Creveti cu chimen si chilli

30 Aug 2009, Cristina Mazilu
Sau fara chilli, if you don’t like it hot & spicy. I know I do :))
Asa ca am luat
– niste creveti decorticati, cam un castron – depinde cat vrei sa mananci
– doua lingurite de chimen si una rasă de turmeric (un condiment care se foloseste la greu in bucataria din Orientul mijlociu si partea de sud a Asiei. ofera culoare mancarii si o aroma subtila. la noi se gaseste prin magazinele si măcelăriile arăbesti. sunt doua pe Mosilor. eu de acolo am luat :) daca sariti partea asta cu condimentele, reteta nu mai are nici un farmec, trust me. sunt doar niste banali creveti cu legume
– un ardei rosu, doi ardei iuti, o ceapa si o rosie decojita – toate tăiate cubulete

Eu am gatit toata chestia in wok. Cred ca se poate cu succes si intr-o tigaie de teflon, dar eu aveam un wok cumparat de cateva luni, nefolosi, trist si cu praf pe el, asa ca am zis sa îi împlinesc destinul :))

Am încins o lingurita mica mica de ulei de masline (we’re cooking light & healthy, remember?) si apoi am calit ceapa cateva minute, pana capata un pic de culoare. Am adaugat legumele, chimenul si turmericul si amestecand le-am prajit inca vreo 3-4 minute. Apoi am dat focul la minim si am adaugat crevetii, dupa ce ii scursesem de apa in exces. Inca doua minute pe foc – ca daca ii tii prea mult se fac cauciuc – si treaba a fost gata. Deci mai mult de zece minute n-a durat :)
Si – pam-pam – lovely creveti, cu o aroma de bucatarie marocana. I-am pus langa o salata verde si rosie, rucola si spanac tanar, stropite cu zeama de lamaie.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. Oana says:

    ador crevetii astia micuti si reteta asta pare interesanta

  2. mimo says:

    o, duamne, mereu ai acest har ca every monday morning să mă termini nervos :)) deliciu, mazi, deliciu.

  3. Mazilique says:

    right on the money, mimo ;)

  4. cristina says:

    miam miam! totusi, intrebare importanta: unde anume sunt magazinele astea arabesti pe mosilor? am auzit ca se gasesc si seminte de pin tot pe acolo :)

  5. Mazilique says:

    @Cristina – pai cum mergi dinspre intersectia carol spre obor – magazinele sunt pe dreapta.. dar nu stiu exact sa-ti detaliez. unul dintre ele e inainte de intersectia cu eminescu si celalalt e imediat dupa..

    seminte de pin cred ca se mai gasesc pe la mega image si plafar. maybe carrefour

  6. Anonymous says:

    Ce bine arata si shrimpsii astia.
    P.S. Seminte de pin sunt si la Real – 10 RON o punguta.

    Rox

  7. alegzandra says:

    seminte de pin exista vrac si la piata matache, alaturi de alte bunatati ;)

  8. pfff, unde-s carbshii? niscaiva orez, ceva?

  9. Mazilique says:

    @cookie – carbshii, spre disperarea si agonia mea, sunt pe un cu totul alt blog, unul mai ferici, al unei tinere doamne care nu s-au porcit o vara intreaga :p …errr.. sau ma rog, nu cu consecinte evidente ;)

    dar tu poti sa-ti imaginezi un castron de orez cu sofran sau niste fusili plini de starch. mmmm slurp

  10. Anonymous says:

    Eu nu prea inteleg cum a fost folosit wok-ul. Pentru ca din imagini reiese ca totul a fost facut intr-o tigaie.
    C.

  11. Mazilique says:

    @anonimule C. – pai wok-ul a fost folosit ca o tigaie, ca doar asta este. just in a different shape, care te obliga sa amesteci constant mancarea. de aici – stir fry :)

  12. cristina says:

    wow! ce de locuri cu seminte de pin, nici nu mi-as fi imaginat. multumesc mult pt raspunsurile voastre :)

  13. vLucian says:

    Excelenta reteta, eu am aruncat crevetii in wok inainte sa apuce sa se decongeleze complet asa ca treaba risca sa devina cam ciorba. Am salvat situatia punand in centru niste couscous care a adunat toata zeama, s-a aromat corespunzator si a intrat in joc pe post de garnitura. Buna treaba couscous-ul asta …

  14. Anonymous says:

    Buna de tot !

    Crevetii mici i-am inlocuit cu cozi de creveti gata curatati, ceapa cu ceapa si usturoi verde iar chimenul (pt aroma marocana) cu chimion + vreo 50-75 ml vin rosu sec :)
    A mers deosebit alaturi de frunze de loboda rosi+macris stropite cu lamaie si bulgur (dres cu oleaca de bulion).

    A iesit atat de buna incat s-a realizat de 2 ori … pana acum :)

    Multam pentru idee!

    Mihai

Comenteaza
Follow on Instagram