I’ve been booked*

28 Nov 2006, Cristina Mazilu

Dar nu in sensul acela :p

In seara asta ne jucam un joc cu carti propus mie de Monsoux si initiat de Cristina Bazavan. Se ia o carte pe care ai recomanda-o din toata inima spre citire si se explica intr-un paragraf alegerea. De asemenea, nominalizezi trei prieteni care sa duca jocul mai departe. De asemenea, scrii si despre ei cate ceva intr-un paragraf. Regulile aici.

Revenind, pentru mine, capitolul asta cu cartile e un pic delicat, sensibil si dificil. Nu stiu daca acum se mai vede ceva, dar deep inside iubesc cartile si iubesc sa citesc. Din pacate, in ultima vreme n-am mai miscat nimic prin biblioteca. Doar ca am facut turnulete de volume care asteapta sa fie macar rasfoite. Someday…

Cat despre carti preferate, nu am asa ceva, cum nu am nici o melodie preferata. Sunt tare multe lucruri care imi plac (pentru motive diferite) si mi-e greu sa aleg. Mi se pare meschin sa te limitezi la un singur lucru. Si cum cred ca o alegere (mai ales a unei carti!) ar trebui sa ma reprezinte, n-am sa fac decat sa amintesc cateva carti care m-au marcat, nu neaparat datorita scriiturii cat poate sincronizarii cu un moment propice.

La inceputul liceului aveam o pasiune pentru autori romani interbelici si mi se parea (mie si tuturor celorlalte adolescente bibliofile) ca ma identific cu majoritatea personajelor principale feminine :)). Astfel ca am avut o pasiune pentru “Nunta in cer” de Eliade si “Accidentul” de Mihail Sebastian.

“Despre dragoste si alti demoni” de Gabriel Garcia Marquez e cartea care i-am dat-o iubitului din liceu la primul Craciun petrecut impreuna.Tin minte ca i-am scris si o dedicatie siropoasa in care spuneam ceva de genul “Marile iubiri sunt intotdeauna imposibile” pentru ca mi se parea mie ca se potriveste asa bine situatiei :)) Si el mi-a dat sa citesc “Lupul de stepa” de Herman Hesse – evident ca personajul principal masculin mi se parea ca seamana teribil cu prietenul meu – introvertit si bla bla :) Si pe masura ce relatia noastra a evoluat am facut tot felul de schimburi de lecturi, si era foarte dragut cand el citea o carte apoi mi-o dadea mie cu paragrafele care in care i se pareau ca sunt descrise personaje ce seamana cu mine sublinate. Cuuute (am I making any sense?)

Evident, relatia noastra s-a terminat atunci cand el nu a mai vrut sa citeasca, iar pe mine ma enerva maxim ca mazgaleste cartile si le indoaie colturile. Ultimul volum pe care i l-am bagat pe gat cred ca a fost “Eseuri de indragostit” de Alain de Botton. Cred ca era un hint la cum dragostea se naste si (inevitabil) se stinge :p

Da, stiu ca am deviat mult si bine de la subiectul tag-ului intr-o maniera absolut self-centered. Can’t help it :) Oricum, eu nu am carti preferate, iar cele mentionate mai sus nu sunt probabil nici pe departe cele mai bune pe care le-am citit. Printre cartile (relativ) recent citite care mi-au placut se numara “Impreuna” de Ana Gavalda, care e numai buna pentru fetite, insa ma lupt cu Haruki Murakami si o gasca de altii care s-au mai gasit pe la Gaudeamus. In seara asta am pe noptiera “Sexus” de Henry Miller, carte cumparata acum sase ani si necitita pana azi. Now what does that say about me :( ? (si tot pe noptiera mai am bomboane de ciocolata de la Capsa. analize this!)

Pentru mama: cand te hotarasti sa lasi primul comment pe blog, sa spui ca eu sunt copil cuminte, care citeste mult si nu doar chick-lit :p

In continuarea, predau stafeta Irinei, pentru ca am incredere in gusturile ei, mai ales tinand cont de faptul ca m-a intitiat in ciocolata calda si in prezent impartasim o pasiune pentru noul James Bond (da, nu ma puteam abtine sa nu zic nimic de el). Therefore she is trustworthy. Plus ca nu a mai scris de multisor pe blog si acum e un moment bun sa resuscitam martienii.

Mai nominalizez Spiridusul, care mi-a impurumutat odata o carte al carui titlul nu il vom mentiona, dar care ar putea face lumina in multe capete intunecate ;) – nu, nu e “Alchimistul”!. Spiridusul este de asemenea o devoratoare de ciocolata, cu afinitati (pe care le impartim) pentru dark chocolate si green tea.

Last but not least, sper sa spuna si Boo vreo doua vorbe despre carti, mai ales ca acum asteptam sa o citim si in print, cu povesti stranse intre coperti glossy si colorate. Boo e dragutza, e funny si carismatica si in prezent un pic bolnavioara. Get well soon.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
Comenteaza
Follow on Instagram