Cartofi dulci umpluti cu ton

20 Dec 2015, Cristina Mazilu

Incepand undeva prin liceu si continuand in facultate, ba chiar si mult timp dupa, abordarea mea fata de tonul in conserva era una singura: ton + ceapa + boabe de porumb. Suna cunoscut si plictisitor? Pentru ca este. Dar in weekendul trecut am reusit sa ies din rutina cu o reteta fresh, spicy si super-simplu de pregatit din BBC Good Food.

Cartofi-dulci-umpluti

INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 3 cartofi dulci, mici, spalati si taiati pe jumatate
    • 2 conserve de ton Rio Mare in ulei de masline*
    • 1 ceapa rosie, taiate felii subtiri
    • 1 ardei iute rosu, taiat felii subtiri
    • frunzele de la o mana de coriandru proaspat
    • 1 borcan mic de iaurt grecesc
    • zeama de la 1 lime
    • 1 lingura ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

Incinge cuptorul la 200°C. Pune cartofii pe o tava, inteapa-i de cateva ori cu furculita pe suprafata taiata si unge-i cu ulei de masline. Da-i apoi la cuptor aproximativ 25 de minute, pana ce sunt copti. Scoate tava si, tot cu ajutorul furculitei, paseaza putin, cat sa le zdrobesti miezul.

cartofi-dulci-umpluti-cu-ton-2

Asaza apoi cartofii pe un platou, umple-i cu ton, adauga peste fiecaruia cate o lingura de iaurt, presara feliile de ceapa si de ardei iute, cateva frunze de coriandru proaspat si stoarce jumatatile de lime deasupra. Nu uita de putina sare si piper proaspat rasnit.

cartofi dulci umpluti cu ton-6

__________

* – poti incerca si varianta preparata cu tonul Rio Mare in suc natural, care are mai putin de 1% grasime. schimba si iaurtul cu unul degresat si obtii un fel de mancare super light & healthy

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Minunat, trebuie sa incerc si eu!

  2. radu says:

    N-am mai mancat pana acum cartofi dulci … nu stiam cu ce sa ii asimilez/combin. DAR aceasta reteta mi-a facut cu ochiul din prima si nu m-am inselat.
    Felicitari pentru combinatia aleasa !
    Fiecare ingredient se completeaza prefect cu restul.

  3. […] din categoria ce gatim asta am facut pentru cina. […]

  4. habarnistul says:

    Salutare,
    Zeama de lime din reteta (ta) o folosim ca sa miroasa frumos in bucatarie?

Raspunde la Andreea Sirba
Follow on Instagram