Salata with a twist

21 Apr 2010, Cristina Mazilu
Experimentul light & healthy merge mai departe cu o salata la prima vedere banala – asa cum mi se par mie mai toate salatele, mai ales atunci cand pastrezi linia sanatoasa si nu trantesti niciun dressing uleioso-gustos.
Ca sa nu-mi iau campii cu salata verde si gratar de piept de pui – mama si tata dietelor plictisitoare (dar noi n-avem nimic de-a face cu asta :)) – am apelat la niste ingrediente (NoMU) pe care de mult vroiam sa le incerc, dar nu am reusit mainly pentru ca erau prea multe variante si eu nu ma puteam hotari. Sunt ceva mai scumpe decat condimentele basic pe care le mai folosesc prin bucatarie (intre 15 si 23 de lei pe Nomu.ro, dar se gasesc si la Biscuit – looovely boutique pe Nicolae Balcescu), dar la cati bani dau pe spices in general, oricum am pierdut socoteala, deci nu se pune.
Una peste alta, ideea e ca salata simpla nu a mai fost dreasa doar cu lamaie si ulei de masline extravirgin, ci si cu o lingura de Pistachio and Black Pepper Dukkah (un amestec yumm tare de fistic si piper negru, dar mai are si ceva urme de susan, migdale, coriandru, chimen etc). Foarte multumita de rezultat, asa ca o sa pun si altele pe lista de incercari (au o serie de rubs care cred cu care cred ca o sa pacalesc genial pieptul de pui. mwaahahaha)

Photobucket

Also, pentru Cookie am luat Smoky Peri-Peri (ceva cu boia & chilli si aroma afumata), iar Florin (care stiu ca se pregatea de ceva muffins/cupcakes) a primit cacao. Astept relatari si invitatii la degustari ;)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (16)
  1. cookie says:

    eu am mancat smokey peri peri de-asta in urmatoarele moduri:
    1. cu degetul direct din borcan
    2. presarat pe carne
    3. trantit peste paste in cantitati paralizante
    absolut delicios! insa, big insa, pe lista de ingrediente guess care e primul? yep, SUGAR:(

  2. denise says:

    o sa razi dar mi-am luat notite, am facut lista de condimente, adresa magazinului, incep sa ma documentez serios :))

  3. ana says:

    vin si eu sa apar cauza frunzelor verzi :))

    salatele nu sunt banale, sunt absolut delicioase, mai ales fara dressing imho. parerea mea este ca abia cand incepi sa mananci salate fara dressing (si prin asta vreau sa spun chiar si fara ulei, lamaia will do) descoperi adevaratul gust al salatelor, o descoperire la fel de revolutionara ca si adevaratul gust de cafea, fara zahar si fara lapte, sau adevaratul gust de ciocolata, de la 70% cacao in sus :))

    all i am saying is give lettuce a chance :)))

  4. Mazilique says:

    @cookie – peste carne de pui o sa incerc si eu (ma apucasem chiar azi, dar am fost deturnata de ADS1 :p)
    @denise – nu rad, ca si io fac la fel ;)
    @ana – u haz truf. adevarul e ca eu mananc rucola goala-goala

  5. Florin says:

    @Ana: hahaha! faza asta cu salata raw, fara nimic imi aminteste de o alta faza super tare din Ugly Betty, cand vine baiatul cu sandwichuri la redactia Mode si toata lumea cere cate un “sandwich with green salad, but please hold the bread” :)))

  6. Ana says:

    I almost hate you mazi, you always seem to be so creative and I almost starve to death cause I can’t seem to figure out what to eat from the fridge and I’m ending up trowing the food:((

    Plus ca you left me a comment…I’m a little star at work because of this now:)))))))))))

    Sooo thanks, hugs and I’ll poke you when it collection is finished:)
    xo

  7. cristina says:

    Hello

    Desi e un post light and healthy, intervin si eu cu o intrebare floury and carbsy :)

    Dar… vreau sa stiu daca stie cineva de unde iau si eu self-raising flour in Buc. Sau daca e vreo combinatie faino-prafo-de-copto ORICE care sa o inlocuiasca :)

    Pls help!

  8. Mazilique says:

    @cristina – poti cumpara de pe expatshop.ro sau sa pui mai mult praf de copt in faina, plus un pic de sare ;)

  9. snoopy says:

    ce e chestia rosie? frunza?sau ceva prosciuto cum n`am mai vazut?

  10. Mazilique says:

    e frunza – radicchio ii zice :p

  11. Trimi says:

    miam miam!
    mi-am cumparat si eu pistachio dukkah si l-am mancat intr-o prima faza cu de toate: cu paine, in salata, cu pui, cu degetul, cu banana, cu mar.
    abia astept sa mai fac un drum pana la Biscuit, ca am vazut si niscaiva dulciuri imbietoare de care numai la Viena sau Paris gasesti.. :P~

  12. super mişto ideea cu fisticul în salată. Încerc sigur. Dar preferatele mele, dintre alune, sunt alunele de pământ

  13. Mazilique says:

    @roxana – atunci incearca un pesto din patrunjel, alune de pamant, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline si parmezan ;)

  14. Anonymous says:

    Buna Mazi, Imi spui si mie cat costa ingredientul asta magic Smoky Peri-Peri

  15. Mazilique says:

    21,30 in cutie sau 15,47 doar refill-ul
    http://www.nomu.ro/#/Comenzi online/

  16. Anonymous says:

    am fost ieri la Biscuit, dar nu aveau acest ingredient magic :(
    Ms si la mai multe retete inspirate!

Comenteaza
Follow on Instagram