuns sa fiu dependednta de el: inghetata cu banane si lapte de cocos, cafea cu lapte de cocos, varza cu lapte de cocos, quinoa cu lapte de cocos….in nenumarate retele si combinatii. Si mugurii de bambus un touch de finial la orice wok de legume:)
noodles-ii pentru ca pitica mea a facut o pasiune pentru toate combinatiile de legume, carne si noodles. si mi-ar placea sa ii pun si bambus in “tocanitele” pe care le fac eu :)
http://ro.shan-shi.com/rice-noodles-250-g.html
Eu as folosi laptele de cocos pt o prajitura cu cocos si crema de vanilie, iar taiteii de orez Shan’shi ii am mereu in casa, ii amestec cu diverse legume in wok pentru o cina rapida.
As merge pe noodles si lapte de cocos. Noodels pentru ca imi place foarte multe chow mein noodles si laptele de cocos pentru ca imi place tare mult o prajiturica care o fac cu lapte de cocos, fulgi de cocos si ananas Combinatia perfecta. Yummy-liciuos!!! :)
Red curry si noodles
Sos de soia si orez ptr o mancare de pui!
Laptele de cocos pentru supa!
Orez pentru sushi:)
Mango chutney si as pregati jambon crocant !
lapte de cocos pentru un curry cremos si picaaaant sau sos de soia pentru un stir-fry cu carnita si legume crocante
Iubitul meu foloseste sosul Sweet China cand face pui dulce -acrisor cu legume. Si doar cu acest sos ii iese reteta delicioasa, asa ca asta e preferatul meu :D
Sushi rice….si provocarea de a face sushi by myself :)
Eu votez oricand pentru noodles si sosuuuuuri <3
Mancarea chinezeasca pe care o prepar este cu bucatele de piept de pui, varza china, morcovi, ardei si ceapa. La acestea mai adaug urmatoarele infgrediente asiatice: paste de orez vermicelli, sos de soia, sos chili thai si un strop de otet de orez.
As alege sosul Teriyaki pentru o portie de somon cu noodles. Deja salivez….
Wok Nudeln+Chop Suey= LOVE. Stiu ce mananc diseara
Sosul de soia pentru fried rice si pentru pad thai, preparat evident cu taiteii de orez Shan Shi :D
Pui cu urechi de lemn, curry thailandez, pui prajit cu soia si cate altele. Uite aici si mai multe idei http://cartederetete.ro/category/asia/
Lapte de cocos – o supita de taietei cu somon si creveti, iaaaaamii :)
Sushi Reis si Thai chillisauce sunt ingrediente de nelipsit intr-o mancare asiatica pentru mine!
lapte de cocos
Laptele de cocos
Pastele de orez. Fie ca sunt gatite in wok, fie ca le adaug in supa, fara ele lumea mea ar fi mai … seaca :)
noodles-ii pentru ca pitica mea a facut o pasiune pentru toate combinatiile de legume, carne si noodles. si mi-ar placea sa ii pun si bambus in “tocanitele” pe care le fac eu :)
http://ro.shan-shi.com/rice-noodles-250-g.html
Sos de soia for all! E fix the secret touch intr-o reteta thailandeza pe care am descoperit-o de ceva timp, dar care e dementiala: Aripi de pui umplute.
Nudels (Paste de Orez Vermicelli) cu pui, legume si sos wok
Orezul de sushi – sushi cu castravete si avocado <3
As folosi laptele de cocos ca sa prepar o supa tailandeza, arata tare bine!
Pui thailandez cu pasta de curry rosie