Chinese food frenzy

05 Sep 2009, Cristina Mazilu
Ce face o femeie nebuna sambata dimineaţă? Va spun imediat, intai sa ma explic.
Acum vreo doua saptamani, imi povesteste Raluca de un pui minunat, facut la cuptor, care se si incadra in isteriile mele light & healthy. Doar ca puiul nu era minunat de unu’ singur, ci cu niste alte indrediente, inclusiv un 5 spice chinezesc, care nu era de gasit nicaieri prin oras. Belive me, I’ve tried. Intr-o dimineata, inainte de a merga la birou, chiar am facut un detour pana langa Carrefour Colentina, unde auzisem ca ar fi o dugheana chinezeasca unde se gaseste praful magic. Fara succes, desigur.
Asa ca am recurs la ultima solutie. Care ne aduce la raspunsul intrebarii de mai sus.
Ce face o femeie nebuna sambata dimineaţă? Merge in Europa, la Dragonul Rosu, doh! :))
De mult incercam sa ajung acolo pentru restaurantele chinezesti laudate de toata lumea, dar si pentru ca stiam ca undeva, in marea de tarabe, standuri, engros-uri & so on, exista un magazin cu yummyness-uri care nu se mai gasesc in niciun alt loc din Bucuresti.
Si asa asa a fost. Dar asta abia dupa ce m-am invartit o gramada pe stradutele desfundate de langa Dragonul Rosu, dupa ce am intrat cu masina printre tarabe… detalii :))
De fapt am ajuns surprinzator de repede la magazinul cu chinese food, avand in vedere in cate locuriputeam sa caut aiurea.
Well, to make things short – am plecat pentru un plic cu 5 spice si am iesit cu trei plase, dupa cum urmeaza:
biscuiti cu struguri, bambus in naiba stie ce sos, biscuiti cu lapte, biscuiti cu ceapa, napolitane cu cafea, sare de mare,

castane picante, paste de orez, orez negru, alune

sos de soia si sos dulce-iute-acrisor
ardei iute uscat

anason stelat
ciuperci uscate
migdale in coaja
scortisoara
castane cu sare
Probabil or mai fi si altele :p

Cert e ca o sa ma intorc acolo. Spre deosebire de alte chestii din Dragonul Rosu, magazinul e deschis pana mai tarziu – la ora 15.00. Asa ca nu e nevoie sa ma trezesc cu noaptea-n cap. Mai tarziu chiar e mai bine, pentru ca nu e aglomeratia la fel de mare.
Magazinul era mai mare decat ma asteptam si aveau de la calamari congelati si alte fructe de mare, la wok-uri, ceainice, o gramada de feluri de condimente, cereale, paste de orez, faina de orez, zeci de feluri de sos de soia, zeci de feluri de ceaiuri, sosuri dulci, picante, iuti, aromate, dulciuri, sucuri.. my god, nici nu stiam ce erau majoritatea tampeniilor de pe raft :) Noroc ca am terorizat o tanti care vorbea romaneste :)) Asta ce-i? Da’ asta ce-i? Si cu asta ce se face? Si asta e bun?
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (37)
  1. Dana2dor says:

    Super tare informatia!!! Multam si sa ai spor la consumat :) atatea minuni!

  2. bluelle says:

    Nu ma dau in vant dupa chinezarii (sushi e mai genul meu decat porc dulce-acrisor ) dar sunt sigura ca o sa gasesti ceva delicios de facut din toate minunile de acolo.Astept poze :)

  3. Ciufu says:

    Ok deci nu e legat de post dar in frenezia mea de a gati asa pe ultima suta de metri de vacanta azi am facut un super sandwitch , genial [ nu nu ma laud :P] si mi-am adus aminte de desertul perfect ; mazi`s chocolate cupcakes!
    Trebuie sa imi dai si mie reteta PRETTY PLEASE!!!! They were perfect!!! Asta daca vrei normal :P:D

  4. Mazilique says:

    @ciufu – nu am retzeta scrisa pe nicaieri, dar a aparut in good food-ul din iunie http://chez-mazilique.blogspot.com/2009/06/ive-made-headlines.html

    daca mai ai intrebari, da-mi un mail si rezolvam :)

  5. Bianca says:

    Deci, daca nu pui pe blog reteta cu puiu’ te mananc! Mai ales acum, cand gasesc condimente chinezesti pe toate drumurile :P

  6. Mazilique says:

    vai, nu! pun tot, promit :)))
    deci te-ai mutat in elvetia? how cool is that :) ce mi-as mai lua si eu campii :p

  7. Oana says:

    trebuie sa ajung si eu in Bucuresti cat ma rpd!!!!. Eu sunt din Ct si inca nu am auzit de un magazin cu chinezarii …

  8. ..ultima imagine din cele prezentate este cu fasole prajita …! delicioasa ..!

