Kebabul de la miezul noptii – midnight snack (9)
Florin povestea pe la sfarsit de februarie despre cum pleaca el la Istanbul (intre timp a si fost :p) si ca incalzire & to do list, a postat pe blog episodul in cauza din show-ul lu’ Bourdain, No Reservations. Mi-a luat ceva timp sa-mi fac curaj si sa ma uit. Si aveam de ce sa ma tem, pentru ca, imediat dupa ce am vazut desfasurarea de forte cu falafel, humus, lipii, scoici umplute pe mal de Bosfor si baclava, am incalecat pe-o sa (actually pe scaunul din drepta al masinii, ca bausem vreo doua beri by that time) si, sa fi tot fost vreo 22.00, am luat drumul Colentinei, unde descoperisem eu un kebab ca la mama lui turcoaica acasa.
Bodega dubioasa (am o pasiune pentru restaurantele etnice semi-slinoase, mi se par mai autentice si mancarea parca e mai buna =)) se cheama Sumer. Ca sa ajungi acolo, cum mergi spre iesirea din Bucuresti, dupa ce au inceput dughenele cu tot felul, imediat ce-ai trecut de o benzinarie Mol, faci un u-turn, ca e pe partea cealalta a soselei.
sa fiu sincera, eu nu cred ca exista moment mai potrivit pentru un kebab decat miezul noptii. iti ofera genul de voluptate decadenta orientala cand te infrupti din el in miezul noptii :)
bine ca n-ai citit posturile alea cu sushi, ca cine stie unde ajungeai la miezul noptii :)))
Nu ma pot abtine sa nu va povestesc unde am mancat noi super drulling humus, falafel, tabule, kebab: la Viena in Naschmarkt, la Neni (pentru fancy) sau la taraba (pentru realism)! Si alte minunatii culinare ce se mai gasesc acolo…
@ama – bine punctat
@florin – eh, dadeam un telefon la zen sushi sau Sushi KO
@sweet IQ – Naschmarkt e un vis frumos, am acolo si un restaurant japonez unde fac dezmat cu rata Teriyaki si sushi de tot felul ;) (plus kile de alune in wasabi cumparate de la tarabe ;)
nu uitati de piata de peste din istambul(este spectaculoasa), cu tot cu restaorantele aferente, tinand cont ca bucataria turceasca, este una dintre campioane; deabia dupaaaa, puteti fuma narghilele alea…..
poate asta o sa scurteze drumul lung pana in colentina(?!). Alexandru Ioan Cuza cu Dr Felix.
Slinos? Check. Usor dubios? Check. Fotbal si psturi turcesti la televizor? Check. In bucatarie exclusiv bucatari turci? Check. Cea mai puna mancare turceasca ever? Check.
Recomand frigarui de oaie; desigur vine frigaruia intr-un pat de lipii, salatele si diverse minuni. Ayran, of course, si o paleta de diverse salate specifice.
Mda, si eu vreau sa experimentez gusturi si arome in septembrie la Istanbul folosind acelasi pretext :)
@Bianca: mai multe detalii se poate? Macar un nume, ca m-ai facut curioasa rau :P
restaurantul turcesc de pe Dr Felix se numeste Memos (cu sh de la sharpe :)), dar frankly nu prea e datator pe spate.
Ai un vot la runda doua Blogfest ;)
vai nu pot sa cred! e un mare vis de-al meu sa ajung la u2. o sa mor fericita daca o sa reusesc vreodata :))
sa have fun si sa ne zici cum a fost!
Buna, Ma numesc Bitu Mihai si am blogul http://www.niceblogger.ro . Tin sa te felicit pentru calificarea in etapa a doua a concursului RoBlogFest 2010 si as vrea sa iti propun un schimb de voturi. Tu ma votezi la sectiunea “Blog sub 18 ani” folosind link-ul – http://roblogfest.ro/competition/2738c5ea48fcb43603d2f3a6b9ee9546/ , iar eu am sa te votez la sectiunea la care ai reusit sa te califici. Astept raspunsul tau aici : http://www.niceblogger.ro/2010/03/11/ce-astept-de-la-roblogfest-2010/#comment-1896 Multumesc pentru timpul acordat !