Prima zi de scoala

18 Jun 2010, Cristina Mazilu
A fost miercuri. Nu aveam un caiet liniat, da’ un Moleskine tot s-a gasit. Aveam ceva emotii, dar erau coplesite de entuziasm. A fost prima zi la scoala de bucatari, cursuri tinute de THR.

Vor fi un total de 720 de ore – cu teorie, practica la scoala si practica in restaurant – iar undeva pe la sfarsitul lui octombrie eu ar trebui sa fiu bucatar cu acte-n regula. O sa puteti sa-mi spuneti Chef si eu promit sa nu fiu la fel de antipatica precum Marco Pierre White. Doar usor isterica, ca Gordon Ramsay :))

Later edit: mi-am amintit de o faza de prin liceu, cand satula de amenintarea bacului si a admiterii la facultate zicem in gluma ca eu de fapt vreau sa ma fac lacatus-cofetar. well, la ce a mai trebuit atata scoala ca sa ajung tot aici, nu stiu :)))
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (16)
  1. Cristi says:

    Bafta! Ma bucur mult ca ai decis sa faci pasul asta.
    Sper sa ne zici si noua la final impresiile, asa cum ne-au povestit Radu Popovici si Daniel (Bucatarul Vesel).

  2. Verde Ursuz says:

    Foarte fain si inspiring! :)

  3. jollyca says:

    Ah, cu cata nostalgie mi-aduc aminte de prima zi de scoala. Ce noi si “lucitoare” mi se pareau toate… :)

  4. Vanilla says:

    Felicitari pentru decizie!!!
    Spunene mai multe detalii

  5. anka says:

    Felicitari! Succes si note mari si gustoase!

  6. Ref Later edit: de ce aveai nevoie de atata scoala? ca sa iti dai seama ca tot lucrurile simple sunt baza.
    Bafta multa si asteptam sa fii toi, toi, toi cu diploma de chef.

  7. Anonymous says:

    Wow, Mazi! Super tare faza! Te-ai fi gandit tu acum un an ca o sa faci asa ceva? Ma bucur mult pentru tine. Si sunt mandra ca te-am cunoscut.

    Roxana (din Bacau, acum in SUA)

  8. Irina says:

    Ma bucur mult. Si eu simt nevoia, cateodata, sa ma intorc la scoala, sa invat abecedarul, sa simt ca am o baza solida. Felicitari pentru decizie, abia astept sa ne spui cum te simti si ce faci!

  9. Teo says:

    Bravo, Mazi, pentru curaj :) De mult ma strdaui si eu sa-mi fac timp si tot na-m izbandit.

    Spor la scoala, sa stai in prima banca,s a prinzi tot, da?

    Te pup, Teo

  10. Mazilique says:

    @teo – mercic. prima banca it iz :p

  11. Julianne says:

    hello! recunosc, sunt mai recenta printre cititorii tai, dar savurez fiecare postare :)
    si am vazut postarea de azi cu primele rezultate ale scolii si ma gandeam ca as vrea sa incerc si eu… poti sa imi dai mai multe detalii? gen, unde ma inscriu, cat dureaza cursurile, cam cat ar costa… multumesc :)

  12. Mazilique says:

    @julianne – cursurile se tin la thr (www.thrgroup.ro). cel mai simplu e sa suni si sa intrebi cand incep o grupa noua. dureaza cam 5 luni si costa cam 10 milioane. dar tine cont de faptul ca sunt niste cursuri de calificare profesionala, nu pentru foodies care iubesc mancarea si vor sa experimenteze cat mai multe chestii yummy

    • mihaela says:

      Buna, stii cumva ceva cursuri de gatit pentru foodies, ceva cursuri de fun nu de calificare profesionala, mi-ar placea un curs pentru incepatori care sa dureze cateva saptamani si sa faca o trecere prin bazele bucatariei. Am gasit pe net niste oferte dar sunt doar seminarii cu o tema anume (ex: bucatariei greceasca) unde se incearca trei feluri grecesti de mancare si cam asta este tot, eu caut ceva cu structura de curs dar care sa fie light si fun. Mersi

    • Cristina Mazilu says:

      Din ce stiu se tin cursuri la Societe Gourmet, Chefs Parade si Kuxa.
      In curand poate si la Mazilique Studio – dar chestii relaxate si for fun :-)

  13. mihaela says:

    ok, mersi pentru raspuns, ma uit la cei mentionati si bineinteles astept vesti si de la tine :D

Comenteaza
Follow on Instagram