Escargot
22 Oct 2010, Cristina Mazilu
De cand am invatat si eu sa tin tigaia-n mana, vizitele mele prin restaurante s-au rarit dramatic. Cu cat stiam mai multe despre cum trebuie gatita una sau alta, cu atat eram mai mofturoasa. Din fericire, odata la muuult timp, descopar cate-o carciuma care e spot on si ma indragostesc ca de un fat frumos care are toate manierele elegante la el, stie sa-ti aleaga un vin si sa te rasfete cu un desert – sau un biftec tartar, in cazul meu :))
Asa a fost si vara asta, cand am dat peste Escargot (strada Toamnei 101). Un loc unde in gradina cresc smochine, gutui si mere – care, intr-o forma sau alta, ajung si la tine-n farfurie – unde mi-a fost descoperit un rosé demential si o stare de nu-ti mai venea sa pleci.
Gradina e acum poate un pic cam friguroasa (depinde desigur si de cat rosé ai baut :)), dar daca ajungeti nu ratati melcii manastiresti (doar sunteti la Escargot) in sos de unt cu usturoi, vin si patrunjel – atat de bun ca-ti stergi toata farfuria cu coaja crocanta de paine.
Cotlete de berbecut fragede la care le rozi si ultima bucata de carne de pe os
…si o placinta cu berbecut ceva deosebit.
La desert am incercat un nougat glacé minunat. Apoi am revenit la rosé, ofc.
Si pentru ca nu doar mie mi-a placut de Escargot, dar si lu’ Escargot de mine, intr-o saptamana or so ne gandeam sa ne jucam impreuna. Povestim detalii cand le stim :)
j’adore escargot <3
@ana – oui & oh là là
Ceva preturi? De ce sunt manastiresti melcii cu acel sos?
Multumesc.
@anonim – duzina de melci e 40 de lei, nougat glace e 14 lei.. in rest nu-mi mai aduc aminte :)
sunt manastiresti pentru ca-s bine crescuti :)))
Abia astept colaborarea:) Tocmai am mancat niste coquilles st. jac la pranz – foarte buni, dar aberant de scumpi:))
@bogdan – stay tuned :) promit ca nu va fi aberanta ;p
Arata foarte bine! Merg neaparat sa incerc melcii! Ai idee daca se gasesc pe undeva prin Bucuresti de cumparat?
@piquant – metro/carrefour, dar nu stiu daca gasesti tot timpul
Mmmm, ce colaborare delicioasa se anunta!! Imi aduc aminte cu mare placere de prima vizita la Escargot, candva in iarna.. stiu ca era friiig si inside o atmosfera atat de calda si relaxata.. deloc fitoasa! Am ramas fan al nougat-ului!! yummy! dar si gradina lor la sfarsitul verii a fost de nota 10! Abia astept detalii!
@ada – atunci povestim pe un marti
Mazi, prima poza NU e a melcilor manastiresti! Am mancat eu ieri si sunt facuti altfel, vin in farfurie simpla, pe pat de salate. Portia e 120 lei, ce ai pus tu in poza cred ca e escargot bourguignons care costa 40 lei… Mi-a placut mult supa de dovleac cu ghimbir si salvie, melcii manastiresti NU. I-am mancat, dar nu m-au dat pe spate, sosul e prea gras si nu au niciun gust. Imi pare rau ca nu am luat escargot bourguignons…
@oana – daaa, ai dreptate, sunt bourguignons. dar sa stii ca am incercat si melcii manastiresti, care mi s-a parut equally good, mai ales ca nu am vazut diferenta – tot sos cu unt, usturoi, doar ca la trei duzini. oh well :))
ce-o fi , dar 40 lei, pe orice, mi se pare scump, usor exclusivist
acum e sezonul castanelor. ce reteta vi s-a parut mai “deosebita”? eu le mananc coapte si atat.nu am facut niciodata prajituri din ele dar “de cumparat” mi-au placut.
@anonim – nici nu zic ca e ieftin si nici pentru toata lumea.
oricum, avand in vedere ca la un restaurant banal bruschetele simple (paine prajita frecata cu usturoi si cu rosii deasupra) au ajuns sa coste 15 lei, sa dau 40 de lei pe o portie de melci in sos de unt nu mi se mai pare la fel de deplasat
Suna bine! Dintre toate, dupa postarea ta, mie mi-e pofta de un vin bun acum :)))
Mazi, revin, sa stii ca am ales melcii manastiresti vazand poza ta de aici, si m-am ales cu adevaratii melci manastiresti care nu mi-au placut deloc :( Un fel de ciulama cu gust fad, neutru. In schimb melcii bourguignons sunt mai buni si un cu totul si cu totul alt gust :) Si o treime din pretul manastirestilor!