  9. Mazilique says:

    @francisc – esti sigur? si eu mi-am pus problema, da’ ei mi-au vandut castane, asa ca m-am convins ca despre asta e vorba :)) plus ca nu avea forma din aia de rinichi, erau rotunde..
    anyway, nu mai conteaza – delicioasa, cum spuneai :)

  10. Bianca says:

    yep, cu catel, cu purcel. E actually pretty nice. Personal, recomand calduros luatul campilor inainte de nervous breakdown de Romania. Dupa aia e mai greu cu traumele and shit :))

  11. ciufu says:

    Din nefericire nu am cum sa intru in posesia numarului respectiv, nici poza nu pot sa o vad macar o leaca mai mare, asa ca te rog frumos, as fi fooooarte recunoascatoare, daca ai putea sa imi dai reteta, daca nu aici, pe mail, ar fi perfect!

  12. Mazilique says:

    darling, da-mi adresa de mail :)

  13. Sky says:

    Eu vreau ardeiul ala uscat. Tot pentru mine: )

  14. Unde mai exact e magazinul cu produse chinezesti din Dragonul rosu???
    Vreau si eu neaparat sa ajung la el, dar de cate ori am fost acolo am plecat repede din cauza aglomeratiei si a omenilor total nepoliticosi.

    Asa ca acum dc ma duc, vreau sa ajung direct la tinta!

  15. Mazilique says:

    in dragonul rosu 1, la etaj, can’t miss it

  16. Stay organic ! Stay healthy ! Eat only organic products .

  17. ghilda5 says:

    A propos de femei nebune: ce caram eu din Germania ?-( in septembrie am fost la sora-mea) Raspuns – taitei chinezesti si condimente ! Plus 2 retete noi. Sora-mea are o bucatarie stass pe care o tine pe post de muzeu :D asa ca am facut papica acasa la mine sa o impart cu prietenii.
    Reteta 1 – italieneasca:
    Se caleste o ceapa mare taiata felii nu f subtiri si 7-8 catei usturoi- cat sa sticleasca.
    Intr-o tigaie larga si destul de adanca se prajesc in ulei de floare bucatele de pui- cubulete- ( cu piept iese mai uscat, cu pulpe fara piele iese mai zemos si mai gustos). Peste se pun zuchini sau dovlecel fraged taiat felii mai grosute ca sa nu se flescaie- cu tot cu coaja- se intorc usor cu lingura de lemn. Se toarna un pahar de vin alb, apa – cam 100 ml- la ochi- ca sa fiarba la foc mic. Se asezoneaza cu sare, piper, 1 lingurita boia dulce, chilli iute proaspat sau pasta din borcan- cam o lingurita e deajuns dar e in functie de cat de iute va place, 1 lingura mustar, 2 linguri cu varf pesto verde. Peste acest amestec se pune ceapa si usturoiul calite anterior, 1-2 linguri parmezan ras fin. Cine vrea sosul mai gros poate sa puna si 2 linguri smantana dupa ce a oprit focul.Se serveste cu macaroane fierte- mie imi plac Barilla- si parmezan.
    Am gatit din 4 dovlecei si o caserola pulpe pui si un piept pui – au iesit 6 portii mari si totul a durat cam jumatate de ora, deci convenabil ca timp alocat.
    Reteta 2- o salata- dressingul e super
    sare , 1 lingura zahar, otet mere sau zmeura, 1 lingurita mustar, 1 lingura dulceata zmeura,2-3 linguri ulei de masline se incalzesc usor pentru a se patrunde aromele
    Intr-un bol se taie bucati miez de nuca, migdale, cranberries (astea se gasesc la fructe uscate- cred ca le cheama si merisoare)- cam un caus de mana din fiecare.Peste astea se toarna dressingul cald si se lasa un pic sa se patrunda. Apoi se adauga salata rupta bucati – eventual de 2 culori ca sa atate fain ( eu folosesc salata mini romana ca e mai crocanta si salata rosie creata).
    Combinatia mea de servit salata asta a fost cu gratar din cotlet de porc si raviolli fierte.
    Poate va suna bine ce am scris si incercati – data viitoare cand mai gatesc le fotografiez si incerc sa pun si poze.

