Sandwich cu ceafă de porc, dulceață de ardei iute, humus și salată de morcovi

26 Jan 2018, Cristina Mazilu

M-am gandit sa incep seria de retete de anul asta cu ceva usor si fara prea multe batai de cap, pentru ca sigur se mai gasesc si altii care, ca si mine, nu si-au revenit inca din melancolia de ianuarie. O luam usor si incet, ca imediat vine primavara. Asa ca dau startul in bucatarie cu un sandwich care, chiar daca e foarte rapid si usor de asamblat, nu face rabat de la gust – it really packs a punch!

INGREDIENTE

5 minute, 2 portii

    • 2 felii de paine cu turmeric
    • 1 pachet (80g) ceafa de porc Salinate
    • 100g humus
    • 1 ardei gras
    • 1/2 legatura de patrunjel
    • 2 lingurite mustar Dijon
    • 2 lingurite dulceata de ardei iute

    Da morcovul prin razatoarea mare, curata frunzele de patrunjel si taie ardeiul in betisoare. Scoate feliile de carne pe o farfurie.


    Pe una dintre feliile de paine, intinde o cantitate generoasa de humus, asaza pe lung betisoarele de ardei si in straturi feliile de carnea deasupra. Apoi, pune dulceata de ardei iute, morcovul ras si patrunjel. Cealalta felie de paine unge-o cu mustar si asaz-o deasupra.


    Ca sa-ti fie mai usor sa “manevrezi” sandwich-ul (dar si ca sa-i admiri straturile colorate ;-), poti sa-l tai in doua inainte de a-l servi.

    //

    Daca nu v-ati intalnit pana acum cu specialitatile din carne de porc crud-uscate de la Salinate, ce pot sa va spun este ca eu le-am descoperit anul trecut prin decembrie si de atunci nu-mi mai lipsesc din frigider. Pe langa aceasta ceafa de porc, mai exista si sortimente facute din pulpa, cotlet sau piept de porc si toate sunt maturate in mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din Cluj.

    FYI, se gasesc in retelele de magazine Lidl, Mega Image din Bucuresti si Cluj, la intrarea in Salina Turda si in magazinele proprii ale CIA Aboliv din Turda.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. doru says:

    arata super-delicios , cred ca m-ai convins sa incerc si eu nu doar ceafa de porc, ci si reteta ta

  2. Arata extraordinar de bine. Paine cu turmeric o faci tu sau o cumperi de undeva?

  3. AlexGB says:

    Arata super bine! L-am incercat si eu azi de dimineata si pot spune ca a fost cel mai gustos sandwhich pe care l-am mancat vreodata :O

  4. Ella says:

    Am incercat si eu, dar am folosit paine normala:( Desi este foarte usor de facut, poate fi servit ca o masa “fancy” si este delicios! :)

    http://ubercute.ro/blog/

Comenteaza
Follow on Instagram