Tarta cu pesto de busuioc, anghinare si rosii cherry
Nu sunt multe scurtaturi pe care le accept si tolerez in bucatarie, dar cea cu aluatul frantuzesc (foietaj) e clar una dintre ele. Pentru ca prepararea unui aluat de genul asta dureaza o eternitate, plus ca, daca tot te apuci de o asemenea treaba, tre’ sa o faci ca la carte, iar in magazinele de pe la noi nu gasesti unt cu 95% grasime ca sa iti iasa foietajul perfect. Asta asa, printre altele.
Si cum Jamie, in mai multe episoade din show-urile lui, a dat dezlegare la folosirea de aluat foietaj gata facut, il folosesc si eu cu constiinta curata :)
Asa ca am cumparat un pachet si l-am lasat sa se dezghete. De obicei inauntru se gasesc doua foi. Una se ia, se pune intr-o tava dotata deja cu hartie de copt, si peste se intinde un strat de pesto de busuioc. Se ia o conserva cu inimi anghinare (se gasesc la Metro), se taie in doua sau in sferturi, o mana de rosii cherry de asemenea taiate si se inghesuie deasupra. 20-30 de minute in cuptor la 180 de grade si iese o tarta delicioasa, that you can’t seem to have enough of.
Asa ca trebuie sa mai faci una, eventual cu sos de rosii, mozzarela si ciuperci…
…si sa hranesti hoardele hamesite :p
Mmmmmm
Si care crezi ca ar fi cel mai bun tip de aluat frantuzesc din comert, if I may ask? (ca sa mergem direct la tinta)
Il folosesti si la quiche, de exemplu?
gorgeous…dar unde ai gasit “articoka “ca eu nu am vazut-o pe nicaieri?
Sa va fie de bine !
Mi s-a facut pofta cand am vazut postul tau: )
Asa ca ghici ce am acum in cuptor?
Nu am folosit foetaj ci un aluat pentru empanadas si am sa ii pun niste mozarella pe deasupra pentru ca mi se pare cam subtirica.
Aprobi? : )
Mazi daca imi permiti raspund eu primei intrebari. M-am foit intr-o zi prin supermarketuri si am citit multe etichete de pe pachete colgelate pana am realizat ca daca o mai duc asa imi degera degetele, asa ca macar pt asta imi permit sa zic Morarita, par a fi cele mai aproape de natural, asta daca exceptam faptul ca sunt facute cu margarina si nu cu unt.
Ana B.
@sweetIQ – chiar nu stiu, pentru ca nu prea am folosit pana acum
@alison – cum ziceam si-n post, la Metro. acolo unde mai sunt si alte conserve (mazare etc)
@lia -multimim :)
@skyturtle – total de acord :)
@ana b. – good to know, eu chiar nu aveam idee. dar oricum, “morarita” chiar suna mai natural decat “linco” sau “7 days” :p
merci de lamurire si scuze de cititul pe diagonala,mi-a scapat chiar sursa!o zi buna!
@alison – no problem, cu placere :)
Mie mi s-a parut mai bun aluatul bulgaresc Bella, toate sunt cu margarina, cu unt nu am gasit nimic, poate or sa apara de acu incolo, intreb si eu poate stie cineva: se potriveste si la quiche?
se poate face si cu aluatul foietaj, dar aluatul care se foloseste de obicei este pâte brisée:
se amesteca cu degetele 300g de faina cu 1 varf de sare si 150g de unt rece, taiat cubule]e. cand compozitia capata un aspect nisipos, se adauga 1 galbenus si 1-2 linguri de apa rece. se amesteca un pic, pana se leaga aluatul. se da la frigider cel putin jumatate de ora, inainte de a fi folosit.
Subscriu la ce a zis Ana B. Intr-adevar din ce se gaseste prin magazinele romanesti, morarita pare a fi cel mai natural si se comporta si ok la gatit. aluaturile gen 7days sau linco sunt niste nenorociri din punct de vedere al compozitiei.
Cris
mazi dear, nu ne-nveti cum sa facem un panetone frumos, cu bucatele de portocala confiata? sau ai alti asi in maneca pentru paste? :))
@doris – de paste, asul meu din maneca e mama :)) nu m-am gandit inca ce si daca o sa gatesc ceva atunci.
in alta ordine de idei, pregatesc noi serii de ight & healthy, ca doar a venit primavara!
perfect…si eu sunt f into light&healthy…mai am momente de slabiciune from time to time :) astept cu nerabdare atunci
Nu sunt specialista insa aluatul Morarita, de care am vazut ca pomeneau cativa comentatori, l-am intalnit si eu. La cornulete se comporta bine… Fiind o experienta singulara ( pt mine) nu stiu cat de precisa este, dar…
Nico
aluatul asta foetaj ma bantuie si pe mine, nu ma tin nervii sa fac acasa si ma enerveaza asta comercial cu margarina lui imputzita facuta din petrol. Ma gandesc ca s-ar putea sa vanda aluat calumea, facut cu unt, cei de la patiseriile franzuzesti, daca-i rogi frumos; cum ar fi Paul, sau french bakery…? have to try
tot io – the first thing to try daca gasesc foetaj adevarat e tarte tatin, uite-o aici pe julia child cum tranteste cu tarta de blat de i se imprastie merele prin toata casa, but she’s not phased at all! gotta love the lady
http://video.pbs.org/video/1166840087/
sorry to break it to you, dar Paul si French Bakery lucreaza cu croissante, pain au chocolat etc congelate. gen fornetti :D deci n-au ce aluat sa-ti dea..
n-am dubii ca lucreaza cu congelate, insa din cite stiu eu Paul aduce aluaturile din franta si ma gandeam ca poate sint cu unt… asa congelate cum sint. De bune, sint foarte bune, cel putin alea de la paul.
Am incercat si eu in seara asta. E prima oara cand cumpar aluat congelat si n-a fost rau.. Tarta a iesit delicioasa! Pe stilul “ce se strica in frigier” am facut-o jumate cu ton, anghinare, rosii uscate si multe branze/jumate ciuperci, salam sasesc, masline, anghinare si aceleasi branze.. Sunt incantata! :-)