Salata de conopida coapta cu turmeric, avocado, rodie si fistic

02 Feb 2017, Cristina Mazilu

Pe o vreme ca asta, nu e de mirare ca mi-a luat o luna sa-mi reintru in ritm. Dar am zis sa nu treaca luna si sa raman nemancata (haha, as if!), asa ca dupa ce-am aruncat un ochi pe fereastra de pe care vad un mix de alb, negru si mai ales gri (zici ca am deschis dressingul meu), m-am motivat cu o salata de conopida coapta in care am inghesuit toate culorile care mi-au picat in mana, multe gusturi, texturi, si mai ales arome proaspete.

Si pentru ca reteta asta e on the light & healthy side, nu mi-am facut (prea mari) procese de constiinta dupa ce-am dat gata o tava. Pentru ca se mai intampla, am lipsa de serotonina in organism (si de nisip sub talpi, for that matter).

INGREDIENTE

25 de minute, 4-6 portii

    • 1 conopida medie
    • 1-2 avocado copt
    • semintele de la o rodie
    • 1 legatura coriandru
    • 40g fistic
    • 2 linguri de ulei Floriol Vitality (mix de ulei de rapita si floarea-soarelui, cu continut
      natural de Omega 3 si Omega 6)
    • 1 lingurita turmeric
    • 2 lingurite piper proaspat rasnit
    • 1 lingurita fulgi de ardei iute
    • 1 lingurita de sare

Incinge cuptorul la 200°C.

Taie conopida in florete si pune-le apoi intr-o tava de cuptor.

Toarna 2 linguri de ulei Floriol Vitality peste conopida, apoi presara in tava mirodeniile (sarea, piperul, turmericul si fulgii de ardeiul iute).

Amesteca bine cu o lingura, pana cand toate bucatile de conopida sunt acoperite de turmeric si ulei.

Da tava la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand conopida e coapta si rumenaa pe alocuri, amestecand la jumatatea timpului.

Cat timp conopida se coace, pregateste restul de ingredient – curata samburii rodiei, alege frunzele de coriandru (le poti toca sau rupe grosier), si toaca fisticul.

Avocado se curata si se taie in cuburi (cea mai simpla metoda o gasesti aici).

Dupa ce conopida a devenit aurie si crocanta, scoate tava din cuptor.

Pe o farfurie intinsa, asaza in straturi ingredientele, incepand cu conopida si continuand cu avocado, rodie, coriandru, iar la final – fisticul tocat grosier.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Florina says:

    Aaa, delicioasa! Iar pozele astea ma fac sa ies din casa sa caut conopida!

  2. andreea says:

    Multuuuumesc! Am mai invatat o reteta cu conopida de la tine-cea cu naut si migdale. Si asta imi va placea la fel de mult.

  3. Andreea says:

    Dressing?? Unde-i dressingul ?!

  4. Cristina Mazilu says:

    nu am mai folosit. conopida a fost coapta cu ulei, avocado e uleios, rodia avea ceva aciditate – asa ca nu mi s-a parut ca ar mai fi nevoie. dar daca vrei, adauga extra ulei si zeama de lamaie :-)

Raspunde la Andreea
Follow on Instagram