Biscuiți cu unt, cacao și mirodenii de iarnă
Saptamanile astea, in bucataria de teste de la Mazilique Studio am continuat seria de cadouri handmade (comestibile, ca fulare nu m-am apucat sa impletesc inca :)).
Asa ca, in spiritul Craciunului pe care abia-l astept sa vina (pentru ca asta inseamna ca o sa dorm de pe 24-25 decembrie si pana pe 3-4 ianuarie, cel mai probabil!), am pregatit inca o transa de biscuiti numai buni de impachetat si dat cadou. Ceea ce va doresc si voua (fie sa primiti, fie sa oferiti – e misto either way)
INGREDIENTE
15-20 de minute, intre 60-70 de biscuiti (in functie de marimea in care ii tai)
-
- 250g faina
- 70g cacao
- 200g unt rece
- ½ lingurita nucsoara Kamis
- 1 si ½ lingurita ghimbir Kamis
- 1 lingurita mix de condimente pentru cafea si prajituri Kamis
- 3 galbenusuri
- 125g zahar
- cateva lingurite de fulgi din zahar, pentru decor
Incinge cuptorul la 200°C.
In bolul unui robot de bucatarie pune faina, cacaoa, mirodeniile si amesteca.
Adauga untul si mixeaza bine pana cand obtii o compozitia asemanatoare unor firimituri.
Apoi pune in bol galbenusurile si zaharul.
Amesteca din nou pana cand aluatul se formeaza.
Pe o planseta, intinde aluatul cu un sucitor si taie biscuitii cu ajutorul unei forme (eu am folosit o stea). Intinde-i pe un platou si da-i la frigider timp de 30 de minute (astfel isi vor pastra mai bine forma la cuptor).
Pregateste o tava cu hartie de copt, asaza biscuitii (lasa putina distanta intre ei) si decoreaza-i cu fulgii de zahar.
Da biscuitii la cuptor timp de 10 minute, apoi lasa-i la racit inainte sa ii transferi pe un platou sau intr-o cutie.
Daca ii pastrezi intr-o cutie sau un borcan inchis ermetic, vor rezista bine timp de o saptamana, asa ca poti sa te apuci cat de curand de pregatit cadourile pentru Craciun.
Daca vrei sa folosesti biscuitii ca decoratiuni in bradul de Craciun, inainte de a-i da la copt, fa-le cate o gaura folosind un pai de suc. Cand s-au racit si s-au mai intarit, poti sa treci o sforicica sau un fir de guta prin acestia si sa-i atarni.
Daca vrei sa-i servesti impreuna cu lapte sau cafea, poti sa-i folosesti ca decoratiune pentru pahar sau cana – pentru asta, inainte de a coace biscuitii, decupeaza o bucata astfel incat sa-i poti prinde apoi pe marginea paharului.
//
Si daca v-a placut reteta asta dulce si condimentata, aruncati un ochi pe pagina de Facebook Kamis – Viata cu Gust, unde va asteapta un concurs spicy, incepand cu 15 decembrie ;-)
Fulgii din zahar de unde ar putea fi procurati?
din Carrefour, s-ar putea sa fie si la Mega sau prin alte super/hyper marketuri :-)
Aceeasi intrebare, legata de fulgii din zahar.
Multam. S-a gasit in Carrefour … plic de 30 grame de la Dr. Oetker.
O singura intrebare legata de fulgii de zahar. Daca biscuitii sunt pusi la cuptor timp de 10 minute, nu se vor topi fulgii de zahar ?
Multumesc :)
la mine nu s-au topit :-)
De abia astept sa ii fac, multumesc :-)