Midii cu sos de vin si rosii cherry
10 May 2010, Cristina Mazilu
Miercuri e ziua cand la Real aduc midii proaspete, asa ca sa nu ziceti ca nu v-am spus din timp :p Ce aveti apoi de facut e relativ simplu, dar cam plictisitor, ce-i drept.
De exemplu, eu am cumparat 3kg de midii – cam doua saculete (nu inseamna mult – cochilia cantareste cel mai mult, evident). Si m-am apucat sa le spal – trebuie date jos “barbile” (niste ate dubioase care atarna afara din carcasa) si spalate bine de nisip. Scoicile care sunt deschise si nu se inchid cand le pocnesti un pic trebuie aruncate. Odata ce-ai terminat de lustruit cochilii de scoici pana ce-s squeaky clean si iti zici ca mine, in gand, ca asta e ultima data si de acu’ incolo cumperi ceva mai consistent, care chiar sa merite timpul, sau mergi la Dalboka, poti sa te apuci si de gatit.
Tura asta am cam improvizat pe baza retetei de Moules mariniere (unt, ceapa, usturoi, vin, patrunjel) cu ce-am gasit la indemana. Am taiat marunt o legatura de ceapa verde si o ceapa rosie ca nu mai aveam altfel. Le-am pus la calit in doua linguri de ulei de masline. Am taiat marunt cativa catei de usturoi, i-am aruncat si pe ei, iar dupa un minunt am turnat jumatate de sticla de vin alb, sec. M-am uitat la wok-ul in care pusesem toate astea (mi se paruse mie cel mai incapator, chiar daca poate nu cel mai potrivit) si la o analiza ochiometrica am zis sa torn toata sticla de vin – ce-are sa iasa rau?! Asa am facut, dupa care am trantit si juma’ de kilogram de rosii cherry taiate-n jumatati. Le-am lasat pe toate sa fiarba pret de o tigara, apoi am aruncat si midiile deasupra. Am incercat sa le mai rotesc in wok, da’ 3 kile de scoici nu-i putin lucru, asa ca tot o tigaie plina cu varf aveam pe aragaz. Dar 3 minute mai tarziu, scoicile erau deschise (alea care nu se deschid se arunca), asa ca le-am turnat in castronul de mai sus.
Ce nu trebuie ratat este supa care ramane in urma – o culoare portocalie si un gust delicios! Am turnat-o in boluri si am presarat patrunjel verde deasupra. Genial. (light & healthy also ;)
Misto rau. Exact, la zeama aia m-am gandit cel mai mult.
Oricum, tare curajul cu toata sticla de vin, bine de stiut :)).
Despre cum arata……no comment.
cred ca nu turnam toata sticla daca nu eram nervoasa de la atata spalat de scoici :)) buna idee, oricum
Arata absolut delicios! Foarte bun pontul cu Real.. :-)) I’m into midii!! Cat despre vin.. Niciodata nu-I prea mult :-)))
Sa iti poarte la fel de mult noroc domeniul nou si foarte personal:)
Foarte buna reteta , eu am incercat-o dar fara rosii cherry :).
Super, super! O reteta f similara am mancat eu in Spania asta vara si am fost incantata, insa am mancat atatea fructe de mare acolo, incat cred ca o sa mai astept totusi:)) pana incerc din nou. tot ce imi odream dupa 3 saptamani de stat acolo eraun snitzel! Am zis:))
stii cumva daca miercurea adus si creveti proaspeti la real? multumesc
@anonim – habar n-am cand aduc crevetii, dar poti sa intrebi la pescarie :)