Pulpa de porc coapta in vin
15 Jun 2010, Cristina Mazilu
Vegetarians, step away from the computer!
Asa… acum ca am ramas doar noi, sa va explic cum a decurs un weekend. Dupa un film de lejer de duminica am dat o fuga-n Real, unde vazusem mai demult ca au niste porci interesanti :) Mai exact, m-am infipt la niste cuts de pulpa de porc care aratau asa, ca-n desenele animate :))
(si pe bune, daca tot mananci carne de porc – I know I do – de ce sa te limitezi la ceafa? mai bine go all the way – sunt o gramada de chestii delicioase si de multe ori sunt chiar the cheap cuts. pentru mai multe detalii, cautati show-ul tv Jamie Saves Our Bacon)
Odata procurata prada, am intins-o intr-o tigaie, am picurat niste ulei de masline si am bagat fripturile in cuptorul incins cam vreo 20-30 de minute, sa prinda ceva rumeneala. Cred ca mergeau fripte si-n tigaie (intr-una mare, ofc), da’ aveam musafiri si am incercat sa fentez partea cu pazitul aragazului)
When the time was up, am aruncat la ingramadeala niste cartofi, ceapa, morcovi si cateii de la o capatana de usturoi nedecojiti (ail confit e the the best shit ever) si apoi am turnat aproape o sticla de vin alb peste (sau o mai fi ramas si de spritz? anyway…)
La cuptor vreo 2 ore, cat noi am incercat sa stabilim proportia perfecta dintre apa minerala si vin si apoi dezmat…
…a big one!
Odata procurata prada, am intins-o intr-o tigaie, am picurat niste ulei de masline si am bagat fripturile in cuptorul incins cam vreo 20-30 de minute, sa prinda ceva rumeneala. Cred ca mergeau fripte si-n tigaie (intr-una mare, ofc), da’ aveam musafiri si am incercat sa fentez partea cu pazitul aragazului)
When the time was up, am aruncat la ingramadeala niste cartofi, ceapa, morcovi si cateii de la o capatana de usturoi nedecojiti (ail confit e the the best shit ever) si apoi am turnat aproape o sticla de vin alb peste (sau o mai fi ramas si de spritz? anyway…)
La cuptor vreo 2 ore, cat noi am incercat sa stabilim proportia perfecta dintre apa minerala si vin si apoi dezmat…
…a big one!
Ai cam ars un pic tava… mai usor cu vinul ala… ;)
:)) we love atat carbs, cat si carbo
@Mihai, fuck the tava, stick to the main – ca doar nu tava ajunge pe masa, right? Si nici nu speli tu vasele :))
bwahahaha, ce ti-a zis-o :p
da’ chiar asa, tu in toata pozele aia, tava ai pazit-o? :))
OMG for the first time since I stopped eating meat I feel so needy…I want a piece…nowwwww
ce bine arata, cred ca asta fac si eu in seara asta…trebuiesa mai rezolv problema cu caldura de la cuptor, dar imi pun toate sperantele ca va ploua si va fi mai racoare :).
aseara am facut muschiulet impletit pe gratar ca sa fentez cuptorul, dar tot s-a facut cald si aerul conditionat nu mai face fata :(
Please,fii milostiva cu noi!!! Fuck, ar trebui sa fiu la dieta. :D Mazi, mai baga si ceva light and healthy ca trece vara si tot ca o gogoasa uriasa o sa arat!!:P
@anonim – si io sunt la dieta, so I hear you, doar ca am cateva chestii de recuperat din urma :p
Sunt sigur ca a iesit very tasty, insa sa te invat un secret: evita supermarket-urile cand cumperi carne de porc, vitel sau alte necuvantatoare. Macelariile de cartier sunt cele mai bune. Stiai ca in supermarket cea mai mare parte din stoc e de import si are un termen de valabilitate (in stare proaspata!!, daca pot zice asa, si iata ca pot) de 5 zile?
Trust me, stiu ce zic.
Marcu
P.S. Am facut mai demult Carbonnades à la flamande (cu vitel de la macelarie) si a iesit foarte tare, plecaciuni…
@marcu – stiu si de obicei tin cont de asta. dar duminica seara… mai greu, asa ca mai calcam si pe laturi :p
da’ las ca se deschide bacania veche :D
mariuuuuus, se aude!
tare fain. altceva nu știu ce să spun, chiar ar fi indicat să mă îndepărtez de tastatură până trece inundația:-))
nu numai tava, dar si porcul e un pic “carbonizat”. Presupun ca pentru o digestie mai usoara