  18. ghilda5 says:

    A propos de femei nebune: ce caram eu din Germania ?-( in septembrie am fost la sora-mea) Raspuns – taitei chinezesti si condimente ! Plus 2 retete noi. Sora-mea are o bucatarie stass pe care o tine pe post de muzeu :D asa ca am facut papica acasa la mine sa o impart cu prietenii.
    Reteta 1 – italieneasca:
    Se caleste o ceapa mare taiata felii nu f subtiri si 7-8 catei usturoi- cat sa sticleasca.
    Intr-o tigaie larga si destul de adanca se prajesc in ulei de floare bucatele de pui- cubulete- ( cu piept iese mai uscat, cu pulpe fara piele iese mai zemos si mai gustos). Peste se pun zuchini sau dovlecel fraged taiat felii mai grosute ca sa nu se flescaie- cu tot cu coaja- se intorc usor cu lingura de lemn. Se toarna un pahar de vin alb, apa – cam 100 ml- la ochi- ca sa fiarba la foc mic. Se asezoneaza cu sare, piper, 1 lingurita boia dulce, chilli iute proaspat sau pasta din borcan- cam o lingurita e deajuns dar e in functie de cat de iute va place, 1 lingura mustar, 2 linguri cu varf pesto verde. Peste acest amestec se pune ceapa si usturoiul calite anterior, 1-2 linguri parmezan ras fin. Cine vrea sosul mai gros poate sa puna si 2 linguri smantana dupa ce a oprit focul.Se serveste cu macaroane fierte- mie imi plac Barilla- si parmezan.
    Am gatit din 4 dovlecei si o caserola pulpe pui si un piept pui – au iesit 6 portii mari si totul a durat cam jumatate de ora, deci convenabil ca timp alocat.
    Reteta 2- o salata- dressingul e super
    sare , 1 lingura zahar, otet mere sau zmeura, 1 lingurita mustar, 1 lingura dulceata zmeura,2-3 linguri ulei de masline se incalzesc usor pentru a se patrunde aromele
    Intr-un bol se taie bucati miez de nuca, migdale, cranberries (astea se gasesc la fructe uscate- cred ca le cheama si merisoare)- cam un caus de mana din fiecare.Peste astea se toarna dressingul cald si se lasa un pic sa se patrunda. Apoi se adauga salata rupta bucati – eventual de 2 culori ca sa atate fain ( eu folosesc salata mini romana ca e mai crocanta si salata rosie creata).
    Combinatia mea de servit salata asta a fost cu gratar din cotlet de porc si raviolli fierte.
    Poate va suna bine ce am scris si incercati – data viitoare cand mai gatesc le fotografiez si incerc sa pun si poze.

  19. ghilda5 says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  20. ghilda5 says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  21. Mazilique says:

    @ghilda5 – thanks for the tip. receptionat (de mai multe ori, chiar :P)

  22. ghilda5 says:

    sorry :D :)) din prea mult entuziasm

  23. Laura says:

    Au anson stelat. Uau.

  24. Calianu says:

    Buna. Cum se ajunge la acest magazin minunat? Multumesc

  25. Mazilique says:

    e in complexul Dragonu rosu 1, la etaj.

  26. Nu e Dragonul Rosu 1! E in Pavilionul central situat in fata Dragonului5 care a ars!

  27. Anonymous says:

    mazi ma scuzi de deranj vroiam doar sati spun ca acelea nu sunt castane cu sare, sunt niste fasole specifica asiei coapte-uscate cu sare.
    iti citesc blogul de vo 3 ore si nu mam saturat :)

    ildi

  28. Mazilique says:

    @marcel – acolo o fi altul
    @ildi – ai dreptate, intre timp m-am lamurit si eu :p faza e ca baietii de acolo stau prost cu traducerea, asa ca imi spun tot felul de mascari :p

  29. Izzy says:

    Mazi oare exista magazin online cu chinezarii? In Cluj nu se gasesc asemenea produse. Merci

  30. Mazilique says:

    @izzy – cinciarome.ro ;)

  31. Izzy says:

    Merci. De mult cautam un site de genul.

  32. Carmen says:

    Mazilique, mai e un magazin chinezesc la Piata Amzei. Asta pentru cine nu vrea sa bata drumul pana la Dragonul Rosu. Se numeste K-Life parca si au tot felul de chestii care mai de care mai exotice si bio. Eu de fiecare data cand merg zic ca iau doar 2-3 produse, dar nu reusesc si plec cu minim o plasa :)) de.. shoppaholica :))

  33. Mazilique says:

    @carmen – il stiu, dar nu e chinezesc. de exemplu, eu ma duc diseara la ki life sa-mi iau chestii pentru o masa indiana ;)

  34. Carmen says:

    Am vazut ca au si ingrediente indiene si japoneze, dar mi s-a parut ca cele chinezesti predomina.
    Aveam impresia ca sunt “reprezentanta din centru” a celor de la Dragon, but i could be wrong :)
    Poate o sa-mi fac curaj candva sa ajung si la the original, dar nu prea ma incanta zona. Noroc ca exista siteul :D

  35. Anonymous says:

    Hey… Oare de curand ai mai trecut pe acolo? Mai exista magazinul cu pricina? Daca da, in timpul saptamanii cum e programul? Mersi mult :)

    Ally

  36. Mazilique says:

    sigur c-am mai trecut. tot pana pe la 3 e programul :)

Comenteaza
Follow on Instagram