Cod cu cartofi, chorizo si rosii cherry

13 Jan 2016, Cristina Mazilu

Weekendul trecut am vrut sa sar peste brunch-ul care incepe sambata dimineata si se termina undeva duminica seara, pentru ca aveam foarte mult de lucrat, si cumva aveam impresia ca asta o sa se intample mai cu spor daca nu plec sa fac asta intr-o carciuma care serveste mimosas pe post de mic dejun.

Asa ca, autosechestrata in casa, chiar daca in loc sa termin tot ce aveam de facut mai degraba terminat niste sezoane din *insert aici whatever seriale tampite va trec prin cap, chances are sa ma uit la ele*, am mai facut ceva. Am reusit sa gatesc a proper meal, cu cateva chestii pe care le aveam la indemana, plus niste peste pe care-l aveam in congelator (si care a scapat nedevorat pe timpul marii foamete de sarbatori aka coma in care am zacut intre 24 si 4 ianuarie. In acest timp, singurele momente in care m-am ridicat de pe canapea au fost cele in care nu mai aveam nimic de mancare la indemana within arms length). De la sine inteles ca la inceput de an bucataria mea arata ca si cum fusese vizitata de un nor de lacuste.cod cu cartofi si chorizo
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 2 fileuri de cod Edenia (specia Gadus Morhua, de captura, if anybody asks)
    • 50g chorizo
    • 400g cartofi mici, pentru salata
    • 1 legatura de patrunjel
    • 1 mana de rosii cherry
    • 1 lingura de ulei de masline, plus extra pentru finisat
    • 4-5 linguri de vin alb
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Dezgheata fileurile de peste in frigider, peste noapte.

Taie chorizo in felii subtiri, iar cartofii in rondele.

cod cu cartofi si chorizo-3

Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una de fonta) si adauga feliile de chorizo. Lasa-le sa se prajeasca timp de 1 minut, pana ce incep sa elibereze din uleiuri. Adauga cartofii, sare si piper, si lasa-i sa se prajeasca timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.cod cu cartofi si chorizo-4

Adauga 3 linguri de vin alb, acopera tigaia cu un capac si lasa cartofii sa se inabuse timp de 10-15 minute, amestecand la jumatatea timpului.

Cand acestia sunt aproape gata, adauga in tigaie rosiile cherry, jumatate din patrunjelul tocat, amesteca putin, apoi asaza fileurile de peste deasupra. Stropeste cu restul de vin, pune din nou capacul si lasa sa se gateasca timp de 5 minute, pana ce pestele e patruns.

cod cu cartofi si chorizo-5

Transfera continutul tigaii pe doua farfurii, presara restul de patrunjel si putin ulei de masline.

//

Pentru alte idei de retete misto, creative si, usor de pragatit si rapide, check this out.

Cu produsele Edenia poti prepara acasa multe feluri super-rapide, gustoase si, in primul rand sanatoase. Legumele sunt congelate rapid, la cateva ore dupa recoltare, pentru a li se pastra cat mai multi din nutrienti, iar pestele este congelat in ziua in care a fost capturat.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Îmi place tigaia ta. Merge și codul. All likeys!

  2. Teodora says:

    Astazi aveam si eu un plan loaded cu fapte marete, care s-a concretizat in multe episoade de Ray Donovan si unul din The Good Wife :)) glad I’m not the only one doing this

Raspunde la Teodora
Follow on Instagram