Vara in gradina fermecata

14 Jul 2010, Cristina Mazilu
Cea a mamei mele, desigur. Ajung acolo prea rar si de fiecare data ma gandesc cat de frumos trebuie sa fie sa cobori din casa nu cu liftul in parcare, ci intr-o gradina cu cirese si zmeura coapte, aromate si parfumate. Cele mai bune.
Photobucket

Photobucket
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. Flor says:

    Mi-aduc aminte de caisul din curtea bunicilor mei.Ma urcam pe acoperisul casei, ma asezam sub crengile de cais si mancam fructele direct din pom, pana nu mai puteam…Nicaieri nu am mai regasit gustul acela de caisa coapta…

  2. Gabi says:

    Fiecare copil cu bunici la tara cred ca a avut copacul lui… Eu aveam un nuc la poarta. Boceam in fiecare an, la sfarsitul vacantei, cand plecam de la bunici fara sa apuc sa mananc nuci din el…

  3. Mazilique says:

    eu aveam cu cires alb la poarta, un nuc umbros la intrarea in livada, zmeura prin spate, zarzar langa cotetul gainilor si pruni ..

  4. Flor says:

    Culmea e ca pomul cu pricina era in Bucuresti, aproape de padurea Andronache…..
    Si mai aveau gutui, visin, prun, multe lacramioare, zambile din acelea mici si foarte mirositoare, narcise firave si superbe,ehe…alte timpuri…
    Un copil al colegei mele a ramas interzis cand a vazut cum cresc merele…Are 7 ani si nu a vazut pana acum un mar in pom….Numai la hipermarket.Tragic…

    In alta ordine de idei… Mazi, nu facea mame a ta dulceata de cirese albe?

  5. Mazilique says:

    a facut dulceata de cirese negre :D
    good enough, I say :p
    si de zmeura :x

  6. Flor says:

    Mmm…de cirese negre….fabuloasa… my mom face de capsuni….
    Spuma de capsuni ai facut/mancat vreodata?
    Sau de zmeura? E fabuloasa…

    Hai ca am luat-o razna…si sunt inca la birou…
    Si totusi pe caldura asta..ar merge o spumita rece, rece cu o zmeurica in top…

  7. Mazilique says:

    mda. si eu tot la birou. ori ne potolim, ori plecam la piata! that’s what i say :p

  8. d-na mama says:

    da’ am facut si de capsuni :-P

  9. Gabi says:

    Bunica facea serbet de trandafiri. Din acela gros, pe care il mancai cu lingura din paharul cu apa rece.
    Imi tot fac curaj sa incerc si eu, desi stiu ca niciunul va iesi la fel de bun ca cel facut de bunica…

  10. Anonymous says:

    Eu mor de dorul dudelor negre, n-am mai mancat de ani de zile – n-am inteles niciodata de ce nu sunt mai populare, mi se par mult mai gustoase decat murele. As plati acuma pentru un cosulet de dude cat pentru trei ananasi, daca as gasi.
    Azi am mancat dulceata de flori de portocal, buna-buna :).

  11. Flor says:

    Daca esti din Bucuresti, gasesti prin scuarele din jurul blocurilor duzi…nu trebuie decat sa sari un gardulet – mea culpa- si sa te autoservesti…. cu conditia ca sa nu fie comunitari prin zona.
    Politisti, nu caini.
    Bafta.

  12. Flor says:

    .. a se citi ”shame on me” nu mea culpa…
    engleza, nu latina.
    Mazi, scuze, iti abramburim comentariile…

  13. Anonymous says:

    Sunt in Canada, n-am nicio sansa :(. Aici habar n-au de dude. Dar gasesc visine la magazinele iranienilor, si dulceata de gutui, trandafiri si nuci verzi, vinete afumate si ceva care aduce a zacusca. Nici nu ma gandeam ca avem atatea in comun la mancare.

  14. Flor says:

    Pacat…din punct de vedere al dudelor, fireste…
    Cred ca sezonul lor e pe sfarsite, altfel ne induram si facea DHL o livrare de dude inspre tinuturile canadiene…
    A nice day..

Comenteaza
Follow on Instagram