Spaghetti alla… vezi ca ti se strica-n frigider
13 Jul 2010, Cristina Mazilu
Luni e cea mai obositoare zi din saptamana or is it just me? Zi in care nu prea ai chef sa… nimic.
Asa a fost si ieri, cand am avut in intentie sa fac un fel de bruschete spaniole, cum am mancat la Madrid, – adica bagheta unsa cu un sos facut din rosii, usturoi si ulei, cu ceva jamon deasupra. Cum n-am gasit nici bagheta si nici jamon la MI-ul de langa casa, am recurs la resursele care mai aveau putin si se ofileau in frigider (ca sa nu spun altfel :p)
In ulei de masline, am prajit niste carnaciori si o vinata taiata in felii.
Pe un alt ochi de aragaz am pus o tigaie in care am calit o ceapa taiata marunt. Am adaugat apoi doua conserve de rosii taiate cuburi, care zaceau printr-un dulap de prin iarna si vreo patru catei de usturoi taiati ff fin (la blender – bwahaha). Am lasat acolo sa bolboroseasca, am mai aruncat sare, piper & o lingura de pepperoncino, iar peste vreo 20 de minute am gustat. S-a confirmat, asa ca am aruncat si cateva frunze de busuioc proaspat, taiate marunt.
Tot din frigiderul plin de surprize am scos niste masline negre aflate la limita existentei, le-am scos samburii plesnindu-le cu un fund de borcan si le-am aruncat in aceeasi oala cu sos.
Tot acolo au intrat si vinetele cu carnaciorii.
Pe un alt ochi de aragaz am pus o tigaie in care am calit o ceapa taiata marunt. Am adaugat apoi doua conserve de rosii taiate cuburi, care zaceau printr-un dulap de prin iarna si vreo patru catei de usturoi taiati ff fin (la blender – bwahaha). Am lasat acolo sa bolboroseasca, am mai aruncat sare, piper & o lingura de pepperoncino, iar peste vreo 20 de minute am gustat. S-a confirmat, asa ca am aruncat si cateva frunze de busuioc proaspat, taiate marunt.
Tot din frigiderul plin de surprize am scos niste masline negre aflate la limita existentei, le-am scos samburii plesnindu-le cu un fund de borcan si le-am aruncat in aceeasi oala cu sos.
Tot acolo au intrat si vinetele cu carnaciorii.
Intre timp s-au fiert si niste spaghetti in apa sarata..
..si cina-i gata. Plus o caserola de luat la pachet a doua zi ;)
bai bai bai, i feel like I’m on the verge sa aflu ceva fenomenal de important :))
cum adica domne “le-am scos samburii plesnindu-le cu un fund de borcan”??
@zuza – iei maslina, o pui pe un fund de lemn si … jap! ii dai una-n cap cu un fund de borcan, un fund de cana… :d
caut iutub sa-ti exemplific :p
Maziiii, I need help!!
blink blink :P
Merg diseara la un party unde fiecare tre sa duca ceva facut in casa, dulce sau nu…
Si ma gandeam sa-ti cer un sfat.
Daca as face, de ex, umplutura de la tarta cu lamaie, cu ce as putea sa o potrivesc?
sau…ai alte idei care sa fie simple but fabulous?
aaaah! buna alegere. fa lemon curd, pune-l intr-un borcan dragutz, eventual cu vreo fundita, vreo eticheta handmade si cumpara niste biscuiti cu unt to match ;)
Notat! :P
Muuaak!!
pe eticheta o sa scriu “pt alte yummersuri – http://www.chez.mazilique.ro“
:P
pardon, yummynessuri, ca ce am scris eu mai sus suna mai degraba a “arsuri” :)))) si nu vrem sa transmitem asa un mesaj :))))
:)))))
Felicitar pentru retete si pentru blog, faci o treaba minunata!!! Bravo tie! O zi buna sa ai!
@naina – multumesc! te mai astept pe aici :)