The Always Connected Wanderluster (II)
PACKING FOR A FESTIVAL
- Chanel moisturizer / Columbian porte-bonheur / inel Maison Margiela / ie Singular / Ray-Ban Aviator sunnies / Hunter boots / laptop 2 in 1 ASUS Transformer Book T300 CHI / ruj Dior / Muji passport notebook & black gel ink pens / cercelul de la Ana / parfum Tom Ford – Grey Vetiver / golden trinket / my travel champagne glass
Stii ca ai nevoie de tehnologie in viata ta atunci cand, in vacanta fiind (cum e cazul meu acum) pentru a rezolva probleme *urgente* (si aici fiecare e liber sa-si imagineze orice) ai nevoie de un un telefon destept, o baterie de rezerva, un digipass, un laptop super-portabil, o boxa wireless, casti (noise cancelling, desigur), dslr-ul, GoPro-ul, un mobile hotspot – in general o gramada de chestii cu Intel Inside (plus vreun geamantan de incarcatoare, dar nu vorbim despre clutter-ul asta acum).
[mai multe despre jonglarile pe care le fac cu tehnologia va povestesc imediat ce aterizez – tocmai mi-am auzit numele strigat in aeroportul din Bruxelles. oops!]
Later update:
Intel Romania m-a desemnat The Always Connected Wanderluster, in campania lor Countless Ways of Working. Si cum articolul asta a fost scris o optime in Leuven, o alta in Ostende, un sfert in aeroportul din Bruxelles si restul de jumatate in avion, jongland cu jucariile pe care le-am insirat mai sus, I think my new nickname is pretty spot on. Also, tot cei de la Intel m-au luat la intrebari cu privire la relatia mea cu tehnologia. Dupa cum urmeaza.
Ce inseamna business-ul in care activezi? Cu ce te ocupi?
In general, numai cu ce-mi place. Conduc o revista de gastronomie si ma joc pe un blog de food, travel & lifestyle. Asta inseamna – pe foarte scurt – ca mananc (prea mult) si calatoresc (niciodata suficient). Mai inseamna si ca sunt implicata in foarte multe proiecte, prinsa tot timpul intre intalniri, sedinte foto, restaurante, testari de retete si meniuri, road trip-uri si aeroporturi.
Cat de importanta e tehnologia pentru tine?
Indispensabila, dat fiind ca mare parte din munca mea se intampla (si) din spatele unui laptop.
Cate ore stai in fata PC-ului pe zi? Mai precis, cate ore stai conectat.
Oriunde intre 5 si 15 ore – zilele mele nu seamana intre ele. Insa conectata sunt tot timpul, asa ca urmatoarea vacanta imi doresc sa fie una de detox – fara telefon si fara laptop (si fara carbohidrati, dar asta ma indoiesc ca e realizabil). Sa vedem ce-o sa iasa.
Momentul critic technology-less?
Imi aduc aminte cum, acum 10 ani, cand eram reporter, incercam sa-mi trimit stirile de pe teren in redactie folosind un telefon mobil drept modem. Dura o vesnicie, conexiunea era proasta, si eu riscam sa intarzii cu materialele nepermis de mult pentru o agentie de stiri. S-a mai intamplat, de asmenea, si sa imi crape un hard disk pe care aveam adunata toata munca mea de pe o perioada de 5 ani. Din fericire, tot tehnologia m-a salvat si am reusit sa recuperez datele.
Au fost si momente in care tehnologia te-a salvat? De exemplu, ai avut nevoie de o informatie intr-un moment important si te-a ajutat tehnologia?
Am gasit service-uri auto in the middle of nowhere atunci cand masina mi se stricase in mijlocul drumului, am facut rezervare la hotel in miez de noapte atunci cand nu aveam cazare si nici nu stiam unde sa merg, am descoperit adrese de restaurante fabuloase atunci cand nu aveam o harta – exemple sunt multe. Imi mai amintesc si cum, in urma cu niste ani, am reusit sa nu pierd un avion Zurich-Bucuresti pentru ca m-a salvat un boarding pass pe care am reusit sa-l descarc pe telefon, pe vremea cand e-ticket-urile nu erau norma.
Care e atuul tau in relatie cu tehnologia?
Nu e un atu, cat un noroc si un context fericit – tehnologia a devenit atat de intuitiva incat mi-e mult mai usor sa ma folosesc de ea. Gadgeturile sunt ultraportabile, aplicatiile sunt usor de folosit, totul se sincronizeaza in cloud, iau eu imi pot lua munca cu mine oriunde am nevoie.
Care e cel mai inedit loc in care ai folosit laptopul?
Probabil ca mi-ar fi mai usor sa gasesc un loc unde nu l-am folosit. Am lucrat din masina, tren, avion, l-am tinut in brate in camp la festivaluri, in holuri de hotel, in backstage la concerte, in bucatariile restaurantelor, in cluburi, in benzinarii, in aeroporturi, pe plajele din Vadu si pana-n Vama. In general oriunde m-a prins vreun deadline.
Cum iti securizezi laptopul – daca e cazul?
Cu o parola tampita.
Ce parere ai de conceptul 2 in 1? Laptop cu ecran tactil, care se transforma usor in tableta?
Minunat de eficient. Cu toate ca – as I type – car dupa mine un rucsac plin cu gadgeturi, clutter-ul tehnologic (si, in general, de orice fel) ma scoate din minti. Asa ca intotdeauna caut solutii ergonomice si time saving, care sa imi simplifice munca si – cu riscul de a suna prea dramatica – existenta.
- Noile dispozitive 2 in 1 de la Intel sunt laptop cand ai nevoie sa editezi, sa produci rapoarte, sa scrii prezentari sau pur si simplu sa faci browsing pe net. Fiind convertibile, se transforma usor in tableta, asa ca oricand poti sa rezolvi task-urile on-the-go.
- Au ecran tactil, asa ca esti mai eficient pentru ca poti sa lucrezi direct si pe ecran.
- Bateria are o durata mare de viata – poti avea o zi intreaga fara sa-ti incarci laptopul. Ai un business care te solicita 12 ore pe zi? Poti conta pe laptopul 2 in 1, care va lucra in favoarea ta, fara sa fie nevoie sa il incarci, pentru ca noile modele de business sunt no wires.
- Laptopurile 2 in 1 Intel au securitate sporita la nivel hardware, direct pe procesor
I’m in the market for a new laptop si o reclamele imense Intel chiar au reusit sa imi atraga atentia. Inca sunt sceptica in legatura cu sistemul de prindere, mai exact cam cat ar putea dura pana il fac praf :)
[…] Puteți citi mai multe aici. […]
[…] Puteți citi mai multe aici. […]