Risotto milanez

24 Oct 2010, Cristina Mazilu
Ca si la risotto cu ciuperci, procedeul e acelasi. Reteta difera putin. De data asta e a lui Mario Batali, asa ca am avut incredere :)
Am aliniat:

4 linguri de ulei de masline

1 ceapa
1 lingurita de fire de sofran
1 litru de supa de pui
350g orez Arborio (special pentru risotto, are mai mult amidon etc)
150ml vin alb
60g unt
100g parmezan
si i-am dat drumu’.
Am incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, in care am calit ceapa taiata in cubulete mici, timp de 8-10 minute, pe foc mediu, pana ce a devenit moale si translucida, dar nu maronie. Intre timp am infuzat sofranul in supa fierbinte. Cand ceapa a fost gata, am adaugat in tigaie orezul si l-am lasat la prajit 3-4 minute. Am stins cu vin, am amestecat, am lasat sa se evapore alcoolul si am inceput sa adaug supa, polonic cu polonic: adica adaugi supa, amesteci pana se absoarbe, mai adaugi unu’… si tot asa pana e gata supa, iar orezul e fiert al dente si cremos. Atunci pui untul si parmezanul si amesteci bine. Cam atat. Merge cu osso-bucco ;)
Acum intrebarea e – de ce orezul meu nu e portocaliu de la sofran? Se pare ca sofranul pe care-l aveam eu, cumparat din piata plutitoare din Bangkok, nu e chiar cel mai smecher ever :)) Dar risotto a fost delicios si intentiile mele milaneze – onorabile, deci nu mai conteaza :)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. jollyca says:

    Si eu am in plan asa ceva azi, ce bine c-am gasit reteta la tine – m-a scutit de-o cautare ;).
    Daca mai vrei sofran d-ala mai am si eu o punga luata cu 5 leva de la bulgari.:))

  2. Mada says:

    Sofranul e cel mai falsificat condiment, asta ar trebui sa fie explicatia pt lipsa coloritului galben aprins, nu-i bai, oricum orezul e delicios si asa :)

  3. Florin says:

    la indieni, marocani, libanezi, etc mancarea se ingalbeneste cu turmeric, nu cu sofran :) iar sofranul ala (din care am si eu juam de kil adus de mama din Tunisia) e un fel de look alike, not the real thing :)

  4. Dan says:

    e “produs tip sofran”…

Comenteaza
Follow on Instagram