Cheesecake cu înghețată
Cand vine vorba de ingrediente de sezon, sunt in prima line a celor care se bucura de ele. Dar atunci cand discutam de placeri dulci, chiar nu cred ca anotimpul e important. La fel cum la final de toamna astept sa ma bucur de plajele pustii si fara picior de turist, la fel de tare imi place si inghetata in extrasezon.
Si ca sa n-o mananc direct din cutie (cu cea mai mare lingura pe care o gasesc – it’s been known to happen), am deghizat-o intr-un desert pe care l-am impartit cu prietenii intr-o seara galagioasa la studio.
INGREDIENTE
30 de minute, plus timpul de inghetare, 8-14 portii
- 150g biscuiti digestivi
- 200g crema de branza
- 500g (1 cutie de inghetata) Carte d’Or Triple Chocolate
- 100g unt topit
- 80g alune de padure
- 70g ciocolata neagra de peste 50% cacao
- 100ml smantana pentru frisca
Incinge cuptorul la 180°C.
Zdrobeste biscuitii intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor, apoi pune firmiturile intr-un castron. Topeste untul, toarna-l peste biscuiti si mixeaza bine, pana ce obtii un amestec asemanator nisipului umed.
Ia o forma de tort cu fundul detasabil de aproximativ 25 de cm diametru si adauga compozitia de biscuiti si unt. Netezeste stratul de biscuiti pe baza formei, apoi da tava in la copt pentru aproximativ 15-20 de minute.
Cand blatul a recapatat amestecul unui biscuit crocant, scoate tava din cuptor si las-o deoparte pana cand se raceste.
Intr-un bol incapator, amesteca 250g de inghetata Chocolate Brownie cu 100g crema de branza. Mixeaza pana cand se formeaza o crema omogena.
Intr-un bol separat, combina cutia de inghetata Triple Chocolate cu restul de branza si mixeaza.
Toarna peste blatul de biscuiti primul strat de crema cu inghetata (Chocolate Brownie) si uniformizeaza folosind o spatula. Pune apoi si urmatoarea crema de ingheata si netezeste suprafata. Da cheesecake-ul la congelator cat pregatesti toppingul.
Intr-o craticioara, adauga ciocolata rupta in bucati si toarna deasupra smantana pentru frisca. Amesteca pe foc mic, pana cand toata ciocolata s-a topit si incepe sa aiba consistenta unui sos. Lasa deoparte pana se raceste putin si toaca grosier alunele de padure.
Scoate prajitura din congelator si toarna deasupra sosul de ciocolata, apoi decoreaza cu alunele tocate.
Poti pastra tortul la congelator pana cand vrei sa-l servesti. Ca sa-l portionezi, scoate inelul care inconjoara tortul si ridica tortul cu grija de pe baza formei. Desigur – daca ti se pare mai simplu, poti folosi o lingura (scooper) de inghetata.
Ceea ce ma aduce la urmatorul subiect de de astazi, giveaway-ul – am trei seturi de cum e cel de mai jos, care cuprinde lingura de inghetata in cauza, trei cupe pentru servire si o carte cu retete de deserturi ce pot fi pregatite cu inghetata Carte d’Or.
Ca sa primiti unul dintre cele trei seturi, lasati mai jos un comentariu in care imi spuneti ce alte retete ati prepara cu inghetata Carte d’Or (ocazie cu care imi mai dati si mie niste idei pentru ce urmeaza sa mai gatesc ;-)
Astept mesajele voastre pana pe 25 noiembrie la ora 23:59. Ca de obicei, cei care vor primi giveaway-ul vor fi alesi random si anuntati a doua zi.
Update: Castigatorii giveaway-ului sunt …
Cheesecake cu inghetata!? Where do I sign in? :)
Eu inca am o gramada de menta prin ghivece, asa ca as merge tot pe varianta de cheesecake cu inghetata, dar unul Mojito, cu frunze de menta, inghetata de vanilie si niste (mult) lime!
As lua o forma de tort pe care sa o tapetez cu piscoturi.Apoi as alege trei sortimente diferite de inghetata Carte D’or: de ciocolata, de praline si de cafea. As face un tort imbracat in piscoturi cu trei sortimente diferite de inghetata. Sau as pute aface si o o tarta cu inghetata de praline iar pe deasupra sa pun cirese confiate sau alte fructe si fulgi de migdale.
lemon pie cu lemon curd
daaaa, chiar urma sa fac o tarta umpluta cu inghetata de lamaie! :D
Pentru mine, combinatia ideala este tortul de ciocolata si inghetata Carte D’or, iar dessupra poate niste cirese confiate.
Hey :)
Eu as vrea sa incerc odata un fel de hot brownie scufundata in inghetata, cam cum era desertul de la Burger King.
Hot brownie cu inghetata de vanilie (sau cioco+cirese, pentru extra kick) ori alternativa hot blondie (which is basically a muffin :D ) cu sortimentul de inghetata Brownie, ha! :D
Gogosi calde pufoase cu inghetata la mijloc. Arata ca niste scoici…am mancat ceva similar in Sicilia…
As savura inghetata impreuna cu o tarta cu mere!
Mi-am adus aminte ca am in congelator o cutie de inghetata pe care vreau sa o combin cu niste clatite cu banane, crema de ciocolata si nuca…stiu ca e o reteta simpla dar la asta poftesc eu de ceva vreme.
Eu as alege papanasi cu inghetata, un deliciu.
Brownie fierbinte pe care se prelinge încet o cupă de înghețată!Sexy dessert:)
Cum sunt inebunita dupa tot ce are ciocolata as combina inghetata cu lava cake sau cu o brownie super cicolatoasa .
As face un bat cu ciocoata neagra copt intr o forma de tarta, pe care l as rasturnat si l as umple cu inghetata de cafea apoi l as glazura cu ciocolata alba.
Eu as pune inghetata in cupe, as lasa-o la temperatura camerei vreo 5 minute si as savura-o :)
briose calde cu inghetata. am mancat acum cativa ani in italia, si inca salivez :D
Eu as combina inghetata de vanilie cu niste lapte de cocos sau de migdale, cu niste biscuiti Oreo sfaramati si muuult caramel sarat si as face un milkshake. Sau, tot cu inghetata Carte d’Or de vanilie, as face o ‘ice cream pie’ cu blat de biscuiti Oreo si cookie dough balls amestecate in umplutura de inghetata. Delicios
As face o bula de ciocolata neagra umpluta cu inghetata de menta si decorata cu aschii de menta dulci….sau as pregati o “surpriza” rece (din inghetata de lamaie) pe pat de biscuiti digestivi ascunsa sub o mantie de bezea crocanta decorata cu alune de padure sau fistic. Miam!
Tort de bezea cu inghetata si sos de fructe. Divin :)
As face un crumble de pere cu inghetata! se poate ???