Biscuiți cu unt, cacao și mirodenii de iarnă

13 Dec 2017, Cristina Mazilu

Saptamanile astea, in bucataria de teste de la Mazilique Studio am continuat seria de cadouri handmade (comestibile, ca fulare nu m-am apucat sa impletesc inca :)).

Asa ca, in spiritul Craciunului pe care abia-l astept sa vina (pentru ca asta inseamna ca o sa dorm de pe 24-25 decembrie si pana pe 3-4 ianuarie, cel mai probabil!), am pregatit inca o transa de biscuiti numai buni de impachetat si dat cadou. Ceea ce va doresc si voua (fie sa primiti, fie sa oferiti – e misto either way)

 

INGREDIENTE

15-20 de minute, intre 60-70 de biscuiti (in functie de marimea in care ii tai)

    • 250g faina
    • 70g cacao
    • 200g unt rece
    • ½ lingurita nucsoara Kamis
    • 1 si ½ lingurita ghimbir Kamis
    • 1 lingurita mix de condimente pentru cafea si prajituri Kamis
    • 3 galbenusuri
    • 125g zahar
    • cateva lingurite de fulgi din zahar, pentru decor

Incinge cuptorul la 200°C.

In bolul unui robot de bucatarie pune faina, cacaoa, mirodeniile si amesteca.

Adauga untul si mixeaza bine pana cand obtii o compozitia asemanatoare unor firimituri.

Apoi pune in bol galbenusurile si zaharul.

Amesteca din nou pana cand aluatul se formeaza.

Pe o planseta, intinde aluatul cu un sucitor si taie biscuitii cu ajutorul unei forme (eu am folosit o stea). Intinde-i pe un platou si da-i la frigider timp de 30 de minute (astfel isi vor pastra mai bine forma la cuptor).

Pregateste o tava cu hartie de copt, asaza biscuitii (lasa putina distanta intre ei) si decoreaza-i cu fulgii de zahar.


 

Da biscuitii la cuptor timp de 10 minute, apoi lasa-i la racit inainte sa ii transferi pe un platou sau intr-o cutie.

Daca ii pastrezi intr-o cutie sau un borcan inchis ermetic, vor rezista bine timp de o saptamana, asa ca poti sa te apuci cat de curand de pregatit cadourile pentru Craciun.
 


 

Daca vrei sa folosesti biscuitii ca decoratiuni in bradul de Craciun, inainte de a-i da la copt, fa-le cate o gaura folosind un pai de suc. Cand s-au racit si s-au mai intarit, poti sa treci o sforicica sau un fir de guta prin acestia si sa-i atarni.

 

 

Daca vrei sa-i servesti impreuna cu lapte sau cafea, poti sa-i folosesti ca decoratiune pentru pahar sau cana – pentru asta, inainte de a coace biscuitii, decupeaza o bucata astfel incat sa-i poti prinde apoi pe marginea paharului.

 

 

//

Si daca v-a placut reteta asta dulce si condimentata, aruncati un ochi pe pagina de Facebook Kamis – Viata cu Gust, unde va asteapta un concurs spicy, incepand cu 15 decembrie ;-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Mihai says:

    Fulgii din zahar de unde ar putea fi procurati?

  2. Ionela says:

    Aceeasi intrebare, legata de fulgii din zahar.

  3. Mihai says:

    Multam. S-a gasit in Carrefour … plic de 30 grame de la Dr. Oetker.

  4. Elena says:

    O singura intrebare legata de fulgii de zahar. Daca biscuitii sunt pusi la cuptor timp de 10 minute, nu se vor topi fulgii de zahar ?

    Multumesc :)

  5. Elena says:

    De abia astept sa ii fac, multumesc :-)

Raspunde la Elena
Follow on Instagram