Saptamana viitoare

09 Oct 2010, Cristina Mazilu

Duminica viitoare, pe 17 octombrie, ies din vizuina si merg sa gatesc la Bacania Veche. O sa fie cu briose, chocolate chip cookiez, poate si ceva guacamole la pachet…
Photobucket
cupcakes, biscotti pentru cafea…
Photobucket
banana bread, tarta cu lamaie…
Photobucket
poate si-un tortulet, dar si tarte cu fructe daca gasesc cateva parfumate si bine coapte…
Photobucket
tartine cu tapenade, limonada cu menta si lime
Photobucket

Si daca mai aveti idei si pofte, sa-mi dati de stire :)
Ne vedem duminica viitoare?
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (31)
  1. simona nitu says:

    draga cristina, multumesc pentru urarea de bun venit(nu am reusit sa postez un comentariu!din pacate pana acum) eu locuiesc in norvegia .pe 20 noiembrie sunt in romania pentru o luna si ceva, crezi ca exista posibilitatea sa te vad *in action* la bacania veche?voi locui in bucuresti:)ar fi o placere deosebita:)

  2. Mazilique says:

    inca nu am un progream batut in cuie pentru noiembrie, dar sigur gasim un moment potrivt sa ne intalnim :)

  3. Mazilique says:

    @anonim – pai de dimineata si pana seara :))

  4. Ina says:

    Avand in vedere ca deja imi ploua in gura numai cand citesc acest preview in cuvinte si imagini… cred ca am sa-mi iau inima (si stomacul for that matter) in dinti si vin si eu :D

  5. Mazilique says:

    @ina – pai pentru un cos cu muffins si-o tava cu cookiez tre’ sa-ti faci curaj? eu zic sa vii relaxata, dar cu sugar rush :))

  6. Ana says:

    sunt sigura ca va fi un succes! Eu, desi sunt la dieta, trag mereu cu ochiul la tine si “testez” retetele dietetice, ca sa nu mai zic ce chin e pt un gurmand sa aiba in fiecare luna revista GoodFood in casa ;)) E singura pe care o mai cumpar, doar de un an am descoperit-o, din pacate:(

  7. Alma says:

    O sa vin si eu cu siguranta!! Abia astept sa gust din bunatatile tale!

  8. Mihai says:

    O sa-mi iau fetele si o sa dau si sigur dau si eu o fuga sa te vad “in action” pe tine si pe Marius.
    Bafta multa!

  9. VertAnge says:

    Daca nu plec din Bucuresti, vin sa fac ravagii in zona cu briose :)
    Trebuie sa facem rezervare sau venim si fara?

  10. Anonymous says:

    Ai incercat vreodata sa faci macarons? :)

  11. Mazilique says:

    @vertange – nu e cu rezervare, just drop by ;)
    @anonim – am incercat. poate reiau experimentele :)

  12. Irina says:

    Eu taaaare as veni desi sunt departe! Pozele arata excelent!

  13. Anonymous says:

    Uite aici o reteta buna si o colectie de alte linkuri despre mofturoasele bezele http://www.davidlebovitz.com/2005/10/french-chocolat/, daca vrei sa mai incerci. Mie imi ies si nu prea…as fi curioasa ce rezultate obtii tu :)

  14. simona nitu says:

    ar fi minunat:)intre timp incerc unele dintre retetele tale, maine de exemplul as incerca biscuitii cu lavanda:)postez feedback:)

  15. pansy says:

    am auzit de curand de aceasta bacanie,unde este exact ?mia-r face placere sa trec pe acolo!

  16. Mazilique says:

    @pansy – Bacania Veche, Barbu Vacarescu nr. 49. Cum urci pe Barbu Vacarescu din Stefan cel Mare, pana in intersectia cu Lacul Tei, pe partea stanga.

    E perete-n perete cu Restaurantul Decebal. Intr-o curte mica, sub 3 tei. Se intra pe-o poarta verde din fier cu model.

  17. Valeria says:

    As vrea si eu sa vin dar sunt departe.Abia ieri ti-am descoperit blogul si sunt de-a dreptul incantata.Vreau sa ma apuc si eu de bucatarit chestii fun si gustoase asa ca am gasit locul perfect de unde sa ma inspir! Sa nu te opresti niciodata din ceea ce faci!!!
    Ps:daca stii cumva retete pentru prepararea cartofilor dulci te rog impartaseste-le cu noi.

  18. ana says:

    si produsele vor fi puse spre vanzare? sau cum veti organiza totul acolo?

  19. Mazilique says:

    @valeria – o sa ma gandesc la cartofii dulci ;)
    @ana – pai ce o sa gatesc la bacanie va fi pus la vanzare, alaturi de restul bunatatilor de pe acolo

  20. simona nitu says:

    au iesit nemaipomeniti biscuitii, dar am folosit doar baza, faina,ou,zahar,unt. si pentru ca am avut invitati norvegieni,zic hai sa nu.i fac cu lavanda(ca astia sunt tare conservatori in multe,printre care si mancarea::))si am adaugat la reteta de baza luata de la tine:bucatele de ciocolata neagra,si coaja de protocala. am poze insa nu stiu daca le pot arat si unde. insa am sa pastrez reteta se fac imediat si ff gustosi. urmatorea reteta pe care o *fur* de la tine este cea de chocolate cookies,dar am sa incerc o varianta nitel personalizata, bucatele de mere si scortisoara,suna bine dar oare mere n.or sa lase prea mult suc?si vor schimba consistena aluatului cat vor sta la frigider 24 de ore?i need you oppinion:)multumesc anticipat

  21. simona nitu says:

    te rog ignora greselile gramaticale,ma grabesc si nu verific ce scriu inainte de a posta..norvegia este cu o ora in urma fata de ora romaniei si din aceasta cauza postez mai tarziu cand lumea normala doarme….(io stau huhurez si caut retete culinare:)

  22. wabyanna.blogspot.com says:

    Ahh si eu plec la nunta tocmai in judetul Neamt :( poate or fi bunatati si pe acolo dar ma tem ca nu tot atat de bune ca ale tale.

  23. Ana says:

    se poate,te rog sa pui un widget pt “cautare”? imi trebuie o reteta si nu reusesc sa o gasesc. multumesc

  24. Mazilique says:

    @ana – o sa incerc. dar pana atunci, vezi ca in coltul din stanga sus e un camp de cautare. try that ;)

  25. Mazilique says:

    @ana – btw, ce reteta iti trebuie? :)

  26. Ana says:

    limonada cu menta si lime :) mercic

  27. Anca Buzea says:

    voi veni negresit :) arata mult prea bine pozele :P

  28. crisdunne says:

    Salut!
    Felicitari pentru proaspat capatata diploma de bucatar! (daca e vorba de mancare, presupun ca “proaspat” e cuvantul potrivit). Am vrut sa fac si eu un curs de bucatari, dar m-am lasat pagubasa cand mi s-a spus ca practica in restaurante presupunea sa le spal unora vase pe degeaba….
    Apropo de reteta asta cu risotto, am mancat intr-un restaurant italienesc un risotto cu ciuperci si sos de branza. Sosul ma intereseaza…ai idee cum si din ce se face? Multam.

  29. Mazilique says:

    @crisdunne – multumesc!
    cat despre sosul de branza, considering ca nu l-am mancat si nu stiu despre ce e vorba, nu pot sa-ti spun decat ca e din… branza :))
    incearca sa combini intr-o tigaita o branza care-ti place cu smantana lichida. vezi ce iese ;)

Comenteaza
Follow on Instagram